Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zeleninová jídla

Přidat recept
ZELENINOVÁ JÍDLA
Kedlubnový nákyp

Kedlubnový nákyp

Potřebné ingredience

4 kedlubny, 200 g mletého masa, 2 vejce, 1 lžíce hladké mouky, 2-3 lžíce strouhanky, sůl, olej

Postup přípravy

Kedlubny oloupu, nastrouhám nahrubo a povařím ve slané vodě. Vychladlé a vody zbavené kedlubny smíchám s masem, vejci a pokud je potřeba zahustím moukou a strouhankou. Dochutím…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Pomalu pečená rajčata s balzamikovým octem, pórkem a bazalkou

Pomalu pečená rajčata s balzamikovým octem, pórkem a…

Potřebné ingredience

Ingredience: - 12 ks kvalitních rajčat - 4 stroužky oloupaného a jemně nakrájeného česneku - 1 hrst čerstvě natrhaných lístků bazalky - 12 ks (lístků) čerstvě natrhaného bobkového listu - 12 ks omytého a ořezaného menšího pórku - mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř - 200 ml levnějšího balzamikového octa (balsamico) - 2 lžíce extra panenského olivového oleje

Postup přípravy

Předehřejeme troubu na 170°C


Použijeme nejlépe kameninový talíř (mísu), do kterého se pohodlně vejde 12 ks rajčat. Celé dno talíře posypeme česnekem a bazalkou.…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Karfiolový (květákový) nákyp

Karfiolový (květákový) nákyp

Potřebné ingredience

1 väčší karfiol 5 - 6 zemiakov smotana na varenie 2 vajíčka strúhaný syr soľ, čierne korenie, maslo, muškátový oriešok, asi 3 roztlačené strúčiky cesnaku, trochu ostrej horčice

Postup přípravy

V osolenej vode najprv začneme variť zemiaky v šupke a potom pridáme umytý a na väčšie kusy rozobratý karfiol.
Medzitým si zmiešame smotanu s horčicou, cesnakom a koreninami. …

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Pórek ředkev  pomazánka salát

Pórek ředkev pomazánka salát

Potřebné ingredience

jogurt (holandia bílý nebo jakýkoli), cca 10 cm bílé ředkve, cca 10 cm pórku, zbytky zakys. smetany apod., ochucovadla (cukr nebo med, sůl, citron nebo ocet, pepř, kapička oliv. oleje)

Postup přípravy

Pórek rozřízeneme drakrát podélně a nasekáme najemno, ředkev nastrouháme na struhadle najemno, smícháme, přidáme jogurt, můžeme i zakys. smet., přidáme trochu citrónu, cukru,…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zelený chřest s holandskou omáčkou

Zelený chřest s holandskou omáčkou

Potřebné ingredience

chřest, 2 žloutky, 100g másla, citronová štáva-2 lžíce, sůl,pepř

Postup přípravy

Ořízneme spodky chřestu a vhodíme je do zeleninové polévky,tam se uvaří a budou výborné.Zbylý chřest svážeme a vaříme v osolené,oslazené vodě s trochou citronové štávy a chlebovou…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapečený lilek

Zapečený lilek

Potřebné ingredience

1 střední lilek, 100g jogurtu (zakysané smatany), hrst strouhaného sýru, 1 vejce (nemusí být), 3 střední žampiony, sůk, pepř, olivový olej, provensálské koření, sušený česnek

Postup přípravy

Lilek podélně rozkrojíme, vydlabeme dužinu a polovinu dužiny nakrájíme na kousky. Lilek nasolíme a necháme asi 30min. Poté ubrouskem odsajeme přebytečnou vodu a lilek opět…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
BOMBOVÉ ZELŇÁKY

BOMBOVÉ ZELŇÁKY

Potřebné ingredience

500g dobře vymačkaného a pokrájeného zelí, 500 hl. mouky, 250 g sádla, 2 vejce, kmín, sůl

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, popř. přidáme mouku, aby se nelepilo a rukou tvoříme placičky, které pečeme na pečícím papíru v rozpálené troubě.

NEMAJÍ CHYBU!

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zlatá cibulka za chvilku.

Zlatá cibulka za chvilku.

Potřebné ingredience

cibule, oblíbený tuk, mikrovlnka

Postup přípravy

Dobře orestovaná cibulka na potřebný stupeň karamelizace je základ spousty jídel. Nedostatečně rozvařená cibule dělá nepořádek v trávení a málo zlatá cibulka zase nemá potřebnou…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Špenát s opečenými brambory a klobásou

Špenát s opečenými brambory a klobásou

Potřebné ingredience

Na špenát: 1 kostka zmraženého špenátu 2 větší cibule,2 polévkové lžíce hladké mouky, 3 lžíce oleje na osmažení cibulky, 1 vejce sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mléko, voda, bílý jogurt - na zjemnění ( záleží dle chuti a jak kdo má rád hustý špenát ) opečené brambory : brambory dle velikosti hladu, kmín (může být i drcený), sůl, olej či pečící papír Opečená klobása : uzenina dle vlastního výběru, vegeta, magi , olej ,voda

Postup přípravy

Špenát : Cibuli nakrájíme na kostičky a dozlatova osmažíme na oleji, potom zasipeme moukou a uděle světlou jíšku. Poté zalejeme hrnkem vody (pro urychlení může být i horká) a…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Bramborová placka s chutí Itálie

Bramborová placka s chutí Itálie

Potřebné ingredience

2 velké moučné brambory, 2 lžíce pokrájených sušených rajčat, 2 lžíce pokrájených černých oliv (naložených), sůl, pepř, bazalka (nejlépe čerstvá), na smažení olej

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubší nudličky. Necháme chvíli stát, potom z nich vymačkáme vodu, kterou zachytíme. Až se usadí škrob, vodu slijeme a škrob přidáme zpátky k…

Zobrazit více...

Kategorie