Rajská omáčka s kuličky z mletého masa-děkuji Julii
Potřebné ingredience
, 300 g mletého masa (kombinace hovězího a vepřového), sůl a pepř, lžičku skořice, lžičku kmínu, 4 lžíce strouhanky, 1 vejce,4stroužky česneku.NA OMÁČKU-Ingredience 40 g másla 100 g cibule, najemno pokrájené 2 lžíce pohankové mouky (prodávají ve zdravé výživě) 4 kuličky nového koření, 2 hřebíčky a 1 bobkový list 400 ml rajčatového pyré (passaty) 150 ml zeleninového vývaru nebo vody hroznový cukr či fruktóza sůl dětský biokečup a citronová šťáva na dochucení a instantní
Postup přípravy
Mleté maso ochuťte solí a pepřem, přidejte skořici, kmín a dva prolisované stroužky česneku. Přidejte rozklepnuté vejce, strouhanku a rukama vypracujte konzistentní hmotu. Ve…
KEČUP
Potřebné ingredience
◾1 kg rajčat ◾200 g okrájených jablek ◾200 g červené řepy ◾6 stroužků česneku ◾6 KL soli ◾200 g cukru ◾1 KL sladké papriky ◾pepř mletý ◾6 ks pepře ◾3 bobkové listy ◾3 feferonky ◾4 hřebíčky
Postup přípravy
Řepu, cibuli, česnek, jablka a rajčata očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Do gázy zabalíme celý pepř, bobkový list, feferonky a hřebíček. Kečupovou směs ochutíme solí, pepřem,…
Rajská omáčka
Potřebné ingredience
máslo, hladká mouka, 100% rajčatová šťáva, skořice celá, hřebíček, sůl, cukr, sůl, citronová šťáva
Postup přípravy
Uděláme máslovou jíšku (máslo s hladkou moukou), přilíváme pomalu 100% rajčatovo šťávu, skořici celou, hřebíček, sůl - vaříme. Přidáme cukr, sůl, citr. šťávu.
Rajská omáčka s kuličkami
Potřebné ingredience
1cibule,máslo,hladká mouka,4 kuličky nového koření,6 kuliček pepře, 2 bobkové listy, 2 rajský protlaky, na dochucení sůl,cukr a ocet. MASOVÉ KULIČKY: 500g mletého masa,1 vejce,4 lžíce hladké mouky, 4 lžíce strouhanky,špetka majoránky,pepř a sůl
Postup přípravy
Na másle zpěním cibuli,zahustím moukou( udělám jíšku), zaliji vodou a přidám koření. Nechám 30 minut povařit. Pak přecedím,přivedu k varu, přidám rajský protlaky a tak půl hodiny…
Svíčková z vepřového-děkuji vareni.cz
Potřebné ingredience
450 g maso 1 ks citron 1 kelímek sladká smetana 0,5 ks celer 1 ks petržel 1 lžíce cukr 3 kuličky celé nové koření 5 lístků bobkový list 1 ks cibule 1 ks mrkev 1 hrst tymián podle chuti sůl podle potřeby voda světlá jíška
Postup přípravy
Veškerou zeleninu očistíme nebo oloupeme. Nakrájíme ji nadrobno.
V hrnci osmažíme na oleji nebo másle nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, půlku celeru a petržel. Hned na…
Výborná domácí mojonéza-tatarka
Potřebné ingredience
1 žloutek, 100 ml slunečnicového oleje, 25 ml olivového oleje, 1/2 lžičky dijonské hořčice, 1/2 lžičky bílého vinného octa, sůl, bílý pepř, 2 nakladané okurky, 1 šalotka, kapary, 1 lžička citron. šťávy, hladkolistá petržel
Postup přípravy
Žloutek, hořčici a ocet dejte do větší mísy, přidejte špetku soli, špetku bílého pepře a pomocí metly směs pomalu šlehejte. Smíchejte oba druhy oleje a za stálého šlehání je…
Koprová omáčka
Potřebné ingredience
Máslo, hladká mouka, smetana, kopr, ocet, cukr, sůl, pepř, vývar
Postup přípravy
Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme vývarem, přidáme smetanu, nasekaný kopr, ochutíme, necháme povařit a máme hotovo!
Kuřecí játra s dobrou omáčkou-moc děkuji Ivě
Potřebné ingredience
Suroviny: 30 dkg kuřecí jater 1 ks cibule 3 lžíce oleje 1 ks rajčat 1 ks pórku 1 ks česneku 1 špetka MAGGI Harmonie Chuti s bylinkami 1 špetka soli 1 špetka pepře 1 špetka hladke mouk 3 dcl vody
Postup přípravy
Příprava:
Na oleji osmahneme cibulku a nadrobno pokrájená kuřecí játra. Po chvilce přidáme na kousky nakrájené a oloupané rajče, nakrájený pórek, prolisujeme česnek, podlijeme…
Dýňovo-mrkvová omáčka s cizrnou,rýže
Potřebné ingredience
1/2 středně velké dýně Hokaido (500g),1 cibule,2 mrkve(200g), 60g suché cizrny olej,1 lžička sojové omáčky,1 lžička římského kmínu,2 bobkové listy, špetku ml.koriandru,1/2 lžičky soli,200g kulatozrné rýže
Postup přípravy
Cizrnu-si nejlépe přes noc namočíme do studené vody-druhý den uvaříme doměkka. Dýni zbavíme jader, oloupeme a nakrájíme na kostičky 2 cm velké. Na olivovém oleji zpěníme cibuli,…
Rajská omáčka vynikající
Potřebné ingredience
•slunečnicový olej •1 mrkev •1/4 celeru •1 cibule •2 ks hřebíčku •2 ks skořice •8 kuliček nového koření •20 kuliček celého pepře •3 bobkové listy •3 lžíce cukru •ocet •300 g rajského protlaku •500 ml hovězího vývaru •kousek citronové kůry •2 lžíce másla •4 lžíce hladké mouky
Postup přípravy
Recept je podle Kuchařské pohotovosti. Odzkoušeno a je výborná :o)
Pro základ rajské omáčky osmahneme na slunečnicovém oleji nakrájenou mrkev, celer a cibuli. Okořeníme…