Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Domácí nakládané kyselé zelí

Domácí nakládané kyselé zelí

Potřebné ingredience

14 kg krouhaného zelí,4 vrchovaté pol. lžíce soli,1/2 bal.deka,2 jablka,6 velkých cibulí,6 ks bobkový list,6 ks nové koření 1 bal. kmínu,6 ks sacharin(sladidlo)

Postup přípravy

Do vaničky si dáme část zelí ,nasypeme sůl,deko,nové koření,kmín a na půlměsíčky nakrájenou cibuli ,vše se zamíchá,až pustí štávu,pak přidáme další zelí a opět promícháme.Necháme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Na špagety

Na špagety

Potřebné ingredience

cibule,česnek,červená paprika suchá i čerstvá,cuketa,oloupaná rajčata,bazalka čerstvá.

Postup přípravy

Na trošce oleje orestujeme cibulku,česnek,pak přidáme papriku-obě,cuketu,rajčata,nakrájené vše na malé kostičky.lehce osolit,opepřit.Solím i tuku dávám do sterilovaných věcí méně…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
CHILLI pasta

CHILLI pasta

Potřebné ingredience

půl kila čili papriček nebo feferónek , 2velké stroužky česneku , 1lžíce soli a decka oleje

Postup přípravy

Čili papričky si umeleme (já jsem si je i vyčistila od semínek) , smícháme se solí , rozmačkaným česnekem a olejem.Dáme do skleniček a cca 1/2 hoďky zasterilujeme. Pasta je…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kysané zelí-výborné!

Kysané zelí-výborné!

Potřebné ingredience

10kg zelí,200g soli,1kg cibule,půl balíčku Novy nebo Deka,100g cukru1/4 balíčku kmínu,křen 1dl ječmene

Postup přípravy

Zelí nakrouháme a ve vhodné nádobě smícháme s cibulí,solí.cukrem,kmínem a Novou.Necháme uležet aspoň 2 hodiny,nejlépe však přes noc.Zelí pustí šťávu.Na dno hrnce nasypeme ječmen a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
cuketa se zeleninou-k čemukoliv:-)

cuketa se zeleninou-k čemukoliv:-)

Potřebné ingredience

2kg cukety 0,5kg cibule 0,75kg rajčat 0,75kg paprik 2-3 větší mrkve 2-3 větší pertžele 1 celer 1a půl celé hlávky česneku 0,25l i více oleje 0,25l láhve sojové omáčky 7,5dkg vegety 1/4 balíčku deka trochu chilli koření 1-2 větší rajské protlaky 1/2 z většího kečupu

Postup přípravy

Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky, česnek na plátky. Na oleji osmažíme cibuli a všechnu zeleninu podusíme (od nejtvrdší). Dáme do sklenic a sterilizujeme 20 minut na 70stupňů…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
BABIČČIN PEČENÝ ČAJ

BABIČČIN PEČENÝ ČAJ

Potřebné ingredience

1 kg ovoce - já použila hrušky, jablka a švestky, může být cokoliv - já přidala i rozinky (předem namočené v horké vodě - jako do štrůdlu), 450g cukru krystalu, 2dcl rumu - nemusí být, šťáva z jednoho citronu, lžička skořice, 3 celé hřebíčky.

Postup přípravy

Ovoce nakrájíme na kousky - i se slupkou, ve větší misce smícháme ovoce, cukr, přidáme rum, citronovou šťávu, skořici a hřebíček. Vše důkladně promícháme a dáme do vyhřáté trouby…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Sušená rajčata v oleji

Sušená rajčata v oleji

Potřebné ingredience

Rajčata,olej ,česnek,tymián..nebo různé bylinky kdo co má rád....

Postup přípravy

Usuším rajčata v sušičce na plátky(kdo chce může na čtvrtky bez vnitřku)suší se asi 12hod.já během sušení prohazuji plata mám jich šest nad sebou.Rajčata musí být ne přesušená …

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
OKURKOVÝ SALÁT AMERICKÝ

OKURKOVÝ SALÁT AMERICKÝ

Potřebné ingredience

3kg okurek 1 kg cibule 6 lžic soli 3 šálky cukru-šalek velikostti dvoudecky 3 šálky octa 1lžíce kari 1lžíce pálivé papriky 1lžíce pepře 1lžíce hořčičného semínka

Postup přípravy

okurky nakrouháme na tenká kolečka,přidáme k nim nadrobno nakrájenou cibuli,posypeme solí a necháme 6 hodin stát.Potom se sleje voda,kterou pustí okurka a cibule,a přidáme koření…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Snila jsem o Africe - povidla hrušky, dýně, zázvor

Snila jsem o Africe - povidla hrušky, dýně, zázvor

Potřebné ingredience

2 kg hrušek, 2 kg dýně, 0,75kg cukru, 2 celé skořice, 7 hřebíčků, cca 8 cm dlouhý oddenek čerstvého zázvoru, 1 citrón

Postup přípravy

Hrušky oloupeme, dýni zbavíme semínek a také oloupeme a vše nastrouháme na robotu na plátky. Směs dáme na plech, přidáme cukr, koření MIMO zázvoru a citrónu a dobře promícháme.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Povidla bez míchání

Povidla bez míchání

Potřebné ingredience

3kg vypeckovaných švestek, 1/4 l octu, 500g cukru

Postup přípravy

Švestky opereme a vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky, dáme do nádoby zasypeme cukrem a zalijeme octem a necháme do druhého dne pustit šťávu. Naložené švestky dáme do…

Zobrazit více...

Kategorie