Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
>>> Koprová omáčka (velmi rychlá a také velmi chutná)

>>> Koprová omáčka (velmi rychlá a také velmi chutná)

Potřebné ingredience

** asi 3dcl vody ** 1/2l mléka ** 1 smetana ke šlehání ** kopr ** 1 vejce(pouze žloutek) ** polo.mouka ** kopr ** sůl ** ocet **

Postup přípravy

Do hrnce si dáme vodu s mlékem nebo pouze mléko, troškou soli a necháme zevřít. Přidáme kopr (buď sterilizovaný nebo ze zahrádky na velmi jemno nakrátý) a krátce povařime. POZOR:…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Bramborovo-fazolový gulášek

Bramborovo-fazolový gulášek

Potřebné ingredience

steril.fazole v rajčatovém nálevu,nějaký salám-kabanos,brambory,cibule,česnek,majoránka,vegeta,sl.paprika,guláš.kostka Magi,olej,hl.mouka

Postup přípravy

Na rozpáleném oleji osmahneme cibulku,přidáme na kostky nakrájený salám,osmahneme.Zaprášíme malinko sl.paprikou a zalejeme vodou,přidáme brambory,konzervu fazolí i s nálevem …

Zobrazit více...
OMÁČKY
Svíčková inspirovaná pořadem Babicovy dobroty

Svíčková inspirovaná pořadem Babicovy dobroty

Potřebné ingredience

Inspirovala jsem se v Babicových dobrotách, poněkud upravila a včera jsme se mohli utlouct. Vřele doporučujeme :-) Ingredience: 1 kg hovězí zadní, 1/2 většího celeru, 2 - 3 mrkve, 1 petržel, 1 cibule, balíček mražené zeleniny do svíčkové, 8 kuliček celého pepře, 8 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, 250 ml mléka, 2 lžíce hladké mouky, 250 ml 30% smetany ke šlehání, 1 kostka masoxu, 1 citrón, 4 lžíce cukru, špetka soli

Postup přípravy

Do ohnivzdorné zapékací misky jsem dala na dno mraženou a na ni čerstvou zeleninu nakrájenou na kostky, včetně nadrobno nasekané cibule. Spařila jsem to vroucí vodou. Na zeleninu…

Zobrazit více...
OMÁČKY
VÝBORNÁ JEDNODUCHÁ SÝROVÁ OMÁČKA

VÝBORNÁ JEDNODUCHÁ SÝROVÁ OMÁČKA

Potřebné ingredience

1 KUŘECÍ PRSÍČKA,2XSMETANU(JÁ POUŽÍVÁM 12%) STŘEDNÍ CIBULI,STROUŽEK ČESNEKU,1 VELKOU VÝSEČ NIVY,NEBO 2 MALÉ,KOSTKU TAVENÉHO SÝRA SMETANOVÉHO,MOUKU NA ZAHUŠTĚNÍ

Postup přípravy

NA JEMNO NAKRÁJÍME CIBULKU A ČESNEK. DÁME NA OLEJ ZESKLOVATĚT,PŘIDÁME NA NUDLIČKY NAKRÁJENÉ KUŘECÍ MASO A ORESTUJEME. AŽ SE MASO ZATÁHNE PŘILIJEME OBĚ SMETANY DO KTERÉ VHODÍM…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Výborná rajská omáčka :-)))

Výborná rajská omáčka :-)))

Potřebné ingredience

maso (hovězí, vepřové, kuřecí...)kořenová zelenina- mrkev, celer, petržel (od všeho kousek), cibule, tři kuličky nového koření, dvě kuličky černého pepře, 2 bobkové listy, sůl, tři velké rajské protlaky, cukr, skořice, hladká mouka, sádlo (olej)

Postup přípravy

Dáme si vařit maso, vodu trochu osolíme. Až je měkké, tak ho vyndáme a vývar dáme stranou. Do hrnce si dáme trochu sádla (lepší než olej), a přidáme nastrouhanou zeleninu (na…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Kuře na paprice(i pro začátečníky)

Kuře na paprice(i pro začátečníky)

Potřebné ingredience

Kuře(já používám kuř.špalíčky),cibule,sl.paprika,zakysaná smetana,hl.mouka,masox,muškátový oříšek,cukr,citr.šťáva,olej

Postup přípravy

Cibuli na kostičky osmahneme na oleji(zesklovatět)přidáme kuřecí kousky osmahnem,osolíme nasypeme skoro celou sl.papriku,můžem přidat kapku gril.koření,jen chviličku osmahnem…

Zobrazit více...
OMÁČKY
BÍLÁ OMÁČKA výborná blesková lahůdka

BÍLÁ OMÁČKA výborná blesková lahůdka

Potřebné ingredience

1x cibule,
5dkg anglické slaniny (podíl tuku a masa min. 50%),
tymián - zarovnaná malá lžíčka,
kuřecí čtvrtky,
sůl,
mouka,
smetana,
mléko

Postup přípravy

Do cca 2 litrů osolené vody dáme vařit kuřecí čtvrtky, do změknutí. Pak maso vyndáme,obereme,kosti dáme pejskovi a přecedíme vývar,aby byl čistý. Mezi tím, spěníme cibuli…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Španělský ptáček - vylítaný s jasmínovou rýží

Španělský ptáček - vylítaný s jasmínovou rýží

Potřebné ingredience

400g hovězí maso 400g cibule (2 střední) 100g slanina (libovější) 4 vařená vejce 2 drůbeží párky 4 nakládané okurky (podle toho jak jsou velké) olivový olej, hořčice plnotučná nebo dižonská (je pikantnější), jíška knorr (tmavá), hovězí bujon (může být masox)

Postup přípravy

Na olivovém ojeli orestujeme cibulku do středně zlatova. Já dávám kolik masa tak tolik cibulky. Pak přidáme slaninu. Když slanina jakoby sezlátne přidáme maso. Orestujeme,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
JEDNODUCHÉ KUŘE NA PAPRICE

JEDNODUCHÉ KUŘE NA PAPRICE

Potřebné ingredience

kuřecí stehna ( nejraději dělám z horních stehen) podle strávníků, cibule, smetana, hladká mouka, sůl, lžička mleté sladké papriky

Postup přípravy

Kuře uvaříme v osolené vodě, vývar necháme na omáčku. V hrnci osmažím do zesklovatění cibulku, přidám lžičku papriky a hned zaliju vývarem. Nechám chvilku povařit. Smetanu…

Zobrazit více...
OMÁČKY
SÝROVÁ OMÁČKA S BROKOLICÍ, SÝROVO-BROKOLICOVÁ JAKO Z RESTAURACE :-)

SÝROVÁ OMÁČKA S BROKOLICÍ, SÝROVO-BROKOLICOVÁ JAKO Z…

Potřebné ingredience

1 brokolice, 1 cibule, 1 (200ml) smetana ke šlehání 30%, cca 150g angl. slaniny, cca 250g nivy (cihly), 1 kuř. bujon-kostička, bílý (černý pepř), bazalka,gril. koření s bylinkami (není nutné), soj. omáčka,hlad. mouka, těstoviny

Postup přípravy

Brokolici ořežeme na minirůžičky-aby byly bez košťálů a dáme vařit do cca 1/2 l vody s kuř. bujonem do změknutí. Cibuli osmahneme na trošce oleje či másla a přidáme kostičky…

Zobrazit více...

Kategorie