>>> Koprová omáčka (velmi rychlá a také velmi chutná)
Potřebné ingredience
** asi 3dcl vody ** 1/2l mléka ** 1 smetana ke šlehání ** kopr ** 1 vejce(pouze žloutek) ** polo.mouka ** kopr ** sůl ** ocet **
Postup přípravy
Do hrnce si dáme vodu s mlékem nebo pouze mléko, troškou soli a necháme zevřít. Přidáme kopr (buď sterilizovaný nebo ze zahrádky na velmi jemno nakrátý) a krátce povařime. POZOR:…
Bramborovo-fazolový gulášek
Potřebné ingredience
steril.fazole v rajčatovém nálevu,nějaký salám-kabanos,brambory,cibule,česnek,majoránka,vegeta,sl.paprika,guláš.kostka Magi,olej,hl.mouka
Postup přípravy
Na rozpáleném oleji osmahneme cibulku,přidáme na kostky nakrájený salám,osmahneme.Zaprášíme malinko sl.paprikou a zalejeme vodou,přidáme brambory,konzervu fazolí i s nálevem …
Svíčková inspirovaná pořadem Babicovy dobroty
Potřebné ingredience
Inspirovala jsem se v Babicových dobrotách, poněkud upravila a včera jsme se mohli utlouct. Vřele doporučujeme :-) Ingredience: 1 kg hovězí zadní, 1/2 většího celeru, 2 - 3 mrkve, 1 petržel, 1 cibule, balíček mražené zeleniny do svíčkové, 8 kuliček celého pepře, 8 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, 250 ml mléka, 2 lžíce hladké mouky, 250 ml 30% smetany ke šlehání, 1 kostka masoxu, 1 citrón, 4 lžíce cukru, špetka soli
Postup přípravy
Do ohnivzdorné zapékací misky jsem dala na dno mraženou a na ni čerstvou zeleninu nakrájenou na kostky, včetně nadrobno nasekané cibule. Spařila jsem to vroucí vodou. Na zeleninu…
VÝBORNÁ JEDNODUCHÁ SÝROVÁ OMÁČKA
Potřebné ingredience
1 KUŘECÍ PRSÍČKA,2XSMETANU(JÁ POUŽÍVÁM 12%) STŘEDNÍ CIBULI,STROUŽEK ČESNEKU,1 VELKOU VÝSEČ NIVY,NEBO 2 MALÉ,KOSTKU TAVENÉHO SÝRA SMETANOVÉHO,MOUKU NA ZAHUŠTĚNÍ
Postup přípravy
NA JEMNO NAKRÁJÍME CIBULKU A ČESNEK. DÁME NA OLEJ ZESKLOVATĚT,PŘIDÁME NA NUDLIČKY NAKRÁJENÉ KUŘECÍ MASO A ORESTUJEME. AŽ SE MASO ZATÁHNE PŘILIJEME OBĚ SMETANY DO KTERÉ VHODÍM…
Výborná rajská omáčka :-)))
Potřebné ingredience
maso (hovězí, vepřové, kuřecí...)kořenová zelenina- mrkev, celer, petržel (od všeho kousek), cibule, tři kuličky nového koření, dvě kuličky černého pepře, 2 bobkové listy, sůl, tři velké rajské protlaky, cukr, skořice, hladká mouka, sádlo (olej)
Postup přípravy
Dáme si vařit maso, vodu trochu osolíme. Až je měkké, tak ho vyndáme a vývar dáme stranou. Do hrnce si dáme trochu sádla (lepší než olej), a přidáme nastrouhanou zeleninu (na…
Kuře na paprice(i pro začátečníky)
Potřebné ingredience
Kuře(já používám kuř.špalíčky),cibule,sl.paprika,zakysaná smetana,hl.mouka,masox,muškátový oříšek,cukr,citr.šťáva,olej
Postup přípravy
Cibuli na kostičky osmahneme na oleji(zesklovatět)přidáme kuřecí kousky osmahnem,osolíme nasypeme skoro celou sl.papriku,můžem přidat kapku gril.koření,jen chviličku osmahnem…
BÍLÁ OMÁČKA výborná blesková lahůdka
Potřebné ingredience
1x cibule,
5dkg anglické slaniny (podíl tuku a masa min. 50%),
tymián - zarovnaná malá lžíčka,
kuřecí čtvrtky,
sůl,
mouka,
smetana,
mléko
Postup přípravy
Do cca 2 litrů osolené vody dáme vařit kuřecí čtvrtky, do změknutí. Pak maso vyndáme,obereme,kosti dáme pejskovi a přecedíme vývar,aby byl čistý. Mezi tím, spěníme cibuli…
Španělský ptáček - vylítaný s jasmínovou rýží
Potřebné ingredience
400g hovězí maso 400g cibule (2 střední) 100g slanina (libovější) 4 vařená vejce 2 drůbeží párky 4 nakládané okurky (podle toho jak jsou velké) olivový olej, hořčice plnotučná nebo dižonská (je pikantnější), jíška knorr (tmavá), hovězí bujon (může být masox)
Postup přípravy
Na olivovém ojeli orestujeme cibulku do středně zlatova. Já dávám kolik masa tak tolik cibulky. Pak přidáme slaninu. Když slanina jakoby sezlátne přidáme maso. Orestujeme,…
JEDNODUCHÉ KUŘE NA PAPRICE
Potřebné ingredience
kuřecí stehna ( nejraději dělám z horních stehen) podle strávníků, cibule, smetana, hladká mouka, sůl, lžička mleté sladké papriky
Postup přípravy
Kuře uvaříme v osolené vodě, vývar necháme na omáčku. V hrnci osmažím do zesklovatění cibulku, přidám lžičku papriky a hned zaliju vývarem. Nechám chvilku povařit. Smetanu…
SÝROVÁ OMÁČKA S BROKOLICÍ, SÝROVO-BROKOLICOVÁ JAKO Z…
Potřebné ingredience
1 brokolice, 1 cibule, 1 (200ml) smetana ke šlehání 30%, cca 150g angl. slaniny, cca 250g nivy (cihly), 1 kuř. bujon-kostička, bílý (černý pepř), bazalka,gril. koření s bylinkami (není nutné), soj. omáčka,hlad. mouka, těstoviny
Postup přípravy
Brokolici ořežeme na minirůžičky-aby byly bez košťálů a dáme vařit do cca 1/2 l vody s kuř. bujonem do změknutí. Cibuli osmahneme na trošce oleje či másla a přidáme kostičky…