Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Hovězí svíčková na smetaně

Hovězí svíčková na smetaně

Potřebné ingredience

1 kg hovězího masa zadního 150 g špeku sůl olej 300 g cibule 300 g mrkve 150 g celeru 150 g kořenové petržele 10 kuliček celého pepře 5 kuliček nového koření 4 listy bobkového listu 80 g krupicového cukru 1 citron 1 l vody, vývaru nebo vína na zalití 80 g plnotučné hořčice sůl cukr ocet 50 g másla 200 ml smetany na šlehání

Postup přípravy

Očištěný kus masa prošpikujeme: z poloviční dávky špeku nakrájíme klínky a namočíme je do soli, maso na několika místech tenkým nožem prořízneme po vlákně a slaninu vmáčkneme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Vepřová plec na žampionech a smetaně

Vepřová plec na žampionech a smetaně

Potřebné ingredience

Suroviny: Asi půl kila plece v celku, asi 8 žampionů_- nebo plechovce,cibule, olej, sůl pepř, kmín, smetana, popřípadě trochu mléka,2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Postup:

Cibuli si spěníme na oleji, přdáme nakrájené žampiony na plátky, pak osolenou a opepřenou a mírně okmínovanou plec v celku a ze všech stran ji opečeme.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Výborné chilli con carne!!!!!!!

Výborné chilli con carne!!!!!!!

Potřebné ingredience

Olej, 1 velká cibule nakrájená na drobno, 2 větší stroužky česneku nadrobno, 1 lžíce ml. papriky sladké, 1 chillli paprička nebo lžička chilli koření , 1 lžíce drceného kmínu, 500g mletého hovězího, nebo na kostečky, 1 kostka bujónu, 400g konzer. rajčat, 2 lžíce protlaku, 400g konzer. fazolí, sůl, pepř. Můžete přidat čtvereček hořké čokolády na závěr.

Postup přípravy

V hrnci rozehřejeme olej, dáme cibuli. Necháme zesklovatět, přidáme papriku, česnek, chilli, kmín. Krátce osmahneme, ztulmíme plamen a dáme maso. Opečeme ze všech stran. Zalijeme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí závitky na cibulové omáčce s rýží

Hovězí závitky na cibulové omáčce s rýží

Potřebné ingredience

4 hovězí plátky,sůl,pepř,2 lžíce hořčice,4 dkg nastrouhaného čerstvého křenu,20 dkg šunky-plátky,3 cibule,olej,2 lžičky ml.červené papriky,150 ml hovězího vývaru,5 dkg uzené slaniny,4 oloupaná rajčata,česnek

Postup přípravy

Maso omyjeme -osušíme,naklepeme a osolíme,opepříme s obou starn.Potřeme hořčicí,smíchanou se strouhaným křenem.Do středu dáme kopeček nakrájené šunky a pevně plátek stočíme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
NÁMOŘNICKÉ ROŠTĚNKY S PEČENOU RÝŽÍ

NÁMOŘNICKÉ ROŠTĚNKY S PEČENOU RÝŽÍ

Potřebné ingredience

500 g hovězí roštěné, 100 g anglické slaniny, 1 větší mrkev, 1 petržel, čtvrt většího celeru, 1 větší cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce hořčice, 200 ml zakysané smetany, 2 lžíce octa, sůl, pepř 1 hrneček sypané rýže, olej, voda,

Postup přípravy

Maso nakrájíme, mírně naklepeme, osolíme a opepříme.
V pánvi rozškvaříme slaninu a opečeme na ní maso.
Kořenovou zeleninu oškrabeme a nastrouháme nahrubo.
V hrnci…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Burgundské hovězí

Burgundské hovězí

Potřebné ingredience

1kg hovězího zadního, 500ml červeného vína (název říká, že ideálně burgundské, ale stačí i jakékoli jiné suché, ale chuťově silné víno), 70g slaniny (raději v jednom kuse), 2 stroužky česneku, 1 menší mrkev, 1 menší kořenová petržel, 1 střední cibule, 10 šalotek (nebo drobných cibulek), 170g drobných žampionů, 2 lžíce stolního oleje, 2 lžíce mouky, bobkový list, tymián, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

1/ Slaninu nakrájet na kostky (máte-li plátkovou, pak na nudličky), mrkev a petržel nakrájet na kostičky, cibuli (tu 1 střední) nahrubo, česnek na plátky.
2/ Maso nakrájet na…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
roštěnky s tatarkou

roštěnky s tatarkou

Potřebné ingredience

4 plátky roštěnky (jiné hovězí bývá suché), 2 cibule, sladká paprika, sůl. tatarka a brambory jako příloha

Postup přípravy

maso naklepeme, osolíme a posypeme sladkou paprikou. na oleji zpěníme cibuli dozlatova (dost cibule - nešetřit, udělá to skvělý sos) a přidáme roštěnky. opečeme z obou stran, aby…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
FALEŠNÁ MANŽELKA

FALEŠNÁ MANŽELKA

Potřebné ingredience

4 plátky zadního hovězího, na směs 2 cibule nakrájené nadrobno, 2 lžičky papriky, 1 a 1/2 lžičky mletého pepře, 3 špetky soli, 6 rozetřených stroužků česneku a 2 lžíce sojové omáčky, olej

Postup přípravy

Z cibule, papriky, pepře, soli, česneku a sojové omáčky vytvoříme směs, vložíme do ní naklepané maso a ještě prolijeme olej. Necháme 24 hodin uležet v chladu. Pak plátky zhruba…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Arabelčino hovězí maso dušené na žampionech a kyselých okurkách

Arabelčino hovězí maso dušené na žampionech a kyselých…

Potřebné ingredience

hovězí plátky, 5 žampionů, 2 kyselé okurky, sůl, pepř, kmín drcený, 1 cibule, troška sádla, jíška na zahuštění sypaná

Postup přípravy

Hovězí plátky osolíme, opepříme pokmínujeme. Na trošce sádla zpěníme cibulku nakrájenou na kostičky,
pak přidáme plátky masa , necháme zatáhnout, přisypeme okurky na kostičky,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na houbách

Hovězí na houbách

Potřebné ingredience

Ingredience: 4 plátky hovězího zadního, sůl, pepř, olej nebo sádlo, 1 velká cibule, sladká paprika, vývar z masa nebo z masoxu, 250 g čerstvých nebo mražených hub, 1/4 l kysané smetany, trošku hladké mouky

Postup přípravy

Plátky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na tuku. Vyjmeme a do tuku po mase přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme do růžova.…

Zobrazit více...

Kategorie