Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Omáčka na špagety z balkánského sýra

Omáčka na špagety z balkánského sýra

Potřebné ingredience

cca 20 dkg balkánského sýra 1 kelímek smetany cca 5 čerstvých rajčat hrst sušené bazalky těstoviny - nejlépe špagety

Postup přípravy

Je to velmi jednoduché a hlavně rychlé jídlo :-)
Do hrnce dáme smetanu a zahřejeme. Přidáme nakrájený balkánský sýr, a protože se hůř rozpouští tak můžeme rozmixovat tyčovým…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Sýrová omáčka na milion způsobů - ideální levná večeře

Sýrová omáčka na milion způsobů - ideální levná večeře

Potřebné ingredience

Máslo, mléko, libovolný sýr, bílé víno (nemusí být), pepř, sůl a všechno, co zbude doma :)

Postup přípravy

V malém hrnci si rozehřejte kousek másla (stačí odkrojit malou lžičkou) a připravte si pokrájený sýr. Když se máslo rozpustí, přilijte mléko (na 100g sýru stačí cca 3 deci, pokud…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Koprová omáčka

Koprová omáčka

Potřebné ingredience

Olej, hladká mouka, mouka, kopr, ocet, sůl

Postup přípravy

Z oleje a mouky uděláme světlou jíšku, přiléváme mléko po troškách, aby se krásně spojila s jíškou a nevznikly hrudky. Osolíme, přisypeme nakrájený kopr, povaříme. Pak dochutíme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Nivová omáčka

Nivová omáčka

Potřebné ingredience

Niva, smetana, cibule, bílá paprika, kuřecí maso nebo jen salám, tavený sýr

Postup přípravy

Zpěníme cibulku, přidáme papriku, maso nebo salám ( maso si okořeníme třeba gril. kořením, koř. na čínu, paprikou, prostě co vás napadne a máte rádi :), potom přidáme nivu ,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Znojemská omáčka

Znojemská omáčka

Potřebné ingredience

400g vepřového masa, 1 cibule, olej, 2 vajíčka, 2 kyselé okurky, 2 párky, 2 mrkve, hořčici (1-2 lžice), drcený kmín, sůl, pepř, trochu oleje, hl. mouku na zahuštění, vývar

Postup přípravy

Nakrájenou cibuli osmažíme do hněda, přidáme kousky masa a zprudka osmažíme, ochutíme solí, pepřem, trochou drceného kmínu, hořčicí a podlijeme vývarem. Necháme dusit cca hodinku,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
RAJČATOVÁ OMÁČKA-ZELENINOVÝ ZAKLAD

RAJČATOVÁ OMÁČKA-ZELENINOVÝ ZAKLAD

Potřebné ingredience

HOVEZÍ PŘEDNÍ,DIVOKE KOŘENÍ,SUL,CELÁ SKOŘICE,MOUKA,CUKR,CITRONOVÁ ŠTAVA-ČERSTVÁ,KOŘENOVÁ ZELENINA,CIBULE,LOUPANA RAJČATA- NEBO ČERSTVÁ,PROTLAK, TĚSTOVINY ČI KNEDLÍK

Postup přípravy

OPEČEME CIBULKU DO ZLATOVA,PAK NA NI PŘIDÁME OČIŠTENOU NAKRÁJENOU ZELENINU,MRKEV PETRŽEL,OPEČEME,STÁHNEME KOUSEK DÁL A S TROŠKY CUKRU UDELÁME SKORO KARAMEL ,V TEŽE HRNCI,
PAK…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Fazolky na kyselo

Fazolky na kyselo

Potřebné ingredience

1 sklenice sterilovaných fazolek ve sladkokyselém nálevu 2 lžíce hladké mouky 1 l mléka 1/4 l smetany na šlehání nebo smetany 1 cibule sůl

Postup přípravy

Cibuli nakrájím najemno, zpěním na tuku, až začne zlátnout, tak zasypu hladkou moukou a udělám zásmažku. Za stálého míchání zaliji lákem z fazolek a zředím mlékem. Vařím asi 10…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Prastará houbovka

Prastará houbovka

Potřebné ingredience

350 g houby 750 ml voda 1 cibule 5 bobkový list 8 kuliček nové koření 1 smetana zakysaná 1 smetana sladká 200 ml mléko 5 lžic mouka hladká špetka sůl špetka pepř 2 lžičky ocet

Postup přípravy

Nakrájené houby zalijeme asi 500 ml vody a vaříme 10 minut. Pak houby vyjmeme a dáme je do misky.
Do zbylého vývaru z hub přidáme 250 ml vody‚ bobkové listy‚ nové koření‚…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Hrnkový houskový knedlík z MW

Hrnkový houskový knedlík z MW

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: 2 hrnky hrubé mouky, sůl, 2 hrnky mléka, 2 vejce (bílek, žloutek zvlášť), 2 hrnky nakrájené tvrdší housky, máslo na vymazání hrnků, hrubá mouka na vysypání hrnků

Postup přípravy

Pět čtvrtlitrovách rovných hrnků vymažeme máslem a vysypeme moukou. V míse promícháme hrubou mouku, trochu soli, mléko, žloutky a umícháme řídké těsto. Vysypeme nakrájenou housku…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Dušené fazolky na smetaně-DĚKUJI LENCE

Dušené fazolky na smetaně-DĚKUJI LENCE

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 konzerva naložených fazolových lusků i s nálevem, 1 kelímek (250ml) smetany 12%, hladkou mouku podle potřeby, sůl, pepř, sladká paprika .JÁ JEŠTE UVAŘILA HOVEZÍ MASO

Postup přípravy

Postup
Uděláme si jíšku, přisypeme trochu sladké papriky, přidáme lusky i s nálevem(NEDALA NÁLEV ALE VÝVAR Z MASA), povaříme, přidáme sůl, trošku pepře a nakonec smetanu.…

Zobrazit více...

Kategorie