Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Španělská (rychlovka)

Španělská (rychlovka)

Potřebné ingredience

4-6 plátků masa 2 vetší okurky (kyselé) 2 vařené vajíčka 2 cibule 1 masox trocha sladké papriky 2 lžíce hořčice hrst sušených hub kmín,sůl,pepř mouka na zahuštění

Postup přípravy

Cibule nakrájíme na drobno a osmahneme dozlatova přidáme plátky masa a necháme
osmahnout z obou stran.
Přidáme hořčicí a sladkou papriku necháme krátce osmahnout a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
CIBULOVÁ OMÁČKA

CIBULOVÁ OMÁČKA

Potřebné ingredience

5 VĚTŠÍCH CIBULÍ,OLEJ,MASO,SŮL,PEPŘ,KARI,MLÉKO A MOUKU NA ZAHUŠTĚNÍ,BRAMBORY JAKO PŘÍLOHU.

Postup přípravy

NEJPRVE DÁME VAŘIT MASO DO PAPINÁKU.CIBULI OSMAHNEME NA OLEJI DO SVĚTLA.ZAPRÁŠÍME TROCHOU KARI,PEPŘEM,SOLÍ.ZALIJEME VÝVAREM Z MASA,KTERÉ JSME UŽ MĚKKÉ VYNDALI Z PAPINÁKU A…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Smetanová omáčka se zeleninou

Smetanová omáčka se zeleninou

Potřebné ingredience

Litr plnotučného mléka, smetana 12%, hl. mouka, steril. zelenina či mražená (hrášek + mrkev), sůl, máslo

Postup přípravy

na másle uděláme světlou jíšku z hladké mouky, zalijeme půl litrem mléka (postupně mícháme), osolíme, dolijeme zbytek mléka a pravidelně mícháme, vaříme na mírném ohni 20 min.…

Zobrazit více...
OMÁČKY
.·:* * *:·.Rajská a masové kuličky.·:* * *:·.

.·:* * *:·.Rajská a masové kuličky.·:* * *:·.

Potřebné ingredience

.............

Postup přípravy

Orestuji cibulku do zlatova a hned při restování dávám nové koření bobkový list, skořici, potom na cibulce osmažím koř.zeleninu(nemusí být).2 protlaky a dlouho restovat (kvůli…

Zobrazit více...
OMÁČKY
KOPROVÁ OMÁČKA -  HOTOVÁ  ZA  10 MINUT+++

KOPROVÁ OMÁČKA - HOTOVÁ ZA 10 MINUT+++

Potřebné ingredience

KOPR 2. POLÉVKOVÉ LŽÍCE, SŮL, HLADKÁ MOUKA , SÁDLO,1. 12%SMETANA KUNIN , OCET.

Postup přípravy

Nejprve si uděláme jižku ze sádla a hladké mouky-necháme schladnout.Potom dáme vařit osolenou vodu kopr až voda vaří přidáme smetanu,zahustíme jiškou kterou sme si připravili ze…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Arabelčina fazolková omáčka

Arabelčina fazolková omáčka

Potřebné ingredience

fazolky žluté ( čerstvé, nebo v nálevu ) , kousek másla, hl. mouky, mléko, sůl, ocet,

Postup přípravy

Fazolky nakrájíme na menší kousky a krátce povaříme v menším množství osolené vody.
Z másla a hladké mouky uděláme světlou zásmažku, kterou zalijeme mlékem a furt mícháme.…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Okurková omáčka se sýrem -děkuji moooc pelda

Okurková omáčka se sýrem -děkuji moooc pelda

Potřebné ingredience

Suroviny: 6 plátků kýty nebo vepřové kotlety, 2 obdélníčky sýru Apetito Supercremo, sterilované okurky, 1/2 kostky masoxu, mletá paprika, sůl, pepř, hladká mouka

Postup přípravy

Postup:

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a přidáme papriku a orestujeme na rozpáleném oleji. Podlijeme vodou, přidáme masox a najemno nastrouhané okurky.…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Večerníčková rajská omáčka

Večerníčková rajská omáčka

Potřebné ingredience

1 rajčatový protlak (lépe tekuté rajčatové pyré v papírové krabičce) Půl lžičky skořice Kapka citronu 5 lžíc cukru moučky 4 PL hladká mouka Cibulka úplně nadrobno Lžíce oleje nebo plátek másla Sůl, pepř. Půl litru vody na 500 ml rajčatového pyré (může být také perník nebo perníkové koření) Můžeme dát 1 bobkový list Metlička na šlehání omáčky

Postup přípravy

1) Na oleji nebo na másle nechám zesklovatět velmi najemno nakrájenou cibulku.
2) Přidáme rajčatové pyré a cca půl litru vody. Rozmíchám metličkou. Přidám bobkový list.
3)…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Božííí dresing ke grilovanému masu, zálivka do salátu, apod.

Božííí dresing ke grilovanému masu, zálivka do salátu,…

Potřebné ingredience

Majonéza Hellmans, 100 % pomerančový džus, Maggi tekuté koření, česnek.

Postup přípravy

Majonézu zředíme džusem tak, aby nám vznikla řídší hmota. Do salátu ředím více, na maso méně. Pak stačí jen přidat Maggi koření a česnek dle naši chuti. Zkuste, nebudete litovat,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Vepřové ragú s houbami a omáčkou-děkuji Pepičkovi

Vepřové ragú s houbami a omáčkou-děkuji Pepičkovi

Potřebné ingredience

Ingredience •600 g kuřecích prsíček-vepřové •2 lžíce přepuštěného másla •1 cibule •600 g různých hub •200 g smetany •sůl •pepř •1/2 svazku zelené petrželky •šťáva z 1/2 citronu Doporučená příloha •Podáváme s houskovými knedlíky.

Postup přípravy

Postup


1. Vepřové maso omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na kostičky. Na 1 lžici přepuštěného másla ho ze všech stran opeče­me. Vyjmeme z kastrolu a…

Zobrazit více...

Kategorie