Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso na medu a pomerančích

Vepřové maso na medu a pomerančích

Potřebné ingredience

Vepřové plátky, med(dáváme lesní,ale nemusí být),koření na steaky, gril, atd...., olej , 2 pomeranče ( z nich vymačkáme šťávu) , hladká mouka

Postup přípravy

Vepřové plátky naklepeme a vložíme do misky, přidáme 2 lžíce medu, koření dle chuti a olej, necháme marinovat stačí 1h, ale čím dýl tím líp. Masíčko později dáme na pánev a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky v tlakáči s omáčkou na přírodno

Vepřové plátky v tlakáči s omáčkou na přírodno

Potřebné ingredience

vepřové plátky, masox, nebo bujon klidně hovězí, koření-na steaky, grilovací, pepř, jaké máte rádi na maso, hořčici,mouku , vodu,olej, cibule

Postup přípravy

Vepřové plátky naklepeme spolu s kořením, dáme do tlakáče, kde jsme si dali olej a na kolečka nakrájenou cibuli a osmahneme ze všech stran, poté přilijeme vodu , dáme masox 1…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Arabelčina tvarůžková čína

Arabelčina tvarůžková čína

Potřebné ingredience

vepřová kýta, čínské koření, sojová omáčka, kečup, 1 hrušku, 1 balení menší tvarůžek, sůl, olej.

Postup přípravy

Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky, okořeníme čínským kořením, trošku osolíme a orestujeme na pánvi.
Když je maso takřka hotové, přidáme sojovou omáčku, kečup, na kostičky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ KOLENO JEDNA BÁSEŇ

VEPŘOVÉ KOLENO JEDNA BÁSEŇ

Potřebné ingredience

vepřové koleno, česnek, hořčice francouzská, pivo (množství : cca přiměřeně, přiměřeně)

Postup přípravy

Smícháme francouzskou hořčici a vymačkaný česnek, zalejeme pivkem a uděláme z toho kašičku. Kolínko hezky vykostíme, poté jemně naklepeme a osolíme. Následně potřeme onou výše…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
knedlo zelo vepřo trochu jinak :-)

knedlo zelo vepřo trochu jinak :-)

Potřebné ingredience

zelí maso viz dole jsou přísady všecky :-)

Postup přípravy

zelí:

zelí podle porcí
kmín, sůl, cukr, hl.mouka ,máslo
- zelí z pytlíku dáme do vody a dusíme do měkka, přidáme sůl a kmín a povaříme, vedle do jiného hrne nebo…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pekelná směs s bramboráčky a oblohou

Pekelná směs s bramboráčky a oblohou

Potřebné ingredience

vepřová kýta (150 g na osobu) olej vorčestr, sojová omáčka, sladký kečup kapie, feferony (steril.), zeleninová směs sůl pepř tvrdý sýr na oblohu: salát, rajčata, kapie

Postup přípravy

Maso naklepeme, nakrájíme na nudličky a smícháme se solí, pepřem, olejem, sojovou omáčkou, vorčerstrem a necháme chvíli odležet. Pak osmahneme na rozpáleném oleji a přidáme pórek…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Nadívané panenky

Nadívané panenky

Potřebné ingredience

Vepřové panenky plátkový sýr krájená šunka nebo anglická slanina vejce cibulka hrášek máslo sůl pepř hořčice

Postup přípravy

Na másle a jemně pokrájené cibulce usmažíme vajíčka (na 1 panenku 1 vajíčko).

Panenky opláchneme a po hraně nařežeme. Vznikne nám plát trojúhelníkového tvaru.
Opatrně…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené šťavnaté brambory

Zapečené šťavnaté brambory

Potřebné ingredience

10 brambor i více 300-500 g vepřového masa(krkovice,dávala jsem i odřezky z kýty) možno i uzeného 2-3 klobásy(možno více a ubrat masa) 2 cibule 5 stroužků česneku 4 lžíce hořčice worčestrová omáčka vegeta grilovací koření(cca 2-3lžíce jak má kdo rád,lze i bez něho) 1 kapie (možno i nakládaná) olej

Postup přípravy

Brambory a maso nakrájíme na kostky,zbytek an kolečka,kapii na proužky,vše smícháme a necháme 2-3 hodinky uležet.Pak pečeme pod poklicí dokud nejsou brambory a maso měkké…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky na štávě

Vepřové plátky na štávě

Potřebné ingredience

Plátky vepřové kotletky,cibule,olej,dijonská hořčice,sojovka,kyselý okurek,vajíčko,sůl,pepř,kostka masoxu,hl.mouka.

Postup přípravy

Plátky kotletky naklepeme,nasolíme,napepříme a potřeme dijonskou hořčicí. V papináku osmažíme cibulku do růžova a z obou stran opražíme kotletky,zalejeme vodou,dosolíme,přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Moravský vrabec s chlupatými knedlíky a zelím   6 porcí

Moravský vrabec s chlupatými knedlíky a zelím 6 porcí

Potřebné ingredience

600 g vepřové plece 300 g vepřového bůčku bez kosti 2 cibule 10 stroužků česneku sůl kmín 250 ml světlého piva hovězí vývar nebo voda na podlévání chlupaté knedlíky se zelím (klouzáky) 350 g syrových oloupaných brambor 150 g ve slupce vařených oloupaných brambor cca 250 g hrubé mouky 1 vejce sůl zelí 2 lžíce sádla 1 cibule 600 g kysaného zelí kmín sůl

Postup přípravy

Bůček a maso nakrájíme na kostky, vložíme do pekáče, osolíme, okmínujeme, promícháme s na plátky nakrájenou cibulí a česnekem, podlijeme pivem a vývarem, pečeme při 180 °C asi…

Zobrazit více...

Kategorie