Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Litevská růžová řepná polévka (studená)

Litevská růžová řepná polévka (studená)

Potřebné ingredience

3 větší červené řepy, 500ml kefíru, 1 okurka, 2 vejce, petrželka, kopr, zakysaná smetana, sůl, pepř

Postup přípravy

1) Červenou řepu oloupejte a uvařte doměkka. (Vařím cca 1,5 hodiny... trvá jí to.) Ke konci vaření přihoďte vejce a uvařte je natvrdo.
2) Řepu nechte vychladnout, následně ji…

Zobrazit více...
POLÉVKY
**Vynikající hráškový krém (vhodné i jako dětská sytá polévka)**

**Vynikající hráškový krém (vhodné i jako dětská sytá…

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby potřebujeme: *3 menší oloupané a najemno nastrouhané brambory* *250g sladkého čerstvého,nebo mraženého hrášku* *3/4 l zeleninového vývaru, nebo vodu + bujón bez glutamanu (zeleninový,ale může být i kuřecí)* *150ml smetany na šlehání* *sůl* *čerstvě ml.pepř* *slunečnicový olej + kousek másla* *čerstvá,nebo sušená majoránka* *stroužek česneku* *cibule*

Postup přípravy

1) Na oleji a trošce másla si zesklovatíme cibuli, potom přidáme nastrouhané brambory a vařečkou mícháme cca minutu,aby se hmota nepřipálila. Potom vsypeme hrášek (cca 50g si dáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z červené čočky s bramborem

Polévka z červené čočky s bramborem

Potřebné ingredience

červená čočka-asi 100-150 gr-já mám loupanou půlenou,ta se nenamáčí a je hned uvařená,1 malá cibule,máslo,olej,2 brambory,směs mrkev,celer petržel nahrubo nastrouhané,1 str.česneku/sušený,špetka majoránky,zelená petrželka,vývar/voda,sůl,pepř.

Postup přípravy

..

Zobrazit více...
POLÉVKY
Letní polévka s rajčaty a cizrnou

Letní polévka s rajčaty a cizrnou

Potřebné ingredience

Olivový olej velká cibule 2 mrkve celer (lépe řapíkatý celer) rajčátka uzrála na sluníčku (spařená a oloupaná) 2 lžíce rajčatového protlaku Vývar zeleninový (nebo kostka) 1 plechovka konzervované cizrny petrželka římský kmín kuskus

Postup přípravy

Na oleji osmahneme cibulku, na kostky pokrájenou mrkev, na plátky celer.
Přidejte římský kmín asi 1 lžičku
Přidejte ostatní suroviny kromě kuskusu a vařte 30 minut
Po té…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z dýně hokaido

Polévka z dýně hokaido

Potřebné ingredience

1/2 dýně hokaido, 1 větší brambora, 2 mrkve, kousek celeru a petržele, koření do polévky (možno i jednu kostku zeleninového bujónu), sůl, muškátový oříšek, kousek másla a hladké mouky na jíšku

Postup přípravy

Dám si vařit 1 - 1 1/2 litru vody do varné konvice :-) Dýni umyju a nakrájím na kostky (i se slupkou), brambory a kořenovou zeleninu oškrábu a také nakrájím na kostky. Udělám…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Luxusní dýňová polévka,která fakt zahřeje

Luxusní dýňová polévka,která fakt zahřeje

Potřebné ingredience

1 dýně, jakákoliv, 1-2 jablka, 2 brambory, plátky citronu neb limety kousek másla,cibule,česnek,lžička kari,zázvor čerstvý neb mletý,zeleninový bujon,sůl,pepř smetanu (nejlépe cuccina-rostlinná-mají ji ve zdravé výživě a třeba v albertu, jak jsou orientální věci,je to žlutá krabička, neb nějakou hustší na vaření...jak chcete)

Postup přípravy

Takže ženy, množství všeho záleží na velikosti dýně, a přísady jak kdo má rád. Zázvoru čerstvého stačí kousek, cca 2-3 cm-nastrouhat.
1. Oloupeme dýni (hokaido se neloupe neb…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zelna polevka ze Slovenska

Zelna polevka ze Slovenska

Potřebné ingredience

Pulka hlavkoveho zeli,veprova zebirka,sul,kmin,troska papriky,rajsky protlak,brambory

Postup přípravy

Dame varit veprove kosti s masem,kdyz se uvari pridame pokrajene zeli,sul,kmin,papriku,brambory a nechame varit..Po uvareni zahustime a pridame rajsky protlak.Dochutime octem a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kedlubnová s koprem

Kedlubnová s koprem

Potřebné ingredience

2 kedlubny,1 cibule,vývar(s kostky),100 ml sladké smetany na šlehání,kopr,3 lžíce másla,sůl( případně pepř)

Postup přípravy

Kedlubny oloupeme.Jednu nakrájíme na malé kostičky,druhou nahrubo nastrouháme.Na másle orestujeme nakrájenou cibuli,přidáme nakrájenou kedlubnu na kostičky a chvíli restujeme.Pak…

Zobrazit více...
POLÉVKY
cuketová polévka

cuketová polévka

Potřebné ingredience

1 l zelenin. vývaru( nebo 2 zelen. kostky bujónu), cuketa cca 35 dkg, 2 dcl smetany, 2 středně velké brambory oloupané, 1 cibule, kus pórku-1/3, 3 dkg másla, ml. pepř, sůl.

Postup přípravy

oloupanou cuketku,cibuli, pórek, brambory nakrájím na kostičky. V hrnci s rozpuštěn.máslem orestujeme cuketku. Část orestované cukety vyndám stranou(cca 3 lžíce) a doorestuji…

Zobrazit více...
POLÉVKY
KAPUSTOVÁ POLÉVKA

KAPUSTOVÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

Mrkev,petržel,celer,brambor,hrášek,česnek v celku,nakrájená kapusta,libeček,sůl,tuk,hrubá mouka,vejce.

Postup přípravy

Veškerou zeleninu nakrajeme a dáme vařit.Osolíme.
Do uvařené zeleniny dáme zavařit noky.

NOKY:na másle opražíme hrubou mouku.Sundáme z ohně a ještě do horké mouky…

Zobrazit více...

Kategorie