Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Vařené hovězí maso s rajskou omáčkou

Vařené hovězí maso s rajskou omáčkou

Potřebné ingredience

Omáčka: 2 pol.lž. másla, 3 pol.lž. oleje, 2 cibule, 3 pol.lž.hladké mouky, 1/2 čaj.lž.tymiánu, 1/2 čaj.lž.bazalky, špetka skořice (já dávám celou skořici a je to o 100% lepší), špetka papriky, 3PL zmrazené kořenové zeleniny, 3/4 l vývaru z bujonu, šálek rajského protlaku (1,5dl), 1PL cukru, sůl, 1PL másla
Maso: hovězí zadní asi 500 g, cibule, sůl, pepř.

Postup přípravy

1. Maso vložíme do vroucí osolené vody, přidáme celou cibuli a pepř. Jakmile voda vzkypí, zmírníme teplotu a vaříme asi 2 hodiny doměkka (v tlakovém hrnci asi 30 min).
2. Na…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí obklopené zeleninkou -DĚKUJI MAMINCE Z TOPRECEPTY.CZ

Hovězí obklopené zeleninkou -DĚKUJI MAMINCE Z…

Potřebné ingredience

800 g hovězího zadního, 2 cibule, 1 větší mrkev, 1/3 pórku, 2 rajčata, 2 bílé papriky, 1 hrst mražených nebo čerstvých fazolek, 1 lahůdková cibulka, 4 větší ředkvičky, olivový olej, sůl, jíšku-nemusí být.

Postup přípravy

Postup:

Na trošce oleje osmažíme cibuli nakrájenou na měsíčky, k ní přidáme maso, nakrájené na kostky, osolíme a necháme dusit nejprve ve vlastní šťávě, pak zalijeme vodou…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
HOVĚZÍ "STROGANOV"

HOVĚZÍ "STROGANOV"

Potřebné ingredience

500G HOV.KÝTY,2KYSELÉ OKURKY,2LŽÍCE PLNOT.HOŘČICE,2LŽÍCE KEČUPU,1SMETANA NA VAŘENÍ 25%,SUL ,PEPŘ,OLEJ

Postup přípravy

MASO NA NUDLIČKY OSOLÍME A OPEPŘÍME.
DÁME NA ROZPÁLENÝ OLEJ,OPEČEME,LEHCE PODLIJEME A DUSÍME DO MĚKKA.
AŽ JE MASO MĚKKÉ,PONECHÁME VE VLASTNÍ ŠTÁVĚ A PŘIDÁME HOŘČICI,KEČUP…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
PTÁČKOVÁ OMÁČKA

PTÁČKOVÁ OMÁČKA

Potřebné ingredience

POTŘEBNÉ PŘÍSADY hovězího masa,kousek uzeného,2 cibule,2 vajíčka,kousek točeného salámu,kyselé okurky,plnotučná hořčice,hladká mouka,podravka,pepř,trochu soli

Postup přípravy

POSTUP PŘÍPRAVY:::

Nakrájenou cibulku osmahneme dáme uzený na malé kousky ,přidáme hovězí na malé kousky ,.když se maso zatáhne ,zalijeme vodou a dusímeasi 40 minut..Pak…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
POCTIVÝ TATARÁK

POCTIVÝ TATARÁK

Potřebné ingredience

tatarák se vším, co k tomu patří. Takže poctivě naškrábaná svíčková, nadrobno pokrájená cibule, žloutek, sůl, pepř, worchester omáčka, plnotučná hořčice, mletá paprika sladká i pálivá, trocha drceného kmínu a samozřejmě do zlatova opečené topinky pořádně potřené česnekem.

HOVĚZÍ MASO
TROUBOVÝ GULÁŠ

TROUBOVÝ GULÁŠ

Potřebné ingredience

1 až 1,5 kg masa (hovězí nebo vepřové) nakrájet na kostky 3 až 4 velké cibule nakrájet na drobno 5 stroužků česneku nasekat 2 lžičky gulášového koření 3 lžičky sladké papriky 1 lžička pálivé papriky 3 polévkové lžíce solamilu 2 kostky masoxu 1 rajčatový protlak sůl podle chuti 0,75 až 1 litr vody

Postup přípravy

Podle chuti můžeme přidat čerstvou papriku,kozí rohy nebo feferony.
Vše vložíme do pekáče přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 250 stupňů.
Pečeme hodinu (vepřové) až…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Dip k hovězímu steaku

Dip k hovězímu steaku

Potřebné ingredience

zakysaná smetana, tatarka, cibulka, rajče, tavený sýr, mořská sůl, pepř 4 barev, chilli a česnek (koření), koření na Steak

Postup přípravy

Všechny přísady smíchám. Cibulku krájím na mini kousky. Rajče pouze půlka. Vše dochutím dle svých chutí a podávám k hovězímu steaku.

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Involtini - Italské masové závitky

Involtini - Italské masové závitky

Potřebné ingredience

6 tenkých plátků kvalitního hovězího masa (zadní, svíčková), 10dkg mozarelly, 6 plátků šunky (nejlépe Prosciutto, ale může být i jiná), 1/2 hrnku strouhanky, 50g parmezánu, 1/4 hrnku sekané hladkolisté petrželky, olivový olej, sůl, pepř, česnek

Postup přípravy

Plátky masa rozklepeme co nejvíc na tenko (jak se říká, aby přes ně bylo vidět), mírně osolíme a opepříme. Ideální je rozměr cca 10x10cm. Strouhanku si nasucho opražíme na pánvi,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Opečené plátky roštěné naložené v jogurtové marinádě

Opečené plátky roštěné naložené v jogurtové marinádě

Potřebné ingredience

4 plátky roštěné - po cca 120 g 100 ml bílého jogurtu 100 ml smetany 4-5 špetky soli 3 špetky čerstvě mletého pepře 1 ks velké papriky kapie 1 lžička pálivé mleté papriky 1 lžička mletého hřebíčku 1 ks bobkového listu 2 ks celého hřebíčku 50 ml olivového oleje

Postup přípravy

POSTUP :
Plátky roštěné naklepejte, nařízněte na krajích a osolte.
Kapii nakrájejte na drobné kostičky a spolu s pepřem, pálivou paprikou, mletým hřebíčkem, špetkou soli…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Arabelčin pivní guláš s haluškama

Arabelčin pivní guláš s haluškama

Potřebné ingredience

hovězí maso, cibule, pivo, sůl, kukuřice, červená paprika, česnek,majoránka, halušky v sáčku

Postup přípravy

Na sádle osmažíme cibulku do zlatova, přidáme hovězí nudličky,sůl, mletou červenou papriku a zalijeme cca 1,5 dcl piva a 1,5 dcl vody.
Pak přidáme utřený česnek, majoránku,…

Zobrazit více...

Kategorie