Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
HOSPODSKÁ TATARSKÁ OMÁČKA

HOSPODSKÁ TATARSKÁ OMÁČKA

Potřebné ingredience

1MAJOLKA,1CIBULKA,3OKURKY,PEPŘ,SUL,CUKR,WORCESTER.OM.,2LŽIČKY ČERVEN.VÍNA,2LŽIČKY PLNOT.HOŘČICE,

Postup přípravy

CIBULKU,OKURKY,POKRÁJÍME NA KOSTIČKY PŘIDÁME VEŠKERÉ INGREDIENCE(CUKRU CCA 4MALÉ LŽIČKY,SUL LEHCE,WORCES.OM.1LŽIČKA) A VŠE S MAJOLKOU ROZMIXUJEME.
DLE HUSTOTY ŘEDÍME LÁKEM S…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Kuřecí nebo vepřové maso v mrkvi

Kuřecí nebo vepřové maso v mrkvi

Potřebné ingredience

1/2 kg masa (kuřecí nebo vepřové), cibulka, olej, půl kostky masoxu, 2 střední mrkve, 4 kuličky nového koření, 6 kuliček celého pepře, jeden střední bobkový list, lžička másla.

Postup přípravy

Cibulku osmahneme dozlatova, přidáme na kostičky nakrájené maso, které necháme pořádně zatáhnout a osmahnout, aby chytilo barvičku, trochu pomoučíme a základ přelijeme sklenkou…

Zobrazit více...
OMÁČKY
SÝROVÁ OMÁČKA -  bleskovka

SÝROVÁ OMÁČKA - bleskovka

Potřebné ingredience

1 lžíce másla1 lžíce hl. mouky1/4 l vývaru20 dkg taveného sýra (10dkg smetanového a 10dkg s nivou)20 dkg zakysané smetany muškátový květ bílý pepř sůl

Postup přípravy

Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, přilijeme horký vývar (dávám hotový, koupený) a pěkně rozmícháme, aby tam nebyly žmolky. Přidáme sýr a zakysanou smetanu a zase pořádně…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Houbová omáčka bez hub

Houbová omáčka bez hub

Potřebné ingredience

6 kotlet, koření houby veggi hlíva ústřičná-prodávají některé obchody a zdravé víživy,sů, pepřmasox,cibule 2 velké olej,mouka

Postup přípravy

Kotlety si naklepeme a posypeme houbovým kořením a necháme zaležet alespoň hodinu. Cibulku nakrájíme najemno opečeme na oleji přidáme naklepané a okořeněné kotelety podlejeme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
MOC DOBRÁ RAJSKÁ -JAK JI NEZNÁTE!!!!!!!!!!

MOC DOBRÁ RAJSKÁ -JAK JI NEZNÁTE!!!!!!!!!!

Potřebné ingredience

hovězí maso/může být i jiné-vepřové,králičí/, zelenina pod svíčkovou, cibule, olej/nebo sádlo/, rajský protlak -2 menší, mletý pepř, sůl, bobkový list, nové koření, sladká paprika, mletá skořice, hřebíček /asi 4 ks/, masox,mléko a mouka na zahuštění, cukr na doslazení na závěr, trocha smetany

Postup přípravy

Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, zaprášíme sladkou paprikou ,přidáme protlak a zamícháme.Do hrnce vlijeme vodu a všechny ostatní suroviny s kořením řádně povaříme dokud nám…

Zobrazit více...
OMÁČKY
VÝÝÝBORNÉ BRAMBORY SE SLANINOU A STUDENOU LAHODNOU OMÁČKOU

VÝÝÝBORNÉ BRAMBORY SE SLANINOU A STUDENOU LAHODNOU…

Potřebné ingredience

Brambory, slanina a párátkaNa omáčku: ředkvičky, jarní cibulka, sůl, pepř, 250 ml měkkého tvarohu, 200 ml kefíru nebo acidfilního mléka, 150 ml smetany, 2 malé lžičky hořčice.

Postup přípravy

Uvaříme brambory ve slupce, né úplně do měkka, oloupeme a na každý brambor připevníme párátkem slaninu. Naskládáme na plech (bez omastku) a dáme péct do trouby, jakmile je slanina…

Zobrazit více...
OMÁČKY
EXPRES SVÍČKOVÁ

EXPRES SVÍČKOVÁ

Potřebné ingredience

Seznam ingrediencí:
1 kg libového hovězího masa vcelku
4 ks větší mrkve
3 ks petržele ( pastiňák)
1 ks středně velkého celeru
1 lžíce koření "Divočina"
1-2 lístky bobkového listu
1 kelímek smetany
dle potřeby voda
1 lžička soli

Postup přípravy

Očištěné a omyté maso vložíme do papiňáku, přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu ( lze nahradit mraženou "směsí pod svíčkovou"), přidáme koření, sůl, zalijeme vodou - ale jen…

Zobrazit více...
OMÁČKY
HOUBOVKA- omáčka

HOUBOVKA- omáčka

Potřebné ingredience

4 plátky masa- jekékoliv, 300g. čerstvých nebo 2 hrsti sušených hub, 40g slaninky,hladká mouka, 1 větší cibule, 250 ml smetany, 1 masox(ale nemusí bý¨), kousek másla....

Postup přípravy

Maso nařízneme po obvodu, neklepeme, osolíme, poprášíme moukou.
Slaninu a cibuli nakrájet na kostičky -zpěníme, přidáme maso a opečem.
Podlijeme trochou vody, dusíme do…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Křenová omáčka

Křenová omáčka

Potřebné ingredience

Hovězí zadní nebo přední,špek,2 mrkve,máslo,hladká mouka,křen(stačí ve skle),šlehačka,sůl,cukr krystal,půl citrónu(i méně),podravka

Postup přípravy

Hovězí maso prošpikujeme, dáme vařit do horké vody a osolíme.Ke konci vaření vložíme pokrájenou mrkev a uvaříme do měka.Maso vyndáme a vývar z mrkví rozmixujeme.Na másle…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Kedlubnová omáčka

Kedlubnová omáčka

Potřebné ingredience

kedlubny,nebo jeden gigant,sůl,pepř,masox,šlehačka,světlá jíška,

Postup přípravy

Kedlubny nakrájíme na kostičky a smažíme na másle,pokud se začne připalovat vždy trochu podlejeme,
osolíme,opepříme,dusíme doměkka,přidáme masox nebo zeleninový bujon a vodu …

Zobrazit více...

Kategorie