Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
NUTELA Z JABLEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NUTELA Z JABLEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Potřebné ingredience

3kg jablek,4 dcl vody,1kg krystalového cukru,2 vanilkové cukry,100g kakaa,200g čokolády na vaření,4 pudinkové prášky(dávám čokoládové)

Postup přípravy

Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na kousky.Společně s dalšími surovinami(kromě pudinku)rozvaříme,pak rozmixujeme a necháme vychladnout.Do vychladlé hmoty vmícháme pudinky a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ŠVESTKOVÁ NUTELA!!!!!!!!!!!

ŠVESTKOVÁ NUTELA!!!!!!!!!!!

Potřebné ingredience

1,3 kg až 1,5 kg zralých švestek,
500 g pískového cukru,
100 g kakaa,
1 vanilinový cukr,
rum dle chuti(rumové aroma)

Postup přípravy

Příprava:
Švestky vypeckujeme, rychle přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut doměkka. Po vychladnutí je rozmixujeme, přidáme cukr, kakao, vanilinový cukr nebo i rum(rumové…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Dětská domácí přesnídávka

Dětská domácí přesnídávka

Potřebné ingredience

3 kg ovoce,1 l.vody , 20dkg cukru, 3 vanil.cukry, 1 vanil.puding.

Postup přípravy

Očištěné ovoce povařit ve vodě,rozmixovat,přidat cukry a van.puding,ještě 2 min.povařit. Dát do lahviček a sterilujeme 80 st.C-20min.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
HOUBOVÁ  ČALAMÁDA na topinky, pod maso  ....

HOUBOVÁ ČALAMÁDA na topinky, pod maso ....

Potřebné ingredience

1,75 kg hub, 0,9kg paprik, 0,6 kg, cibule, 1/4L kečupu ( může být i ostrý ), 1/4L rajčatového protlaku, 1/4L oleje.
NÁLEV : 1/2sáčku mletého pepře, 4dcl octa, 2dcl vody, 6ks nového koření, 6ks bobkového listu, 6ks hřebíčku, 30dkg cukru, 6dkg soli.

Postup přípravy

Uvaříme si nálev a necháme vychladit. Houby povaříme v osolené vodě asi 3-5 minut. Houby, ostatní suroviny i nálev smícháme dohromady. Naplníme skleničky a sterilujeme cca 20…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Hrušková marmeláda

Hrušková marmeláda

Potřebné ingredience

1kg oloupaných a vykrájených hrušek,1 Extra želírovací cukr (2:1) ,2 lžičky kys. citronové,rum

Postup přípravy

Hrušky rozemeleme nebo rozmixujeme.Dáme do hrnce,přidáme želírovací cukr a kyselinu citronovou.Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 3-5 minut.Vypneme a podle chuti můžeme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ĎÁBELSKÉ TOUSTY

ĎÁBELSKÉ TOUSTY

Potřebné ingredience

1kg paprik (1 kg po odstranění jádřince), 1kg rajčat, 3 velké cibule, 3 paličky česneku, 1/2 balení Deko, 5-7 feferonek, 1 kg pečeného masa (my dáváme bůček).

Postup přípravy

Všechnu zeleninu pomeleme na masovém strojku a povaříme asi 1,5 hodiny aby se odpařila voda. Pak přidáme upečené a umleté maso, Deko a ještě trochu povaříme. Dáme trochu…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Cikánská houbová omáčka

Cikánská houbová omáčka

Potřebné ingredience

2kg hub, 1kg zelených paprik, 3/4kg cibule, 1/4l oleje, 1/4l octa, 20dkg cukru, 3 lžičky soli, 1 lžička pepře, 1 lžička mletého nového koření, 60dkg kečupu

Postup přípravy

Na oleji zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme pokrájenou papriku, zalijeme octem (podle potřeby trošičku podlijeme vodou, ale nemusí být, papriky většinou pustí šťávu) a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Houbová čalamáda

Houbová čalamáda

Potřebné ingredience

1kg cibule, 1kg papriky (namícháme zelenou a červenou), asi 3/4kg hub (jak kdo má rád, u nás čím víc tím líp), 3l vody, 1/2l octa, 6dkg soli, 20 tablet umělého sladidla, 10 bobkových listů a 10 kuliček nového koření

Postup přípravy

Očištěné, pokrájené houby asi 10min. povaříme, potom slijeme, přes cedník důkladně propláchneme a uložíme k pozdějšímu použití. V hrnci ve vodě s octem a kořením povaříme asi 5…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Ovocná šťáva zastudena

Ovocná šťáva zastudena

Potřebné ingredience

2,5kg ovoce (např. rybíz, maliny, ostružiny, ...)
cukr
špetka kyseliny sorbové

Postup přípravy

Ovoce rozemeleme, smícháme s 1,5 l vody a necháme chvíli louhovat.
Na nohy obrácené židle přiděláme plenu, do ní tuto směs nalijeme a necháme prokapat..
Získanou šťávu…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Domácí rybízová šťáva

Domácí rybízová šťáva

Potřebné ingredience

rybíz
cukr
kyselina citronová

Postup přípravy

Otrhaný rybíz - jen kuličky!! necháme dva dny jen tak v míse rozležet.

Potom umeleme na strojku. (máme na to speciální) a ještě propasírujeme přes utěrku. Na 1kg šťávy dáme…

Zobrazit více...

Kategorie