Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Plumlovský řízek s opékanými bramborami a zeleninovou oblohou

Plumlovský řízek s opékanými bramborami a zeleninovou…

Potřebné ingredience

vepřová kýta, sůl, koření, vejce, mléko, česnek, hladká mouka, brambory, olej, zelenina na oblohu

Postup přípravy

Na řízky nejlépe vepřovou kýtu, kterou naklepeme a osolíme. Obalíme v těstíčku asi ze dvou vajec, soli, trochu mléka, lisovaný česnek, můžem nastrouhat i sýr a na zahuštění hladké…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Maso s hořčicovou omáčkou

Maso s hořčicovou omáčkou

Potřebné ingredience

Vepřové maso(kýta),olej,pepř mletý,sůl,hladká mouka,hořčice,voda.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky,naklepeme,osolíme,opepříme,zaprášíme moukou. Z prudka opečeme na oleji. Maso vyjmeme a olej zahustíme moukou,kterou osmahneme. Přilijeme vodu,vložíme maso…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
SMETANOVÉ VEPŘOVÉ S BRAMBORY

SMETANOVÉ VEPŘOVÉ S BRAMBORY

Potřebné ingredience

vepř.maso,pepř,sůl,sýr,šunka,smetana,paratka na sepnutí nebo nit,brambory

Postup přípravy

Platky masa naklepeme osolíme,opepříme,položíme pl.šunky,pl.sýra a zabalíme,sepneme. A na panvi zprudka osmažíme. A dame na pekáč i s omastkem a k tomu přidáme i brambory…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
--- VEPŘOVÉ PLÁTKY S HOŘČICÍ, VOLSKÝM OKEM A TOUSTY ---

--- VEPŘOVÉ PLÁTKY S HOŘČICÍ, VOLSKÝM OKEM A TOUSTY ---

Potřebné ingredience

3 vepřové plátky, sůl, pepř, hořčici 3 vajíčka toustový chléb, pátkový sýr, hořčici zelenina na oblohu

Postup přípravy

- plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme z jedné strany hořčicí a osmažíme do zlatova
- vajíčka rozklepneme a osolíme opepříme a usmažíme volská oka
- toustový…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Těstíčko na vepř. plátky

Těstíčko na vepř. plátky

Potřebné ingredience

2 vejce sůl dle chuti pepř magi, 2 lž. hořčice 2 lžíce solamylu, 3 str. česneku

Postup přípravy

Přísady smícháme, těstíčko nesmí být řídké podle potř. přid. solamyl, naklepané maso v něm máčíme poté smažíme. Moc dobré na kotlety, navrch posypeme osmahlou cibulku. Dobrou chuť.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Utajené noky

Utajené noky

Potřebné ingredience

1/2kg.vepř.maso,2vejce,kremžská hořčice,hladka mouka,sůl,pepř.

Postup přípravy

Maso nakrajíme na menší plátky,naklepeme,osolime,opepřime a namažeme hořčici.Obalujeme:vejce-mouka-vejce a smažime ve fritjaku do růžova.Podávame s hranolky a zeleninu podle chutě.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečená žebírka

Pečená žebírka

Potřebné ingredience

350g rybízové marmelády, 250ml vinného octa (dávám i obyčejný), 2 stroužky česneku drcenného, 2 lžíce slunečnicového oleje, mořská sůl, pepř, 1,5kg vepřových žebírek

Postup přípravy

V míse dobře promícháme marmeládu, ocet, česnek,olej, sůl a pepř, Marinádou potřete žebírka a nechte odležet, troubu předehřát na 150 stupňů. Žebra položit na plech kostí dolů a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Plněny řízek

Plněny řízek

Potřebné ingredience

Vepřové nebo kuřecí maso,sýr,šunka,sul,pepř

Postup přípravy

Platky masa naklepeme,osolíme,opepříme,pak položíme šunku a sýr,pak platek přeložíme na pul a po stranách sepneme párátkem nebo omotáme nití a obalujeme v trojobalu(hl.mouka,vejce…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Játra po ďábelsku

Játra po ďábelsku

Potřebné ingredience

játra, olej, cibule, slanina(nemusí být),chilli papričky, sojová omáčka, sůl, pepř, kečup

Postup přípravy

Nakrájíme si cibuli a orestujeme na oleji, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, dále játra na nudličky , na drobno nakrájené papričky a opekáme. Když jsou játra měkká, přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Panenka (ale může být prakticky cokoli) ve smetanovo-rajčatové tandori majdě

Panenka (ale může být prakticky cokoli) ve smetanovo…

Potřebné ingredience

Vepřová panenka (myslím, že by se hodilo jakékoli jiné maso - kuřecí prsa, vepová plec ...- tomu samozřejmě přizpůsobit délku dušení), cibule, kysaná smetana, rajský protlak, koření tandori masala, okurky s lákem

Postup přípravy

1. Na drobno nakrájenou cibulku necháme zesklovatět.
2. Přidáme panenku nakrájenou na silnější plátky. Posypeme tandori. Necháme zatáhnout.
3. Podlijeme vodou a dusíme do…

Zobrazit více...

Kategorie