Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Nezahušťovaná svíčková

Nezahušťovaná svíčková

Potřebné ingredience

hovězí zadní nebo zvěřina, 3 - 4 mrkve, 2 petržele, 1 malý celer, 8 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, sůl, špek (150g), asi 100g másla, citrónová šťáva, ocet, sůl, cukr, 1 smetana

Postup přípravy

Zeleninu nakrájíme na malé kousky, část špeku nakrájíme na hranolky a dáme je do mrazáku na prošpikování masa, zbytek nakrájíme na drobné kousky a dáme do hrnce spolu s máslem,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Vepřová játra na majoránce

Vepřová játra na majoránce

Potřebné ingredience

asi 1/2 kg vepřových jater, 1 bojón dle chuti, 1 lžíce majoránky, kousek špeku, slunečnicový olej, sůl, trocha sušeného česneku, polohrubá mouka s vodou na zahuštění

Postup přípravy

Játra očistíme a nakrájíme na kousky, orstujeme je na špeku s olejem. Zalijeme vodou, přidáme bujón, majoránku a česnek. Necháme vařit asi 20 min., zahustíme moukou rozmíchanou ve…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Staročeská svíčková s knedlíkem

Staročeská svíčková s knedlíkem

Potřebné ingredience

200 g másla, mléko dle potřeby, 200 ml smetany, slanina na prošpikování, 300 g celeru, 300 g petržele, 500 g mrkve, 300 g cibule, hl. mouka, cukr, sůl, sladké víno, voda asi 1 kg ov. svíčkové, celý pepř, nové koření, bobkový list. Na ozdobení šlehačka a brusinky....

Postup přípravy

kořenovou zeleninu a cibuli očistíme, nakrájíme na větší kousky, dáme do pekáčku s máslem a podusíme. Přidáme osolenou, prošpikovanou svíčkovou kterou zprudka necháme orestovat…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Vepřové ragú v houbové omáčce s koprem

Vepřové ragú v houbové omáčce s koprem

Potřebné ingredience

pro 4 porce asi 500 g vepřového masa (libové-plec, krkovice), olej nebo sádlo, 1 cibule, 2 lžíce hl. mouky, sušené nebo čerstvé houby (množství dle oblíbenosti), 1 kelímek smetany (12%), kopr, ocet, sůl a cukr

Postup přípravy

Maso nakrájíme na stejně velké kousky. Drobně nakrájenou cibuli usmažíme na tuku do zlatova v tlakovém hrnci, pak přidáme maso a opečeme za stálého míchání. Osolíme, podlijeme asi…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rychlá ,,svíčková"

Rychlá ,,svíčková"

Potřebné ingredience

2 lžíce másla 1 cibuli 2 mrkve 1 petržel 1/2 celeru celý pepř nové koření hovězí bujon 1 lžíci horčice špetku tymiánu sůl,cukr,hl. mouku bobkový list mléko

Postup přípravy

Do hrnce dáme máslo a cibuli necháme zpěnit přidáme nastrouhanou zeleninu,nové koření a pepř ,bobkový list.Zeleninu dusíme asi tak 15 minut dáváme pozor at se nepřipálí pak…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Kynuté knedlíky mojí Tchýně - TY NEJLEPŠÍ

Kynuté knedlíky mojí Tchýně - TY NEJLEPŠÍ

Potřebné ingredience

Osvědčil se nejlépe tento poměr: 1 kg polohrubé mouky 1 a 1/2 kostky droždí - tuším, že všechny mají 42g, takže celkem 63g 1 vajíčko 3x tvrdž rohlík - na kostičky špetka soli nvoda - dle potřeby každého, jak se Vám těto bude, či nebude zdát:)

Postup přípravy

Vymíchámě těsto ze všech ingrediencí a necháme kynout alespoň hodinu. Poté z těsta utvoříme knedlíky, z tohoto poměru děláme vždy 3, jsou krásně veliké. Velké jsou lepší, jsou…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Hrášek na smetaně (recept z MMB)

Hrášek na smetaně (recept z MMB)

Potřebné ingredience

1 vetší plechovka hrášku, 1 smetana, vegeta, hladká mouka, 2 nožičky párku, houskový knedlík

Postup přípravy

Hrášek i s nálevem nalijeme do hrnce, přidáme vegetu a na kolečka nakrájené párky a necháme prohřát. Přilijeme smetanu, chvíli vaříme a zahustíme hladkou mouku rozmíchanou ve…

Zobrazit více...
OMÁČKY
*******GULÁŠ*******

*******GULÁŠ*******

Potřebné ingredience

vepřové maso, paprika sladká i pálivá, pepř, sůl, kmín,podravka (polévkové koření), majoránka, česnek, cibule, mouka+voda

Postup přípravy

Opíct cibulku na oleji, dát na kousky maso, nechat zatáhnout, osolit, opepřit, promačkat česnek(1-2 stroužky) a nasypat obě papriky sladkou celou a pálivou lžičku nebo dle chuti,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Svíčková na smetaně-zkopírováno od Ivanky z pořadu Prostřeno

Svíčková na smetaně-zkopírováno od Ivanky z pořadu…

Potřebné ingredience

Ingredience: 1 kg hovězího zadního 200 g slaniny kořenová zelenina (4 mrkve,1–2 větší petržele,1 malý celer) 3 cibule 1 sklenička nakládané kořenové zeleniny 1 smetana (30%) 4 bobkové listy 5 kuliček pepře, nového koření olej sůl marmeláda dle chuti cukr a ocet na dochucení

Postup přípravy

Postup:

Maso důkladně omyjeme, odblaníme, nasolíme a prošpikujeme. Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Na oleji osmahneme dozlatova cibuli,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Hořčicovo smetanová omáčka

Hořčicovo smetanová omáčka

Potřebné ingredience

Hovězí ( kuřecí nebo vepřové), sůl, pepř, olej, cibule, plnotučná hořčice, masox, šlehačka, hladká mouka, mléko

Postup přípravy

Nejprveme nakrajime cibulku a dame ji usmazit do zlatova. Nakrajime si maso na nudlicky (muzeme nechat i platky, ja to delam kvuli detem na nudlicky) a dame orestovat na zlatou…

Zobrazit více...

Kategorie