Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Máte hromadu cuket poradím co s nimi!!!!! A nemá to chybu.

Máte hromadu cuket poradím co s nimi!!!!! A nemá to…

Potřebné ingredience

1kg cukety, 5větších cibulí, 5 a více stroužků česneku, velký rajský protlak, 5dkg sádla, 1lžička soli, 1lžíce sladké papriky, 1lžička pálivé papriky, 4lžíce sojové omáčky

Postup přípravy

Cibuli podusíme na tuku, potom přidáme nastrouhané okrájene cukety bez měkkého vnitřku, česnek a všechno koření +sojovou omáčku a dusíme 25 - 30 minut. Do hotové směsi vmícháme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Dýně na čtyři způsoby

Dýně na čtyři způsoby

Potřebné ingredience

při velkém množství trrrrrrrrrrrpělivost ;o)

Postup přípravy

Marmeláda
"""""""""""""

- 1 kg dýně (oloupané), 1/2 l vody, 1/2 kg cukru, 1/8 l octa.

Dobře vyzrálou dýni nakrájíme na malé kousky a povaříme ve vodě doměkka.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Pampeliškový med

Pampeliškový med

Potřebné ingredience

400 květů (bez stonků) pampelišky (nasbírané pokud možno v co nejčistším prostředí) 2 l vody 2 citróny 2 kg cukru krystal

Postup přípravy

Nasbírané květy propláchnout ve studené vodě, dát do většího hrnce, zalít 2 l studené vody, přidat důkladně omyté a na tenká kolečka nakrájené citróny (včetně kůry), uvést do varu…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Ostružinová marmeláda :o)

Ostružinová marmeláda :o)

Potřebné ingredience

500 g ostružin, 250 g krupicového cukru, gelfix 2:1, 4 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy

Ostružiny nasypeme do hrnce, rozvaříme bez podlití vodou a rozmixujeme. Získáme tak asi 300 g ostružinového protlaku. Přidáme 100 g cukru, přivedeme k varu a vaříme 15 minut.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Červený rybíz jako brusinky

Červený rybíz jako brusinky

Potřebné ingredience

Na jednu várku potřebujeme: 1kg obraného a vypraného rybízu, 1kg cukru krupice a 1dcl rumu

Postup přípravy

Opraný rybíz dáme vařit do hrnce, ajkmile se začne vařit, přisypeme všechen cukr a dobře promícháme. Když se sněs začně znovu vařit je hotovo, teď již jen přilijeme 1dcl rumu, já…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
První letošní TŘEŠŇOVÁ marmeláda

První letošní TŘEŠŇOVÁ marmeláda

Potřebné ingredience

3 kg vypeckovaných třešní, cukr, gelfix (tři balíčky) , kyselina citrónová (1 pytlíček)

Postup přípravy

Třešně si vypeckujeme, smícháme s gelfixem (já použila 3:1 ) a přivedeme k varu. Tyčovým mixérem jsem je trochu namixovala a po přejití varem jsem přidala cukr. Na 3kg třešní…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Banánový džem (nemusí se sterilizovat)

Banánový džem (nemusí se sterilizovat)

Potřebné ingredience

1 kg banánů, půl lžičky tlučeného hřebíčku, šťáva z jednoho citrónu, 0, 75 kg cukru, 1 dl rumu a můžete přidat gelfix 2 : 1 (v receptu není, ale já ho přidám ;-) ).

Postup přípravy

Nakrájené banány rozvaříme s litrem vody a vaříme do husta, pak přidáme cukr, citr. štávu a hřebíček. Opět povaříme a nakonec přilijeme rum. Plníme do nahřátých skleniček,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Bezový sirup proti chřipce :)

Bezový sirup proti chřipce :)

Potřebné ingredience

15 středně velkých květů bezu 1 litr převařené vychlazené vody 35g kyseliny citronové 1kg cukru

Postup přípravy

Květy včetně krátkých stonků dáme nejlépe do velké zavařovací sklenice, zalijeme převařenou vychlazenou vodou a přidáme kyselinu citronovou. Řádně promícháme a zakryjeme utěrkou.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Sušená rajčata v oleji

Sušená rajčata v oleji

Potřebné ingredience

Rajčata,olej ,česnek,tymián..nebo různé bylinky kdo co má rád....

Postup přípravy

Usuším rajčata v sušičce na plátky(kdo chce může na čtvrtky bez vnitřku)suší se asi 12hod.já během sušení prohazuji plata mám jich šest nad sebou.Rajčata musí být ne přesušená …

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Výborná omáčka nejen na špagety

Výborná omáčka nejen na špagety

Potřebné ingredience

1,5 kg rajčat, 0,5 kg paprik (lepší jsou červené kapie, nebo alespoň napůl se zelenýma), 8 stroužků ( menších) česneku, 3 velké cibule, 5 zrnek nového koření ( nebo mleté), 1 lžička pepře, 1 bobkový list, 1 lžička soli, 2 - 4 lžíce cukru, 3 lžíce octa

Postup přípravy

Zeleninu, česnek a cibuli pokrájíme nadrobno, dáme do kastrolu, přidáme koření a vaříme do zhoustnutí. Pak přidáme sůl, podle chuti ocet a cukr a krátce provaříme. Plníme do…

Zobrazit více...

Kategorie