NUTELA Z JABLEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Potřebné ingredience
3kg jablek,4 dcl vody,1kg krystalového cukru,2 vanilkové cukry,100g kakaa,200g čokolády na vaření,4 pudinkové prášky(dávám čokoládové)
Postup přípravy
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na kousky.Společně s dalšími surovinami(kromě pudinku)rozvaříme,pak rozmixujeme a necháme vychladnout.Do vychladlé hmoty vmícháme pudinky a…
ŠVESTKOVÁ NUTELA!!!!!!!!!!!
Potřebné ingredience
1,3 kg až 1,5 kg zralých švestek,
500 g pískového cukru,
100 g kakaa,
1 vanilinový cukr,
rum dle chuti(rumové aroma)
Postup přípravy
Příprava:
Švestky vypeckujeme, rychle přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut doměkka. Po vychladnutí je rozmixujeme, přidáme cukr, kakao, vanilinový cukr nebo i rum(rumové…
Dětská domácí přesnídávka
Potřebné ingredience
3 kg ovoce,1 l.vody , 20dkg cukru, 3 vanil.cukry, 1 vanil.puding.
Postup přípravy
Očištěné ovoce povařit ve vodě,rozmixovat,přidat cukry a van.puding,ještě 2 min.povařit. Dát do lahviček a sterilujeme 80 st.C-20min.
HOUBOVÁ ČALAMÁDA na topinky, pod maso ....
Potřebné ingredience
1,75 kg hub, 0,9kg paprik, 0,6 kg, cibule, 1/4L kečupu ( může být i ostrý ), 1/4L rajčatového protlaku, 1/4L oleje.
NÁLEV : 1/2sáčku mletého pepře, 4dcl octa, 2dcl vody, 6ks nového koření, 6ks bobkového listu, 6ks hřebíčku, 30dkg cukru, 6dkg soli.
Postup přípravy
Uvaříme si nálev a necháme vychladit. Houby povaříme v osolené vodě asi 3-5 minut. Houby, ostatní suroviny i nálev smícháme dohromady. Naplníme skleničky a sterilujeme cca 20…
Hrušková marmeláda
Potřebné ingredience
1kg oloupaných a vykrájených hrušek,1 Extra želírovací cukr (2:1) ,2 lžičky kys. citronové,rum
Postup přípravy
Hrušky rozemeleme nebo rozmixujeme.Dáme do hrnce,přidáme želírovací cukr a kyselinu citronovou.Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 3-5 minut.Vypneme a podle chuti můžeme…
ĎÁBELSKÉ TOUSTY
Potřebné ingredience
1kg paprik (1 kg po odstranění jádřince), 1kg rajčat, 3 velké cibule, 3 paličky česneku, 1/2 balení Deko, 5-7 feferonek, 1 kg pečeného masa (my dáváme bůček).
Postup přípravy
Všechnu zeleninu pomeleme na masovém strojku a povaříme asi 1,5 hodiny aby se odpařila voda. Pak přidáme upečené a umleté maso, Deko a ještě trochu povaříme. Dáme trochu…
Cikánská houbová omáčka
Potřebné ingredience
2kg hub, 1kg zelených paprik, 3/4kg cibule, 1/4l oleje, 1/4l octa, 20dkg cukru, 3 lžičky soli, 1 lžička pepře, 1 lžička mletého nového koření, 60dkg kečupu
Postup přípravy
Na oleji zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme pokrájenou papriku, zalijeme octem (podle potřeby trošičku podlijeme vodou, ale nemusí být, papriky většinou pustí šťávu) a…
Houbová čalamáda
Potřebné ingredience
1kg cibule, 1kg papriky (namícháme zelenou a červenou), asi 3/4kg hub (jak kdo má rád, u nás čím víc tím líp), 3l vody, 1/2l octa, 6dkg soli, 20 tablet umělého sladidla, 10 bobkových listů a 10 kuliček nového koření
Postup přípravy
Očištěné, pokrájené houby asi 10min. povaříme, potom slijeme, přes cedník důkladně propláchneme a uložíme k pozdějšímu použití. V hrnci ve vodě s octem a kořením povaříme asi 5…
Ovocná šťáva zastudena
Potřebné ingredience
2,5kg ovoce (např. rybíz, maliny, ostružiny, ...)
cukr
špetka kyseliny sorbové
Postup přípravy
Ovoce rozemeleme, smícháme s 1,5 l vody a necháme chvíli louhovat.
Na nohy obrácené židle přiděláme plenu, do ní tuto směs nalijeme a necháme prokapat..
Získanou šťávu…
Domácí rybízová šťáva
Potřebné ingredience
rybíz
cukr
kyselina citronová
Postup přípravy
Otrhaný rybíz - jen kuličky!! necháme dva dny jen tak v míse rozležet.
Potom umeleme na strojku. (máme na to speciální) a ještě propasírujeme přes utěrku. Na 1kg šťávy dáme…