HOSPODSKÁ TATARSKÁ OMÁČKA
Potřebné ingredience
1MAJOLKA,1CIBULKA,3OKURKY,PEPŘ,SUL,CUKR,WORCESTER.OM.,2LŽIČKY ČERVEN.VÍNA,2LŽIČKY PLNOT.HOŘČICE,
Postup přípravy
CIBULKU,OKURKY,POKRÁJÍME NA KOSTIČKY PŘIDÁME VEŠKERÉ INGREDIENCE(CUKRU CCA 4MALÉ LŽIČKY,SUL LEHCE,WORCES.OM.1LŽIČKA) A VŠE S MAJOLKOU ROZMIXUJEME.
DLE HUSTOTY ŘEDÍME LÁKEM S…
Kuřecí nebo vepřové maso v mrkvi
Potřebné ingredience
1/2 kg masa (kuřecí nebo vepřové), cibulka, olej, půl kostky masoxu, 2 střední mrkve, 4 kuličky nového koření, 6 kuliček celého pepře, jeden střední bobkový list, lžička másla.
Postup přípravy
Cibulku osmahneme dozlatova, přidáme na kostičky nakrájené maso, které necháme pořádně zatáhnout a osmahnout, aby chytilo barvičku, trochu pomoučíme a základ přelijeme sklenkou…
SÝROVÁ OMÁČKA - bleskovka
Potřebné ingredience
1 lžíce másla1 lžíce hl. mouky1/4 l vývaru20 dkg taveného sýra (10dkg smetanového a 10dkg s nivou)20 dkg zakysané smetany muškátový květ bílý pepř sůl
Postup přípravy
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, přilijeme horký vývar (dávám hotový, koupený) a pěkně rozmícháme, aby tam nebyly žmolky. Přidáme sýr a zakysanou smetanu a zase pořádně…
Houbová omáčka bez hub
Potřebné ingredience
6 kotlet, koření houby veggi hlíva ústřičná-prodávají některé obchody a zdravé víživy,sů, pepřmasox,cibule 2 velké olej,mouka
Postup přípravy
Kotlety si naklepeme a posypeme houbovým kořením a necháme zaležet alespoň hodinu. Cibulku nakrájíme najemno opečeme na oleji přidáme naklepané a okořeněné kotelety podlejeme…
MOC DOBRÁ RAJSKÁ -JAK JI NEZNÁTE!!!!!!!!!!
Potřebné ingredience
hovězí maso/může být i jiné-vepřové,králičí/, zelenina pod svíčkovou, cibule, olej/nebo sádlo/, rajský protlak -2 menší, mletý pepř, sůl, bobkový list, nové koření, sladká paprika, mletá skořice, hřebíček /asi 4 ks/, masox,mléko a mouka na zahuštění, cukr na doslazení na závěr, trocha smetany
Postup přípravy
Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, zaprášíme sladkou paprikou ,přidáme protlak a zamícháme.Do hrnce vlijeme vodu a všechny ostatní suroviny s kořením řádně povaříme dokud nám…
VÝÝÝBORNÉ BRAMBORY SE SLANINOU A STUDENOU LAHODNOU…
Potřebné ingredience
Brambory, slanina a párátkaNa omáčku: ředkvičky, jarní cibulka, sůl, pepř, 250 ml měkkého tvarohu, 200 ml kefíru nebo acidfilního mléka, 150 ml smetany, 2 malé lžičky hořčice.
Postup přípravy
Uvaříme brambory ve slupce, né úplně do měkka, oloupeme a na každý brambor připevníme párátkem slaninu. Naskládáme na plech (bez omastku) a dáme péct do trouby, jakmile je slanina…
EXPRES SVÍČKOVÁ
Potřebné ingredience
Seznam ingrediencí:
1 kg libového hovězího masa vcelku
4 ks větší mrkve
3 ks petržele ( pastiňák)
1 ks středně velkého celeru
1 lžíce koření "Divočina"
1-2 lístky bobkového listu
1 kelímek smetany
dle potřeby voda
1 lžička soli
Postup přípravy
Očištěné a omyté maso vložíme do papiňáku, přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu ( lze nahradit mraženou "směsí pod svíčkovou"), přidáme koření, sůl, zalijeme vodou - ale jen…
HOUBOVKA- omáčka
Potřebné ingredience
4 plátky masa- jekékoliv, 300g. čerstvých nebo 2 hrsti sušených hub, 40g slaninky,hladká mouka, 1 větší cibule, 250 ml smetany, 1 masox(ale nemusí bý¨), kousek másla....
Postup přípravy
Maso nařízneme po obvodu, neklepeme, osolíme, poprášíme moukou.
Slaninu a cibuli nakrájet na kostičky -zpěníme, přidáme maso a opečem.
Podlijeme trochou vody, dusíme do…
Křenová omáčka
Potřebné ingredience
Hovězí zadní nebo přední,špek,2 mrkve,máslo,hladká mouka,křen(stačí ve skle),šlehačka,sůl,cukr krystal,půl citrónu(i méně),podravka
Postup přípravy
Hovězí maso prošpikujeme, dáme vařit do horké vody a osolíme.Ke konci vaření vložíme pokrájenou mrkev a uvaříme do měka.Maso vyndáme a vývar z mrkví rozmixujeme.Na másle…
Kedlubnová omáčka
Potřebné ingredience
kedlubny,nebo jeden gigant,sůl,pepř,masox,šlehačka,světlá jíška,
Postup přípravy
Kedlubny nakrájíme na kostičky a smažíme na másle,pokud se začne připalovat vždy trochu podlejeme,
osolíme,opepříme,dusíme doměkka,přidáme masox nebo zeleninový bujon a vodu …