Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Luštěniny

Přidat recept
LUŠTĚNINY
Čočkový salát s červenou řepou

Čočkový salát s červenou řepou

Potřebné ingredience

100 g čočky 2 vařená vejce 1 malá červená cibule 3 kyselé okurky 2 menší červené řepy olivový olej citronová šťáva/ ocet libeček sůl pepř

Postup přípravy

Čočku a zvlášť červenou řepu uvaříme do měkka. Řepu oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky případně nastrouháme a smícháme s nakrájenými uvařenými vejci, kyselou okurkou, cibulkou…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Francouzské fazolové lusky

Francouzské fazolové lusky

Potřebné ingredience

Čerstvé zelené či žluté (tzv. máslové) fazolové lusky. Trochu másla, stroužek česneku, voda, sůl.

Postup přípravy

Velmi jednoduché jídlo, které mi velmi chutnalo ve Francii. Lusky umyjeme a pak jim uřízneme oba konečky. Vložíme do vroucí osolené vody a cca 10-15 minut vaříme. Po uvaření by…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazole raz dva tři..rychlovka jen tak na večeři:-))

Fazole raz dva tři..rychlovka jen tak na večeři:-))

Potřebné ingredience

1cibuli,asi 2stroužky česneku,trošku hladké mouky,plechovka loupaných rajčat,2párky a 1pikantnější klobás,uvařené bílé a červené fazole(od každého tak půl hrnku).kapka oleje.Na dochucení,sůl,pepř,majoránka,špetka provens.koření,zelen.bujon,trošku kečupu,paprika

Postup přípravy

Na oleji zpěníte cibulku, nadrobno nakrájený česnek,poté zaprášit hladkou moukou,lehce osmahnout,přidat rajčatový protlak(loupaná rajčata)nakrájený párek nebo klobás(je to pak…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čočka

Čočka

Potřebné ingredience

350g.čočky, 2ks.mrkve, 1ks.petržele, pulka celeru, koření:sul,pepř,majoránka, ocet

Postup přípravy

Čočku si dáme do vody přes noc.Scedíme,zalejeme vodou a vaříme asi 20min.Do uvařené čočky nastrouháme mrkev,celer a petržel,tím ji zahustíme chviličku podusíme.Dochutíme kořením a…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Kroupové karbenátky

Kroupové karbenátky

Potřebné ingredience

3/4hrnku krup 2 hrnky vody 2vejce cibule150g. stroužek česneku 2 lžíce oleje strouhanka sul,majoránka,olej na smažení

Postup přípravy

Na jemno nakrajenou cibuli osmažíme přidáme namočené kroupy,osolíme a vaříme asi hodinu.Uvařené kroupy pomeleme,přidáme česnek,majoránku,vmícháme vejce a zpracujeme těsto…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Mexické fazole

Mexické fazole

Potřebné ingredience

Pro 3 osoby : 2 plechovky tmavých fazolí ... stačí ty nejlevnější z kauflandu, ale mohou být jakékoli jiné značky, zatím jsem jiné nezkoušela, anngl. slanina či uzený bok cca 100 g, sůl, pepř, špetka chilli, máslo a hl. mouka na jíšku (ale já dělám i bez ní a cibuli většinou smažím na té slanině ...) , rajče, čibule, trošku kečupu -asi lžička, minimum masoxu obyčejného hovězího (asi půl malé lžičky), sušený česnek jemně dle chuti .. a pak už jen může a nemusí být strouhaný sýr na posypání

Postup přípravy

Na sádle, či oleji zpěníme cibuli, přidáme na hodně drobno nakrájenou kapii a lehce podusíme, přidáme předvařené fazole (nebo plechovka), osolíme, opepříme a přidáme trošku chilli…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
:-)***Rychlá fazolová pánev***(-:

:-)***Rychlá fazolová pánev***(-:

Potřebné ingredience

fazole - já používám červené, sterilované, kuřecí maso nebo salám nebo obojí - ale nemusí být vůbec, 1 větší cibule, olej nebo sádlo nebo ztužený tuk, kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) - strouhaná nebo na kostičky- nebo jiná mražená zelenina příp. lečo, sůl, pepř, kmín mletý nebo drcený, sójová omáčka, kečup, masox (nebo jiná bujónová kostka) - nemusí být, příp. na zahuštění jíška, můžete přidat i houby...

Postup přípravy

Cibuli drobně nakrájíme a necháme zesklovatět na rozpáleném oleji (tuku), přidáme maso a opečeme ze všech stran, přidáme sůl, pepř, kmín a mírně podlijeme vodou nebo bujónem,…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Cizrna s uzeným

Cizrna s uzeným

Potřebné ingredience

cizrnu, vodu, máslo, cibuli, hl. mouku, sůl, pepř, uzené.

Postup přípravy

Cizrnu přes noc namočíme do studené vody. Vodu slejeme. Na másle si osmažíme cubulku, zaprášíme moukou, přidáme uvařenou cizrnu, zalijeme vodou ( použila jsem vývar z uzeného),…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Blesková hrachová kaše - za 15 minut - v papiňáku

Blesková hrachová kaše - za 15 minut - v papiňáku

Potřebné ingredience

hrách, česnek, majoránka, cibule, sůl, vegeta, párek, chleba

Postup přípravy

na trošce oleje osmažím do zlatova cibulku, přihodím na ní půl pytlíku hrachu, přidám vegetu, sůl, trošku pepře a majoránky. a jeden stroužek česneku. Zaliju vodou tak, že nad…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
cizrnové karbanátky

cizrnové karbanátky

Potřebné ingredience

100 g suché cizrny 2 menší mrkve 1 cibule 1 jarní cibulka 2 menší vejce 1 rohlík z předešlého dne 50 g tvrdého sýra 1 lžíce hořčice sůl, pepř mléka a strouhanky podle potřeby

Postup přípravy

CIZRNOVÉ KARBANÁTKY

Cizrnu přes noc namočíme, pak vodu slijeme a v nové uvaříme do měkka. Vodu na vaření cizrny nesolíme. Měkkou cizrnu rozmixujeme s trochou mléka na…

Zobrazit více...

Kategorie