Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Zamotané koláče

Zamotané koláče

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky, 40 g kvasnic, 50 g cukru krystal, 250 ml vlažného mléka, 75 g změklého másla, špetka soli, 1 celé vejce, citronová kůra Náplň: 400 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 2 lžíce krystalu,švestky trochu rozpuštěného másla na potření

Postup přípravy

Suroviny vložíme do pekárny a necháme zpracovat těsto. Stačí nechat kynout 45 minut. Mezitím si uvaříme náplň z mléka , pudinku a cukru. Pak těsto vyjmeme na vál a rozválíme na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Ořechový závin v dortové formě

Ořechový závin v dortové formě

Potřebné ingredience

Těsto: 225 ml vlažného mléka, 1 vejce, 70 g rozpuštěné Hery, 100 g moučkového cukru, 1/2 lžičky soli, 500 g polohrubé mouky, 20 g droždí. Náplň: povidla naředěná rumem, 150 g strouhaných ořechů.

Postup přípravy

Vejce rozšleháme v mléce, mouku prosejeme. Suroviny v uvedeném pořadí dáme do pekárny, zapneme program TĚSTO. Já přidala po zapípání ještě rozinky v rumu.

Nakynuté těsto…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Skoro celozrnné rohlíky

Skoro celozrnné rohlíky

Potřebné ingredience

260ml vody°°°4 PL olivového oleja°°°2 lyžičky soli°° 1 lyžička cukru°°°100g celozrnnej pšeničnej múky°°°100g polohrubej múky°°°300g hladkej múky°°°2 lyžičky sušeného droždia

Postup přípravy

Suroviny v uvedenom poradí dáme do pekárne nech nám vypracuje krásne kysnuté cestíčko. Cesto môžete samozrejme aj ručne spracovať :-).
Pokračovanie nižšie...

Takéto a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Makový závin (ořechový)

Makový závin (ořechový)

Potřebné ingredience

150 ml mléka, 70 ml oleje, 30g cukru, špetka soli, citronová kůra, 300g polohrubé mouky. 1 lžička sušeného droždí + libovolná náplň (v našem případě svařené mleté oříšky, další mléko, cukr, rum)

Postup přípravy

Připravíme těsto, rozdělíme na dvě části. Každou část rozválíme, potřeme libovolnou náplní a stočíme. Oba válečky vložíme do pekárny spojem dolů. Na minutku zapneme program pečení…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Sýrový chléb - pekárna Moulinex OW 200030

Sýrový chléb - pekárna Moulinex OW 200030

Potřebné ingredience

200 ml vlažné vody, 1 vejce, 1 PL oleje, 4 PL kečupu, 1 KL soli, 500 g hl. mouky, 1 KL droždí, 150 g strouhaného sýra (já dávám ementál).

Postup přípravy

Naházet do pekárny a čekat obrovský chlebík (1 kg)

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
citronová buchta

citronová buchta

Potřebné ingredience

na 1 kg buchty je potřeba : 4 vejce,300 g cukru,špetka soli,120 g změklého másla,450 g hladké mouky,3,5 lžičky prášku do pečiva a 1-2 celé citrony-podle chuti jak kdo má rád kyselé

Postup přípravy

Tento recept je z orig. kuchařky od pekárny,ale nedá mě to a musím se o něj podělit, naprosto mě tato buchta nadchla.
Do formy si rozklepneme vejce,přidáme cukr a špetku soli…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Langoše a houstičky

Langoše a houstičky

Potřebné ingredience

200 ml mléka
1 vajíčko
1 bílý jogurt
2 lžíce oleje
500 g hladké mouky
½ KL jedlé sody
1 KL soli
sušené droždí
(balení na 500g mouky)

Postup přípravy

Nejříve vložte mokré a pak suché suroviny a zapněte na program TĚSTO. Poté vyndejte z formy a smažte na jedlém oleji tenké placky - langoše nebo zamotejte jako houstičky, potřete…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Zapečené těstoviny

Zapečené těstoviny

Potřebné ingredience

Uvařené, schládlé těstoviny,(400-500gr) 4 vejce rozkvedlané ve vajíčku, troška oleje, kukuřice, uzenina, sýr na zapečení, koření-vegeta, gril. koření, pepř,paprika a jinak vše co dům dal, a vám chutná....např. hříbky, pórek, kapie,usmažená cibulka, ster. okurky....

Postup přípravy

Těstoviny jsem uvařila v masoxu (pro lepší chuť), nechala schládnout, nakrájela uzeninu, papriku, přidala kukuřici, vegetu, gril. koření, pepř, no prostě co vám chutná a je zrovna…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chleba - pečený v římském hrnci

Chleba - pečený v římském hrnci

Potřebné ingredience

podle Zuzany Kolowratové (Bzukova2) - 380 ml vody, 1,5 lžíce octa, 3 lžíce oleje, 1,5 lžičky cukru, 3 lžičky soli, 360 g hladké mouky, 215g žitné mouky chlebové, 75g pšeničné celozrné mouky, kmín, droždí - 1 a 1/2 lžičky

Postup přípravy

Po vykynutí těsta v pekárně jsem "uplácala" šišku a nechala ještě kynout. Mezitím jsem namočila hrnec. Asi po dvaceti minutách jsem vodu vylila, hrnec vyložila pečícím…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Sladký pletenec plněný grankem

Sladký pletenec plněný grankem

Potřebné ingredience

Těsto: 260ml mléka, 1/2 kostky droždí, 100g rozpuštěné Hery (nebo 50g másla,50g Hery), 100g krystal.cukru, 550g polohrubé mouky, špetka soli, 1 lžička skořice***Granko na posypání, 1 vejce na potření***

Postup přípravy

Těsto si necháme připravit v domácí pekárně.

Hotové, vykynuté těsto rozdělíme na tři stejné díly, každý díl vyválíme na placku, posypeme ji hustěji grankem, srolujeme,…

Zobrazit více...

Kategorie