Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
♣♣♣Vepřové maso na houbách♣♣♣

♣♣♣Vepřové maso na houbách♣♣♣

Potřebné ingredience

4 plátky masa-plecko,kýta.....1 větší cibule,asi 100-150 g anglické slaniny,čerstvé houby nebo hrst až dvě sušených-předem namočených,trošku sladké papriky,kmín,sůl,pepř,olej,máslo,hladká mouka,kdo sežene-houbové koření,smetana nebo mléko-nemusí být

Postup přípravy

Rozpálíme si máslo s kapkou oleje,aby se nepřipalovalo,na něj dáme jemně nasekanou cibulku a anglickou slaninu,osmahneme,přidáme plátky masa nebo maso nakrájené na nudličky,z obou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Americký řízek

Americký řízek

Potřebné ingredience

4 vepřové řízky 10ks brambory 1 plechovka kompotované broskve 20g tvrdého sýra mletá paprika 2dcl oleje Počet porcí (kusů): 4 Doba přípravy: 45

Postup přípravy

Vepřové řízky mírně osolíme, opepříme a naklepeme. Pak je rozložíme do zapékací misky a pokapeme olejem.
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 1 cm (mohou být i…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ HODY

VEPŘOVÉ HODY

Potřebné ingredience

vepř.maso,kůže,polévka s kůží,játra,krev,buchta zabíječková,,česnek,cibule,koření-sůl,pepř,nov,koření,majoránka,zázvor,kmín.kroupy.

Postup přípravy

Týden před zabíječkou upeču buchty zabíječ.míchám hladkou s hrubou moukou,peču asi 2 a půl hod.
den předem očistím česnek,cibulu,tu osmažím-přidávám do guláše a do jelit.uvařím…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
mleté maso zapečené s kaší a sýrem

mleté maso zapečené s kaší a sýrem

Potřebné ingredience

500dkg mletého masa,omastek na osmažení masa,1 cibulka,sůl,pepř,koření gyros, 500-700dkg bramborové kaše a strouhaný tvrdý sýr.

Postup přípravy

klasicky si uvaříme kaši,nebo využijeme tu která se nesnědla k včerejšímu obědu :-)
osnahneme cibulku a přidáme mleté maso,ochutíme solí,pepřem a gyrosem a osmahneme,po chvilce…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bratislavská vepřová plec

Bratislavská vepřová plec

Potřebné ingredience

Vepř. plec,cibule , kořenová zelenina,bob.list, nové koření, šunka , steril. hrášek , kyselá okurka, smetana, hl. mouka

Postup přípravy

Připravíme si celý kus vepřové plece.Ta zůstane po celou dobu vaření vcelku.
Na tuku si osmahneme 1-2 jemně krájené cibule dozlatova a na tomto základu si plec orestujeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové ragů na rajčetech

Vepřové ragů na rajčetech

Potřebné ingredience

500 g libové vepřové plece bez kosti 3 lžíce oleje 300g rajčat 1 cibule česnek celý pepř bobkový list tymián petrželka sůl 2 lžíce kečupu

Postup přípravy

Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji,přidáme maso pokrájené na větší kostky,osmažíme je a dusíme pod pokličkou do vysmahnutí vlastní šťávy.Rajčata spaříme vařící vodou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky s těstovinami -MOOOC DĚKUJI MARIS

Vepřové plátky s těstovinami -MOOOC DĚKUJI MARIS

Potřebné ingredience

4 vepřové plátky / měla jsem z krkovičky /, 1 balení barevných těstovin, 1 smetana, 200 g nivy, sušená rajčata,/ množství podle chuti /, 100 ml červeného vína, sůl, pepř, provensálské koření, cca 2 lžíce oleje, 1 lžíce másla

Postup přípravy

Postup:

Plátky osolíme, opepříme a opečeme na oleji s máslem. Přidáme provensálské koření, podlijeme vínem a dusíme do změknutí. Mezi tím si uvaříme těstoviny. V zapékací…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová kapsa s kroketkami

Vepřová kapsa s kroketkami

Potřebné ingredience

Vepřovou kýtu 4 plátky,sůl,pepř,15 dkg šunky, 4 plátky sýr Eidam,hrášek,cibule,kroketky,olej olivový, asi 1/2 PL hl.mouky..

Postup přípravy

Vepřovou kýtu naklepat,posolit opepřit,položit šunku a sýr na každý plát masa,přidat hrášek.Vše pěkně k sobě přiklepat a ještě zadělat jehlou.Maso opečeme po obou stranách asi 15…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
♥♥♥ZABIJAČKOVÉ VÝPEČKY♥♥♥

♥♥♥ZABIJAČKOVÉ VÝPEČKY♥♥♥

Potřebné ingredience

1kg vepřové kýty nebo krkovice, 1 cibule, palička česneku, malý kousek citronové kůry, mleté nové koření, kmín, majoránka, sůl, pepř, sádlo

Postup přípravy

Česnek rozetřeme se solí, přidáme špetku strouhané kůry a s ostatním kořením promícháme. Tuto směs smícháme s masem. Maso zabalíme pevně do folie a necháme 1-2 dny v ledničce…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Grilovaná panenka s pórkovo smetanovým dipem...

Grilovaná panenka s pórkovo smetanovým dipem...

Potřebné ingredience

Vepřová panenka, sůl, pepř Dip: čtvrt pórku, zakysaná smetana, lžíce majonézy, sůl, pepř.

Postup přípravy

Dip:
pórek nakrájíme na kolečka, přidáme jednu zakysanou smetanu, jednu lžíci majónezy( vice ne, nesmí tam být cítit), sůl, pepř, smícháme vše dohromady a dáme tak na půl…

Zobrazit více...

Kategorie