Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
JAHODOVÁ MARMELÁDA - RECEPT Z MMB, Z KOMENTÁŘŮ, ALE POTŘEBUJI SI HO ULOŽIT JAKO RECEPT, TAK PROTO HO ZNOVU UVÁDÍM :o)

JAHODOVÁ MARMELÁDA - RECEPT Z MMB, Z KOMENTÁŘŮ, ALE…

Potřebné ingredience

Marmeláda: 1 kilo jahod rozmačkám / nechám i větší kousky / přimíchám 0,5kg cukru krupice a dám 24 hodin do lednice. Druhý den svářím na pánvi / na dvou je to rychlejší / naleju 2-3 naběračky a když se dělají cestičky je hotovo. Nic jiného se tam nepřidává. Jde to rychle. Pak naliji do skleniček a zavařím 20 min na 80st. Děláváme to již několik let a je moc dobrá.

ZAVAŘENINY
Bučková paštika-super

Bučková paštika-super

Potřebné ingredience

2kg bučku raději libovější,30dkg játry,1větší cibule.--------majoránka,sul,česnek,6 vajec.

Postup přípravy

Buček pomeleme s játrou a cibulí.Přidáme majoránku sul,česnek vejce a promícháme to šechno naplníme do sklenic a ster.2 hod.majoránku jsem dala pomalu celí sáček a česnek celou…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Babiččin zimní ovocný čaj

Babiččin zimní ovocný čaj

Potřebné ingredience

Sezónní ovoce - jablka, rybíz, maliny, borůvky, ostružiny, josta, meruňky.... celkem 2 kg. Cukr krystal 1 kg, podle chuti rum a koření - hřebíček - 10ks, skořice, příp.badyán...

Postup přípravy

Ovoce, které je větší-jablka, meruňky...nakrájíme na kousky a vše smícháme. Nasypeme do vyššího pekáčku a zasypeme cukrem a kořením a přidáme rum. Necháme péct v troubě nejméně 30…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Znojemské okurky

Znojemské okurky

Potřebné ingredience

0,7l sklenice,okurky nakladačky,kopr,mrkev,petržel,cibule,nové koření,pepř celý,bobkový list,sůl,ocet,cukr,cukeryn. Na jednu sklenici:na dno dám kopr,3kuličky pepře,1 kuličku nového koření,bobkový list,kořenovou zeleninu+cibulku,2 cukeryny.Naskládám okurky a přidám 1 lžičku soli plnou,2 lžíce cukru,deci octa a doliju vodou.Kdo má rád může přidat feferonku,česnek nebo křen.U nás frčí feferonka.Hodím do horkovzdušné trouby na 250 cca 12-15 minut dle velikosti kurek.Jsou moc dobré.

ZAVAŘENINY
ZAVAŘENÝ ŠTRUDL

ZAVAŘENÝ ŠTRUDL

Potřebné ingredience

Jablka, třtinový cukr, skořice, vanilkový cukr, hřebíček

Postup přípravy

Oloupaná jablka zbavená jadřinců nakrajíme na kostky a dáme do hrnce vařit, nepodléváme, pustí se hodně šťávy, podle chuti osladíme, posypeme jedním sáčkem vanilkového cukru,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Domácí zavařené Lečo

Domácí zavařené Lečo

Potřebné ingredience

2kg rajčat, 30 parik 2 veliké cibule sůl pepř

Postup přípravy

nakrájíme si na měsíčky cibuli osmahneme ji na oleji(nejlépe olivovém),potom přidáme nakrájenou na jemné pásky papriku a dusíme cca asi 15 minut a pořád přemícháváme !Déle…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
domácí kečup

domácí kečup

Potřebné ingredience

2kg rajčat,1/4kg cibule, 1/4kg jablek,4 lžíce octa, 3 dkg soli, 15 dkg cukru, 5 hřebíčků, 1 lžička papriky, 1/4 lžičky skořice

Postup přípravy

Rajčata nakrájím na osminky, cibuli na větší kostičky a jablka zbavená jádřinců také na kostky, přidáme zbylé ingredience a vaříme do zhoustnutí, já vařila cca 2-2,5 hodiny, na…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Sirup z černých jeřabin

Sirup z černých jeřabin

Potřebné ingredience

2,5 kg jeřabin, 20 g kys. citrónové, 2 l vařící vody , 2 kg cukru

Postup přípravy

Jeřabiny rozemeleme ( doporučeno na masovém strojku, my rozsekali robotem), přelijeme horkou vodou a přidáme kyselinu citrónovou, necháme stát do druhého dne.
Pak přecedíme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
OKURKY PODLE ANDULKY

OKURKY PODLE ANDULKY

Potřebné ingredience

5KS NOVÉ KOŘENÍ, 5KS PEPŘ, 5 LŽIČEK CUKRU, 1 LŽIČKA SOLI, 1 VELKÝ PANÁK OCTA - MNOŽSTVÍ NA JEDNU SKLENICI.

Postup přípravy

SKLENICE NAPLNÍME, ZAVÍČKUJEME, ZALEJEME PŘEVAŘENOU VODOU (NE HORKOU) A PROTŘEPEME, ABY SE ROZPUSTIL CUKR.
STERILUJEME KLASICKY 20 MINUT, JÁ ZAVAŘUJI V MYČCE NA 70 STUPŇŮ -…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
LUXUSNÍ DOMÁCÍ KEČUP - KTERÝ NEMÁ CHYBU

LUXUSNÍ DOMÁCÍ KEČUP - KTERÝ NEMÁ CHYBU

Potřebné ingredience

viz. postup

Postup přípravy

Surovinyn– na jednu dávku (dělali jsme ze dvou, údaje v závorkách): 1,5 kg rajčat (3kg) 5 ks jablek (10) 3 ks velké cibule (6cib) 1 lžíce soli (2) 4 ks hřebíčky (8)…

Zobrazit více...

Kategorie