Plumlovský řízek s opékanými bramborami a zeleninovou…
Potřebné ingredience
vepřová kýta, sůl, koření, vejce, mléko, česnek, hladká mouka, brambory, olej, zelenina na oblohu
Postup přípravy
Na řízky nejlépe vepřovou kýtu, kterou naklepeme a osolíme. Obalíme v těstíčku asi ze dvou vajec, soli, trochu mléka, lisovaný česnek, můžem nastrouhat i sýr a na zahuštění hladké…
Maso s hořčicovou omáčkou
Potřebné ingredience
Vepřové maso(kýta),olej,pepř mletý,sůl,hladká mouka,hořčice,voda.
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky,naklepeme,osolíme,opepříme,zaprášíme moukou. Z prudka opečeme na oleji. Maso vyjmeme a olej zahustíme moukou,kterou osmahneme. Přilijeme vodu,vložíme maso…
SMETANOVÉ VEPŘOVÉ S BRAMBORY
Potřebné ingredience
vepř.maso,pepř,sůl,sýr,šunka,smetana,paratka na sepnutí nebo nit,brambory
Postup přípravy
Platky masa naklepeme osolíme,opepříme,položíme pl.šunky,pl.sýra a zabalíme,sepneme. A na panvi zprudka osmažíme. A dame na pekáč i s omastkem a k tomu přidáme i brambory…
--- VEPŘOVÉ PLÁTKY S HOŘČICÍ, VOLSKÝM OKEM A TOUSTY ---
Potřebné ingredience
3 vepřové plátky, sůl, pepř, hořčici 3 vajíčka toustový chléb, pátkový sýr, hořčici zelenina na oblohu
Postup přípravy
- plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme z jedné strany hořčicí a osmažíme do zlatova
- vajíčka rozklepneme a osolíme opepříme a usmažíme volská oka
- toustový…
Těstíčko na vepř. plátky
Potřebné ingredience
2 vejce sůl dle chuti pepř magi, 2 lž. hořčice 2 lžíce solamylu, 3 str. česneku
Postup přípravy
Přísady smícháme, těstíčko nesmí být řídké podle potř. přid. solamyl, naklepané maso v něm máčíme poté smažíme. Moc dobré na kotlety, navrch posypeme osmahlou cibulku. Dobrou chuť.
Utajené noky
Potřebné ingredience
1/2kg.vepř.maso,2vejce,kremžská hořčice,hladka mouka,sůl,pepř.
Postup přípravy
Maso nakrajíme na menší plátky,naklepeme,osolime,opepřime a namažeme hořčici.Obalujeme:vejce-mouka-vejce a smažime ve fritjaku do růžova.Podávame s hranolky a zeleninu podle chutě.
Pečená žebírka
Potřebné ingredience
350g rybízové marmelády, 250ml vinného octa (dávám i obyčejný), 2 stroužky česneku drcenného, 2 lžíce slunečnicového oleje, mořská sůl, pepř, 1,5kg vepřových žebírek
Postup přípravy
V míse dobře promícháme marmeládu, ocet, česnek,olej, sůl a pepř, Marinádou potřete žebírka a nechte odležet, troubu předehřát na 150 stupňů. Žebra položit na plech kostí dolů a…
Plněny řízek
Potřebné ingredience
Vepřové nebo kuřecí maso,sýr,šunka,sul,pepř
Postup přípravy
Platky masa naklepeme,osolíme,opepříme,pak položíme šunku a sýr,pak platek přeložíme na pul a po stranách sepneme párátkem nebo omotáme nití a obalujeme v trojobalu(hl.mouka,vejce…
Játra po ďábelsku
Potřebné ingredience
játra, olej, cibule, slanina(nemusí být),chilli papričky, sojová omáčka, sůl, pepř, kečup
Postup přípravy
Nakrájíme si cibuli a orestujeme na oleji, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, dále játra na nudličky , na drobno nakrájené papričky a opekáme. Když jsou játra měkká, přidáme…
Panenka (ale může být prakticky cokoli) ve smetanovo…
Potřebné ingredience
Vepřová panenka (myslím, že by se hodilo jakékoli jiné maso - kuřecí prsa, vepová plec ...- tomu samozřejmě přizpůsobit délku dušení), cibule, kysaná smetana, rajský protlak, koření tandori masala, okurky s lákem
Postup přípravy
1. Na drobno nakrájenou cibulku necháme zesklovatět.
2. Přidáme panenku nakrájenou na silnější plátky. Posypeme tandori. Necháme zatáhnout.
3. Podlijeme vodou a dusíme do…