Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Játrová omáčka

Játrová omáčka

Potřebné ingredience

1/2 kg vepřových jater, kousek slaniny, sádlo, cibule, kořenová zelenina, bobkový list, nové koření, pepř celý, hladká mouka, smetana, sůl.

Postup přípravy

Na sádle zpěníme cibuli a slaninu a poté přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, kterou krátce orestujeme. Pak vložíme játra / vcelku / a opečeme je ze všech stran, pak zalijeme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
RAJSKÁ OMÁČKA Z KEČUPU,MLÉKA A SMETANY

RAJSKÁ OMÁČKA Z KEČUPU,MLÉKA A SMETANY

Potřebné ingredience

tuk,
2 lžíce hl.mouky,
1-2cibule,
1sladký malý kečup/180-200ml/,
1l mléka,
nové koření,celý pepř,bobkový list,skořice,
na dochucení podravka,
1-2smetany 12%

Postup přípravy

Na tuku osmažíme cibuli,přidáme mouku,kečup,nové koření,bobkový list,pepř,skořici a za stálého míchání necháme chvíli povařit.Poté přilijeme mléko a vaříme cca 10min.Nakonec…

Zobrazit více...
OMÁČKY
RAJSKÁ OMÁČKA PRO DĚTI S DROBENOU SEKANOU

RAJSKÁ OMÁČKA PRO DĚTI S DROBENOU SEKANOU

Potřebné ingredience

cibule,2 rajské protlaky,1-2masoxy,špetka soli(pokud dáte 2masoxy-sůl už ne),pepř celý,bovkový list,nové koření,cukr,ocet či citron

Postup přípravy

Na zpěněnou cibulku dáme koření necháme ještě podusit a podlejeme vodou (já dělám 2-3l),provaříme a přidáme masox a zahustíme (já zahušťuji voda+mléko a v tom rozmixnu mouku,je to…

Zobrazit více...
OMÁČKY
SVÍČKOVÁ Z KUŘÁTKA PRO DĚTI

SVÍČKOVÁ Z KUŘÁTKA PRO DĚTI

Potřebné ingredience

zelenina na svíčkovou,kuřecí stehna asi 3-4,celý pepř,3x bobkový list,nové koření,smetana sladká,hořčice,masox,sůl,hl.mouka

Postup přípravy

Zeleninu nacháme orestovat na rozpáleném oleji,aby pustila š´távu,přidáme koření-sůl,pepř,bobk.list a položíme na to kuřecí stehna,nebo rozporcované kuře,zalejeme vodou a necháme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Výborná rajská omáčka :-)))

Výborná rajská omáčka :-)))

Potřebné ingredience

maso (hovězí, vepřové, kuřecí...)kořenová zelenina- mrkev, celer, petržel (od všeho kousek), cibule, tři kuličky nového koření, dvě kuličky černého pepře, 2 bobkové listy, sůl, tři velké rajské protlaky, cukr, skořice, hladká mouka, sádlo (olej)

Postup přípravy

Dáme si vařit maso, vodu trochu osolíme. Až je měkké, tak ho vyndáme a vývar dáme stranou. Do hrnce si dáme trochu sádla (lepší než olej), a přidáme nastrouhanou zeleninu (na…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Barbecue - kanadská omáčka k fondue, nebo ke grilování

Barbecue - kanadská omáčka k fondue, nebo ke grilování

Potřebné ingredience

cibule,čtvrt šálku kečupu,čtvrt šálku vody,ocet,cukr,sůl.

Postup přípravy

Do hrnce vložíme půl šálku nadrobno nakrájené cibule, 1/4 šálku kečupu, vody.
Promícháme a dochutíme 1 lžící octa, worčestrové omáčky, 1 LŽÍCI CUKRU,
1 lžičkou soli. -…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Syrova omacka

Syrova omacka

Potřebné ingredience

500ml Mleka, cela krabicka taveneho syra - 8 trojuhelniku, 200g nivy, 1 porek , 200g uzeniny / anglicka / , 5 strouzku cesneku , bazalka, smetana 500ml, 2 lzice hladke mouky, 200g cihly.

Postup přípravy

Do vetsiho hrnce dame mleko, ve kterem roztavime taveny syr a nivu a vse zahrejeme. Na panvi orestujeme nadrobno nakrajeny porek, uzeninu a cesnek a na konec pridame popr.…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Koprová omáčka za 10 min

Koprová omáčka za 10 min

Potřebné ingredience

2x smetanu na šlehání,1x smetanu zakysanou,kopr ve sklence,2x žloutek,2 lžíce mouky,sůl a cukr (trošičku mléka)

Postup přípravy

Smetany na šlehaní dáme skoro k varu a mezi tím si smíchame zakysanou smetanu s moukou (já přidávám trochu mléka aby se mi to líp rozmíchalo),až je skoro ve varu odstavíme z…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Sametová kedlubnová omáčka jako od babičky - strašně jednoduchá :-)

Sametová kedlubnová omáčka jako od babičky - strašně…

Potřebné ingredience

2 střední kedlubny, 1 kelímek smetany ke šlehání, máslo, hladká mouka, sůl, pepř

Postup přípravy

Kedlubny nastouháme na jemno a dáme vařit do cca 1,5 litru vody. Vaříme 10 minut a pak přidáme smetanu. Mezitím si připravíme jíšku z másla a mouky. Omáčku zahustíme jíškou a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Křenová omáčka s uzeným masem a knedlíkem

Křenová omáčka s uzeným masem a knedlíkem

Potřebné ingredience

Uzené maso (nejlépe krkovička), 5 - 10 kuliček černého pepře, houskový knedlík
cca 2 dcl vody, 1/2 l mléka, 1 smetana (nebo šlehačka), dvě lžíce hl. mouky, kousek másla, dvě lžíce strouhaného čerstvého (nebo mraženého) křenu, cukr, sůl, ocet dle chuti

Postup přípravy

Uzené maso uvaříme s celým černým pepřem (vaříme asi 1 hodinu). Vývar pak můžeme použít jako polévku (my jíme s nudlemi a trochou mléka).
Omáčka: vodu přivedeme k varu,…

Zobrazit více...

Kategorie