Hovězí pečeně na česneku
Potřebné ingredience
Hovězí váleček, cibule, špek, olej, kmín, česnek ( kolik kdo má rád ), masox, hladká mouka
Postup přípravy
Maso prošpikuju špekem a ve velkém pekáči na oleji spěním cibulku se špekem. Dám do pekáče maso a nechám zatáhnout ze všech stran, přidám česnek nakrájený na kolečka a kmín a…
STEAK S HERMELÍNOVOU OMÁČKOU
Potřebné ingredience
Hovězí nízký roštěnec nebo pravou svíčkovou,olej,koření na steak,smetanu,hermelín máslo,sůl.
Postup přípravy
Masíko nakrájíme na silnější tak 2cm plátky,naklepeme hřbetem ruky,posypeme steak.kořením,dáme do misky,zakápneme olejem.Necháme odležet alespoň hodinku.Pánev rozpálíme dáme maso…
HOVĚZÍ PO ZAHRADNICKU
Potřebné ingredience
500g hovězího masa,sůl,pepř,1 velká cibule,olej,100g celeru,100g mrkve,150g pórku,100g hrášku,250ml smetany,2 lžíce hladké mouky,vegeta.
Postup přípravy
Maso pokrájíme na plátky,naklepeme,osolíme,okořeníme a po obouch stranách osmažíme na oleji.Přidáme pokrájenou cibuli,chvilku ji podusíme,maso podlijeme vodou a dusíme do…
Hovězí plátky se žampiony
Potřebné ingredience
hovězí plátky
cibule
sádlo
hl. mouka
sůl, pepř, kmín
čerstvé nebo sterilované žampiony
Postup přípravy
Plátky na krajích nařízneme, aby se nekroutily. Naklepeme, nasolíme a napepříme. Poprášíme je hl. moukou po obou stranách.
Na sádlo si dáme cibulku. Když je lehce dohněda, dáme…
hovězí v celerové omáčce
Potřebné ingredience
8 plátků hovězího,pepř,sůl,kmín,hl.mouka,smetana na vaření,1střední celer,2 cibule
Postup přípravy
maso naklepeme osolíme,opepřímea okmínujeme,dáme péct na rozpálený omastek až se maso zatáhne přihodíme najemno nastrouhaný celer s cibulí který jsme si mezitím připravily.Dusíme…
Svratecký guláš v mojí úpravě - minutka
Potřebné ingredience
maso - podle originálu hovězí ( ale já ho moc nepoužívám, tohle je zrovna králičí hřbet ); kečup, česnek, cibule, majoránka - prostě koření jako do guláše, ale bez papriky!!!
Postup přípravy
TENTO RECEPT JE SPECIALITA JEDNOHO ŠÉFKUCHAŘE!!! Přesný origoš recept bohužel neznám, ale je to velká dobrota.
Já si ho pouze přizpůsobila domácím podmínkám a našim chutím.…
Dušená mrkev s hovězím masem a bramborami
Potřebné ingredience
brambory,mrkev,máslo,sůl,kmín,hov.maso,cukr,citron.šťáva,hl.mouka
Postup přípravy
Uvaříme brambory v osolené vodě.Uvaříme mrkev doměkka v menším množství vody,osolíme,osladíme,přidáme šťávu z citronu dle chuti a zahustíme světlou jížkou z másla a hl.mouky.Maso…
Maso na houbách
Potřebné ingredience
Hovězí maso (může být i vepřové), sádlo, máslo, cibule, čerstvé houby nebo žampióny, sůl.
Postup přípravy
V hrnci rozpustit sádlo na něj dát najemno pokrájenou cibulku, ale jen maličkou, aby nepřetloukla chuť hub nebo se vůbec dávat nemusí. Když zesklovatí, tak přidat plátky masa,…
OBRÁCENÝ HOVĚZÍ ROŠŤÁK
Potřebné ingredience
roštěnky,nebo i jiné hovězí,strouhanka,vajíčka,česnek,cibule,bujon,hořčice.
Postup přípravy
maso nasolíme,naklepeme a obalíme obráceně-nejdříve ve strouhance a teprve potom ve vajíčku.smažíme z každé strany 2 minutky a vložíme do pekáčku.potřeme hořčicí,hodně posypeme…
Perfektní hovězí na cibulovo-hořtičné omáčce
Potřebné ingredience
cca 800g hovězího zadního nebo roštěnou, co máte rádi (lze samozřejmě i z vepřového a jiného masíčka), 4 velké cibule, 4 stroužky česneku, 6 lžič polotučné hořtice, sůl, mletý pepř, provensálské bylinky, 3 bobkové listy, hladká mouka, olej, masox
Postup přípravy
Hovězí plátky si lehce naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Zprudka orestujeme na oleji z obou stran a vytáhneme maso bokem. Na tomto výpeku orestujeme cibuli a česnek - já…