Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Arabelčino hovězí maso dušené na žampionech a kyselých okurkách

Arabelčino hovězí maso dušené na žampionech a kyselých…

Potřebné ingredience

hovězí plátky, 5 žampionů, 2 kyselé okurky, sůl, pepř, kmín drcený, 1 cibule, troška sádla, jíška na zahuštění sypaná

Postup přípravy

Hovězí plátky osolíme, opepříme pokmínujeme. Na trošce sádla zpěníme cibulku nakrájenou na kostičky,
pak přidáme plátky masa , necháme zatáhnout, přisypeme okurky na kostičky,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Smetanové hovězí

Smetanové hovězí

Potřebné ingredience

500g zadního hovězího masa,1 cibule,papriková Vegeta, ďábelské koření,sladká paprika, mletý pepř, 2 lžičky hořčice, sůl,olej, 1 zakysaná smetana

Postup přípravy

Nudličky masa opečeme na zpěněné cibulce,posypeme kořením,osolíme,přidáme hořčici,podlijeme a dusíme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a servírujeme s houskovými knedlíky.

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Guláš do trouby

Guláš do trouby

Potřebné ingredience

2 kostky hov. bujonu, 3 lžíce škrobu, 1kg hovězího nakrájet na kostky,3 větší cibule nakrájené, 5 stroužků česneku oloupat a nakrájet,3 lžičky sladké papriky, 2 lžičky gulášového koření, sůl, pepř, kdo chce dá chilli. p

Postup přípravy

Troubu předehřát na 250 stupňů, kostky bujonu zalít litrem horké vody, vysypat škrob a důkladně prošlehat. Všechny suroviny dát do pekáčku, zalít vodou s bujonem a škrobem. Zakrýt…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí kližka na česneku a majoránce -MOOOC DĚKUJI-isahu (Ivana)

Hovězí kližka na česneku a majoránce -MOOOC DĚKUJI…

Potřebné ingredience

600g hovězí kližky 1 palička česneku 1 plná lžíce majoránky 1 lžíce másla 1/2 kostky masoxu olej 1/2 lžičky pepře sůl

Postup přípravy

Postup:

Kližku odblaníme a nakrájíme na menší plátky napříč vlákna. Opečeme na oleji dohněda a přidáme na plátky nakrájený česnek. Do opečeného masa rozdrobíme masox,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Roštěná nebo biftek (ze svíčkové ) na fazolkách

Roštěná nebo biftek (ze svíčkové ) na fazolkách

Potřebné ingredience

Pytlík zmražených fazolových lusků, vcelku anglická slanina tak 150gr. 100gr. krájená slaninka, steaky z roštěné, olej ,máslo , petržel, rozmarýn , sůl , trošku citronové štávy.

Postup přípravy

na sucho si ve větším hrnci či pánvi osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, k opečené slanině přidáme zmrazené fazolové lusky a promícháme -mícháme velmi často , tak 15 minut a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
TROUBOVÝ GULÁŠ

TROUBOVÝ GULÁŠ

Potřebné ingredience

Maso,cibule...viz níže:-)

Postup přípravy

1 až 1,5 kg masa (hovězí nebo vepřové) nakrájet na kostky
3 až 4 velké cibule nakrájet na drobno
5 stroužků česneku nasekat
2 lžičky gulášového koření
3 lžičky…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Burgundské hovězí

Burgundské hovězí

Potřebné ingredience

1kg hovězího zadního, 500ml červeného vína (název říká, že ideálně burgundské, ale stačí i jakékoli jiné suché, ale chuťově silné víno), 70g slaniny (raději v jednom kuse), 2 stroužky česneku, 1 menší mrkev, 1 menší kořenová petržel, 1 střední cibule, 10 šalotek (nebo drobných cibulek), 170g drobných žampionů, 2 lžíce stolního oleje, 2 lžíce mouky, bobkový list, tymián, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

1/ Slaninu nakrájet na kostky (máte-li plátkovou, pak na nudličky), mrkev a petržel nakrájet na kostičky, cibuli (tu 1 střední) nahrubo, česnek na plátky.
2/ Maso nakrájet na…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Přírodní hovězí roštěná (velmi jednoduchá roštěnka)

Přírodní hovězí roštěná (velmi jednoduchá roštěnka)

Potřebné ingredience

4 plátky hovězí roštěné (cca 500g masa), alespoň 4 veliké cibule (resp. asi polovina váhy masa), olej, sůl, pepř, lžíce hladké mouky, voda (nebo vývar)

Postup přípravy

1/ Plátky hovězí roštěné zbavit tuhého kraje (je-li na nich), kraje masa mírně naříznout nožem, naklepat jen klouby prstů, osolit a opepřit.
2/ Cibuli nakrájet najemno.
3/ V…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Lubošův vynález

Lubošův vynález

Potřebné ingredience

400 g libového hovězího masa ( může být i dančí ), 1 sklenice zeleniny Moravanka, 10 větších brambor, 150 g másla, 1/4 l smetany ke šlehání, sůl, pepř, olej

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a na oleji pečlivě osmahneme. Oloupané syrové brambory nakrájíme na kostičky. Pekáček na dně vyložíme plátky másla, potom dáme vrstvu…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí nudličky ze zelím a žampiony-MOOOC DĚKUJI-mysulka (Lenka)

Hovězí nudličky ze zelím a žampiony-MOOOC DĚKUJI…

Potřebné ingredience

400 g roštěné 3 lžičky sojové omáčky - já používám Kikkoman, je čistě přírodní 1/2 - 1 lžičku nastrouhaného zázvoru 4 lžíce olivového oleje drcený barevný pepř - podle chuti 2 lžíce solamylu sůl 1/4 menší hlávky zelí 8 krémových žampionů, mohou být i normální bílé olej

Postup přípravy

Postup:

Umícháme si marinádu ze sojovky, zázvoru, oleje, pepře a solamylu.
Maso nakrájíme na nudličky a naložíme do marinády na nejnéně na 24h.
Zelí nakrájíme na…

Zobrazit více...

Kategorie