Karamelový dort s banány
Potřebné ingredience
1 balení Esíček, 75 g másla, 2 vajíčka + 2 žloutky, 85 g cukru krupice, 2 smetany ke šlehání, 3 banány, 1 plechovka Salko karamel 397 g, 2 bílky, 140 g cukru krupice
Postup přípravy
Esíčka rozmixujte najemno a smíchejte je s rozpuštěním máslem. Troubu nastavte na 190 °C. Kruhovou formu (průměr 22 cm) vyložte pečícím papírem. Lžící zatlačte směs do formy a…
Mašinka Tomáš nebo něco podobného
Potřebné ingredience
Na jednu placku: rn 6 vajec, 24dkg cukr krupice, 6 lžic oleje, špetka soli, 24dkg hladké mouky, 6lžic horké vody, prášek do pečiva, případně kakaornkrém do dortu: rn2 tvarohy, 4 vanilkové pudinky, 500ml mléka, 2 vanilkové cukry, 25dkg másla, moučkový cukr dle chutirnmáslový krém: rn1/2vanilkového pudinku, 150ml mléka, cukr moučka rnPotahovou hmotu jsem kupovala: 1,4kg modré ( zbyla), 250g červené ( tak akorát), 250g šedé ( zbyla ), 250g černé (zbyla) a 250g bílé ( zbyla )
Postup přípravy
Z bílků a cukru ušlehat sníh, snížit otáčky a přidat olej , po jednom žloutku, vodu a nakonec pomalu vmíchat mouku. Já pekla 4 placky - 2 světlé a 2 bílé. Nechala jsem je do…
Dort VLAK
Potřebné ingredience
Kolik vajec, tolik lžic cukru krystal a mouky. Mohou být mleté ořechy (nemusí) - o tolik lžicic ořechů, kolik do korpusu dáme dáme o tolik lžic méně mouky viz. postup. 8 vajec, 8lžic cukru krystal, 8lžic hladké mouky Krém: 0,75l mléka, 2 vanilkové pudinky, 100-150g másla dle toho, jak moc chcete máslový krém, cukr dle chuti (3 lžíce) Kompotované ovoce (ananas, broskve) nebo banán. 1kg marcipánu, gelové cukrářské barvy (zelenou jsem udělala z modré a žluté, hnědou jsem obarvila kakaem) hračka vlak nahoru
Postup přípravy
Korpus: Celé vejce a cukr šlehat 20minut. Vypnout robot. Opatrně vmíchat mouku, případně mleté ořechy. Pokud přidáváme mleté ořechy, odečteme počet lžic ořechů z mouky. Například…
Růžovoučky candy dort s rozteklou zmrzlinou s postupem
Potřebné ingredience
Korpus z 6 vajec, marmeláda, mascarpone, vejce, čokoládový krém, pudink ze dvou sáčků a 0,5l mléka, máslo, cukr, jahody, kakao, růžová potravinářská barva, poleva z bílé čokolády, sladkosti.
Postup přípravy
Upečeme korpus z 6 vajec ( žloutky a bílky zvlášť, 200g polohrubé mouky, prdopeč, 1dl oleje, 150g cukru). Rozdělíme na 3 části, dvě obarvíme, jednu kakaem, druhou barvivem. Během…
Uzasny korpus podle nemeckeho receptu
Potřebné ingredience
6 vajec, 6lz. horke vody, 300g cukru, 2 bal. van.cukru, 200g hl.mouky, 2 cajove lz. zarovnane prasek do peciva, 100g skrob amylon
Postup přípravy
Vejce cele, horka voda, cukr se vysleha a pak se po lzickach pomalu pridava smichana prosata mouka se skrobem a pr do pecem jen se to lehce spoji. Dame pect! Snad Vas take potesi…
Ořechový dort
Potřebné ingredience
6 vajec ,30 dkg cukru krystal ,10 lžic studené vody ,20 dkg polohrubé mouky ,10 dkg mletých ořechů ,1/2 prášku do pečiva ♥♥♥ krém: 3 dcl mléka , 1,5 lžíce solamylu ,1,5 lžíce hl. mouky ,100g cukru - kaše + 250g másla ,500g tvarohu ,van.cukr ♥♥♥ na ozdobu: pařížská šlehačka - 1 šlehačka ,1 ledové kaštany
Postup přípravy
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny ,po lžících přidáváme studenou vodu nakonec ostatní přísady.Naposledy ušlehaný sníh z bílků.Vysypeme a vymažeme formu a pečeme zvolna asi 3/4…
SMETANOVÉ SRDÍČKO s jahodami
Potřebné ingredience
Ingredience na srdcový korpus: 30 g hladké mouky, 60 g bramborové moučky, 90 g jemného krystalového cukru, 3 žloutky, 3 bílky na tuhý sníh, 1 KL kypřícího prášku do pečiva. Ostatní suroviny: 400 ml smetany ke šlehání se ztužovačem a vanilkovým cukrem, jahodový kompot (i čerstvé jahody), malá tabulka čokolády ke strouhání.
Postup přípravy
Postup práce:
Den předem si z uvedených surovin upečeme korpus ve tvaru srdíčka.
Pak ho podélně prořízneme, spodní díl zakápneme kompotovanou jahodovou šťávou, přidáme…
KYTIČKOVÝ SNĚHOVÝ DORT
Potřebné ingredience
Ingredience: 120 g bílků pokojové teploty, 120 g jemného krystalového cukru, 150 g moučkového cukru, 18 g maizeny (kukuřičná škrobová moučka), půl lžičky kypřícího prášku.
Postup přípravy
Postup práce:
Předehřejeme troubu na 100 st. C.
Bílky vyšleháme na lehký sníh a při stálém šlehání přidáme kypřící prášek do pečiva, oba cukry- přidávat postupně po…
SVÁTEČNÍ NEPEČENÝ ANANASOVÝ DORT
Potřebné ingredience
Základní suroviny-dno dortu: 250 g piškotů (nebo sucharů), 125 g vlahého másla, 6-7 koleček kompotovaného ananasu. Suroviny-krém: 400 g vaničkového tvarohu, 400 ml smetany ke šlehání. 70 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 14 g želatiny, 2 PL teplého mléka na rozpuštění želatiny. Suroviny-poleva: 3 kompotovaná ananasová kolečka, 1 PL jemného krystalu, šťáva z jednoho citronu, ananasová šťáva z kompotovaného ananasu (hmotnost konzervy 500 g), 17 g želatiny, 2 PL teplé ananasové šťávy na rozpuštění želatiny, 6 koleček kompotovaného ananasu na ozdobu.
Postup přípravy
Postup-piškotové dno dortu:
Pomleté piškoty, nebo suchary smícháme s rozpuštěným máslem a směs namačkáme na dno dortové formy o průměru 28 cm s pečícím papírem. Boky vyskládáme…
Cukrová pasta-fondánová poleva
Potřebné ingredience
425 g moučkového cukru,1 bílek,lžíce tekuté glukózy
Postup přípravy
Do mísy prosijte cukr,přidejte bílek a lžíci tekuté glukózy. Vše míchejte malou špachtlí,až se začnou tvořit žmolky. Uhněťte malý bochánek a přendejte ho zlehka na pocukrovaný vál…