Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Hovězí plátky na víně s brusinkami a šťouchanými brambory     (z pořadu Prostřeno)

Hovězí plátky na víně s brusinkami a šťouchanými…

Potřebné ingredience

1,5 kg hovězího zadního, 2 lžíce hladké mouky (cca) ,pepř, sůl , špetka koření na roštěnky , 300 ml červeného vína ,300–350 ml vývaru , 3–4 lžíce konzervovaných brusinek , 1,5–2 kg brambor , 50 g másla ,mléko nebo smetana na vaření dle chuti ,lahůdková či jarní cibulka

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Opepříme, osolíme a přidáme trochu koření na roštěnky. Poté maso obalíme v hladké mouce a na rozpáleném oleji opečeme z obou stran.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí dušené plátky na víně

Hovězí dušené plátky na víně

Potřebné ingredience

-600g hovězí kýty -60g šunky -100g slaniny -1 cibule - 3-6 stroužků česneku -1 malý rajský protlak - 2dcl bílého vína -5dcl hovězího vývaru může být kostka masoxu s 0,5l vody a nechat projít varem -3 lžíce oleje - majoránka, pepř, sůl

Postup přípravy

Maso nakrájím na plátky,lehce naklepu z obou stran,osolím, opepřím. Do hrnce dám olej a rozpálím, přidám na kostičky nakrájenou šunku a slaninu,nechám minutku zamíchám a přidám…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí guláš na houbách-MOOC DEKUJI VARENI.CZ

Hovězí guláš na houbách-MOOC DEKUJI VARENI.CZ

Potřebné ingredience

250 mlmléko1 kgpřední hovězí4 lžícegulášové koření2 lžičkysůl4 lžícemáslo nebo olej4 - 6 kscibule1 kostkabujón na guláš4 ksbobkový list4 stroužkyčesnek2 hrstěsušené houbypodle potřeby voda

Postup přípravy

Hovězí maso dobře očistíme, opláchneme a nakrájíme na větší kousky. V širším hrnci na másle nebo oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené maso a necháme opékat. Průběžně promícháme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Džuveč

Džuveč

Potřebné ingredience

800 g Hovězí maso - zadní Sůl Pepř 1 lžíce Hladká mouka 4 lžíce Rostlinný olej 4 ks Cibule 2 ks Feferonka Vývar z masoxu 8 ks Zelená paprika 6 lžíce Rýže 4 ks Rajčata

Postup přípravy

Postup přípravy:

Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a promícháme s moukou. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a feferonky, přidáme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí s houbami na smetaně

Hovězí s houbami na smetaně

Potřebné ingredience

Potřebujeme: 400 g zadního hovězího masa, 40 g sádla nebo oleje, 40 g cibule, 100 g čerstvých nebo suše­ných hub, případně nakládaných žampiónů (z plechovky), 2 špetky soli, 1/2 lžičky drcené­ho kmínu, 2 dl kyselé smetany (pokud nechce­me dělat nakyselo, přidáme šlehačku a dochu­tíme na závěr citronovou šťávou nebo octem), 20 g hladké mouky

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky a mírně naklepáme. Prudce je opečeme na sádle (oleji), asi 2-3 minuty na každé straně. Poté zmírníme plamen, přidáme k nim nastrouhanou cibuli a smažíme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Italský guláš

Italský guláš

Potřebné ingredience

40 dkg hovězího předního masa,1 cibule,2 lžíce oleje,ml.sladká paprika,sůl,pepř,2 lžíce hlad.mouky,4 lžíce rajského protlaku,česnek,5 dkg měk.salámu,strouhaný sýr

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky.Cibuli zpěníme na oleji přidáme maso ,zaprášíme paprikou ,osolíme,podlijeme vodou a dusíme doměka./nejlépe v tlakovém hrnci/.Pak si rozšleháme mouku v…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
ŠPANĚLSKÝ PTÁČEK

ŠPANĚLSKÝ PTÁČEK

Potřebné ingredience

hovězí maso,sul,pepř,hořčice,cibule,okurky kyselé,špek,vejce,hladká mouka

Postup přípravy

maso naklepeme,osolime,opepříme a potřeme hořčicí,dáme pulku vajíčka vařeného,kousek špeku,okurku a zavineme do roládky,kousek špeku nakrajime na kostičky a podusíme s cibulí do…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na cibuli

Hovězí na cibuli

Potřebné ingredience

Zadní hovězí, minimálně 5 ks cibule, sůl, pepř, může být bujonová kostka

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno, maso omyjeme, vetřeme sůl a pepř a položíme do pekáčku na nakrájenou cibuli. Zalijeme vodou asi na výšku 2 cm a dáme dusit do trouby. Podle množství…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Rajská omáčka s perníkem-DĚKUJI RECEPTY A OMACKY

Rajská omáčka s perníkem-DĚKUJI RECEPTY A OMACKY

Potřebné ingredience

Použité suroviny 1 větší plechovka rajs, protlaku, 1 litr vody, 1 pol.lžíce másla, 3 kuličky Nového koření, 2 lístky Bobkového listu, 3 kuličky Pepře celého, špetka soli, půl kostky bujonu, 1 ks-nebo 10 strouhaného perníku-perníčky bez polevy

Postup přípravy

Postup
Rajský protlak vyklopíme na rozpuštěné máslo, zalijeme půlkou vody, vhodíme veškeré koření, špetku soli a 5 minut povaříme. Dolijeme druhou půlku vody, zahustíme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Guláš z hovězího srdce

Guláš z hovězího srdce

Potřebné ingredience

4 hovězí srdce 2 cibule,4 stroužky česneku,olej,2 lžíce hladké mouky,mletá paprika,majoránka ,kmín, pepř,sůl

Postup přípravy

Srdce zbavíme žílek a pokrájíme na kousky.Na oleji zpěníme cibuli,přidáme srdce,opepříme,okmínujeme a osolíme.Restujeme do vydušení štávy,pak zaprášíme paprikou,podlijeme a dusíme…

Zobrazit více...

Kategorie