Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Lubošův vynález

0.0
Lubošův vynález

Potřebné ingredience

400 g libového hovězího masa ( může být i dančí ), 1 sklenice zeleniny Moravanka, 10 větších brambor, 150 g másla, 1/4 l smetany ke šlehání, sůl, pepř, olej

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a na oleji pečlivě osmahneme. Oloupané syrové brambory nakrájíme na kostičky. Pekáček na dně vyložíme plátky másla, potom dáme vrstvu nakrájených brambor, osmahnuté maso a na to vysypeme zeleninu i se šťávou ( větší kousky pokrájíme ) a dosypeme zbylé brambory. Navrch dáme ještě pár plátků másla a přiklopíme buď druhým pekáčkem stejné velikosti nebo pokryjeme alobalem. Pečeme dokud nejsou brambory měkké, je-li tomu tak, dopékáme už odkryté. Když brambory začnou růžovět, zalijeme směs šlehačkou, promícháme a necháme ještě 5-7 minut péci. Dobrou chuť :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 24. 1. 2011, 18:37
Znám,vynikající (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie