Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Zeleninová polévka - smetanová na kyselo - výýýýborná!!!

Zeleninová polévka - smetanová na kyselo - výýýýborná!…

Potřebné ingredience

Voda, mrkev, cibule, pórek, brambory, fazolové lusky, 1/2 kostky bio hověžího bujónu Alnatura, sůl, smetana ke šlehání 30%, něco na zahuštění, vejce, ocet.

Postup přípravy

Veškerou zeleninu si nakrájím na požadovanou velikost a dám vařit do vody. Zhruba za 10 minut přidám sůl a 1/2 kostky bujónu. Ve chvíli, kdy je zelenina uvařená, zaleju smetanou,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Pravá jihočeská kulajda

Pravá jihočeská kulajda

Potřebné ingredience

hrst čerstvých hub (hřiby, křemenáče, lišky) 6 větších brambor špetka kmínu nové koření černý pepř (po třech kuličkách) 2 bobkové listy hrnek smetany (hustá kysaná je do kulajdy jako dělaná) hladké mouky na 2 lžíce 1 až 2 lžíce octa 4 čerstvá vejce sekaný kopr nesmí chybět (čerstvý, sušený, mražený)

Postup přípravy

Houby očistíme a nakrájíme je na větší kousky, nebo dáme sušené, které předem namočíme ve vodě. Oloupané syrové brambory nakrájíme na kostičky a společně s houbami povaříme v…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Pažitkový šnečci

Pažitkový šnečci

Potřebné ingredience

3 žloutky,250ml.mléka,70/80 g hl.mouky,sůl,pokrájená pažitka

Postup přípravy

Do mléka zamýcháme mouku,osolíme přidáme žloutky a nakonec pažitku.Chvilku necháme stát.Poté na oleji usmažíme dvě silnější omelety,které za tepla stočíme,po vychlazení krájíme na…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kapustová polévka

Kapustová polévka

Potřebné ingredience

asi 10 listů kapusty, 2 - 3 brambory, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla, 3 žampiony, sůl, pepř, 1 - 1,5 l vývaru (nebo voda + zeleninový bio bujón), sušený česnek, petrželka

Postup přípravy

Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem, přidáme kousky brambor a kapusty, osolíme, opepříme, přidáme česnek a necháme vařit asi 30min. Asi v polovině vaření…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Potřebné ingredience

1 brokolice, 2 - 3 brambory, sůl, pepř, 3 lžíce lučiny, 1 zeleninový bio bujón

Postup přípravy

Brokolici nakrájíme na kousky, košťál oloupeme a také nakrájíme. Do osolené vody s bujonem dáme vařit nejdřív kousky košťálu, po částečném změknutí přidáme růžičky brokolice a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Muškátová dýně - krémová polévka

Muškátová dýně - krémová polévka

Potřebné ingredience

1 Muškátová dýně, 2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 1 -2 cm čerstvého zázvoru, máslo (Hera), slepičí bujón, ½ kelímku 12% smetany

Postup přípravy

Polévku je možné uvařit z jakéhokoliv druhu dýně, ale za mě je Muškátová dýně ta nej... - nádherná barva, vůně i chuť.

Dýni oloupat, vydlabat a pokrájet na kostičky.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kedlubnová polévka s bramborem

Kedlubnová polévka s bramborem

Potřebné ingredience

2-3 kedlubny,,2-3 brambory,krupice,sůl,pepř,muškát,vývar/voda,mletý kmín,menší cibule,olej/máslo,2 str.česneku,libeček,sekaná petrželová nať

Postup přípravy

...

Zobrazit více...
POLÉVKY
Bramboračka

Bramboračka

Potřebné ingredience

Máslo, cibule, petržel, celer, mrkev, brambory, houby, sůl, drcený kmín, pepř, majoránka, česnek.

Postup přípravy

Na másle zpěníme cibuli do zlatova ( tak 3 cibule ). \r\nNa cibulku dáme nahrubo nastrouhanou mrkev, celer, petržel.
Necháme orestovat (vůbec se nebojte, když se dole zelenina…

Zobrazit více...
POLÉVKY
domácí nudle do polévky

domácí nudle do polévky

Potřebné ingredience

já dělám z 20 dkg PH mouky a 2 vajec,záleží,jak je velké vejce,takže někdy můžeme přidat kapku vody,nebo stačí jen namočit ruce

Postup přípravy

na vál si dáme mouku a do ní rozklepneme dvě vejce celá,rukama tak dlouho propracováváme,až vznikne kompaktní těsto-trochu to trvá,ale stoj íto zato,musí se hodně mačkat,pokud…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Francouzská cibulačka-poezie pro chuťové buňky

Francouzská cibulačka-poezie pro chuťové buňky

Potřebné ingredience

Na polévku: 400 g cibule 150 g másla 250 ml bílého vína 750 ml silného masového vývaru tymián sůl a pepř Na tousty: plátky toustového chleba 200 g čedaru 2 lžíce nasekané petrželky lžíce olivového oleje Uvedené množství je na 4 porce, kdo chce polévky více, tak zdvojnásobit ingredience.

Postup přípravy

Jedla jsem už hodně cibulaček , ale tato je bezkonkurenční. Vyvážené chuťe, je to prostě poezie pro chuťové buňky.
Postup: Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké půlměsíčky. V…

Zobrazit více...

Kategorie