Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Růže z vepřového masa

Růže z vepřového masa

Potřebné ingredience

Potřebujeme:4 vepřové plátky-z kýty,sůl pepř,2 str česneku, asi 30 dkg točeného salámu/jakýkoliv já jsem dala drůbeží/ na nádivku: asi 15 dkg uzeného bůčku,1 cibuli,kousek mrkve a pórku,1 vejce

Postup přípravy

Na nádivku si připravíme :bůček uz.na kostičky nakrájet-dáme na pánvičku na něm zpěníme nakrájenou cibuli,pórek a mrkev.Necháme chvíli orestovat -pak přidáme vejce a necháme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Plněná vepřová panenka

Plněná vepřová panenka

Potřebné ingredience

1 vepřová panenka, 2 vejce, 1 malá konzerva žampionů nebo hrst sušených hub, 1 lžička hořčice z celých semen (dávala jsem ale normální - klasika), 3 lžíce sádla, sůl, 5-6 lžic sojové omáčky, 2 lžíce Worcesterské omáčky, 2 lžíce tmavé jíšky (já použila Gustin)

Postup přípravy

Vepřovou panenku si podélně nařízneme a rozklepeme. Malinko posolíme a vložíme do ní vaječinkovou směs s hříbky. Pak, pomocí nitě, panenku zamotáme, aby se nám náplň nedostala ven…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
OBRÁZENÉ ŘÍZKY

OBRÁZENÉ ŘÍZKY

Potřebné ingredience

Vepřové maso -ale může být i kuřecí nebo krůtí-, strouhanka, vajíčko,sůl,pepř,olej,anglická slanina,cibule

Postup přípravy

POSTUP PŘÍPRAVY
Vepřové plátky naklepeme,nasolíme a opepříme, potom obalíme ve strouhance a pak až ve vajíčku. Zadím máme rozehřátou pánec a hned opečeme na pánvi všechny…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové nudličky s brokolicí a zázvorem-moooc děkuji Bibinka (Janinka)

Vepřové nudličky s brokolicí a zázvorem-moooc děkuji…

Potřebné ingredience

Suroviny: 800 g vepřového masa, 1 větší cibule, 1/2 i více brokolice, 2 lžičky zázvoru, hovězí vývar(může být v kostce), 2 větší lžíce hladké mouky, olej, sůl.

Postup přípravy

Postup:

Maso si nakrájíme na trochu silnější nudličky, nebo na kousky(jak kdo má rád), do kastrolu na olej dáme smažit nakrájenou cibulku do světle hněda, pak přidáme maso,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
DOMÁCÍ MASOVÁ  TLAČENKA S RECEPTEM DĚLAL MANŽEL  +++

DOMÁCÍ MASOVÁ TLAČENKA S RECEPTEM DĚLAL MANŽEL +++

Potřebné ingredience

2 hrnce, sůl, majoránka, mletý pepř, špetka nového koření, mletý kmín, 4 palice česneku nalisované, 1 srdce, 1 jazyk, můžete dát i kousek jater.

Postup přípravy

Do jednoho hrnce dáme vodu a hrst soli, celou očištěnou hlavu z prasete,k hlavě přidáme oprané 1 srdce,1 očištěný spařený a oškrábaný jazyk,kousek jater ale ty vyndáme o něco…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kousky na tymiánu v červené omáčce -MOOOCDĚKUJI MIRKA 75

Vepřové kousky na tymiánu v červené omáčce …

Potřebné ingredience

Suroviny: Vepřová plec 600g, sádlo (olej) 2 lžíce, cibule 2ks, česnek 1 větší stroužek, čerstvý tymián lžičku, nebo 1/4 lžičky sušeného, rajčatový protlak 2 lžičky, paprika mletá uzená 1 lžička - lze použít i obyčejnou sladkou, sůl, pepř mletý bílý, mouka hladká, olej na jíšku, vývar ( voda ) na podlití

Postup přípravy

Postup:

V kastrolu si rozehřejeme olej, vsypeme najemno nakrájenou cibuli a restujeme do sklovata, pak přidáme česnek a vše restujeme do zlatova.
Mezitím si nakrájíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÁ PLEC NA HRÁŠKU

VEPŘOVÁ PLEC NA HRÁŠKU

Potřebné ingredience

400gr vepřové plece,2cibule,200gr hrášku-plechovka,nebo mražený,kmín,podravka,sul,pepř,smetana

Postup přípravy

cibulku necháme do ružova,přidáme maso sul pepř kmín a podlijeme vodou,necháme dusit tak 45min do měkka,potom zahustíme-mouka,voda,prováříme 20min a ke konci nasypeme hrášek a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ KOTLETY V ČESNEKOVÉ SMĚSI

VEPŘOVÉ KOTLETY V ČESNEKOVÉ SMĚSI

Potřebné ingredience

4 VEPŘOVÉ KOTLETY NEBO KRKOVICI, 40 G SÁDLA, ČESNEK -DLE CHUTI, 2 ČERSTVÉ NEBO STERILOVANÉ KAPIE, ŠPETKA MAJORÁNKY, BOBKOVÝ LIST, HL.MOUKA ,SŮL ,PEPŘ

Postup přípravy

VEPŘOVÉ KOTLETY NAŘÍZNEME PO OBVODU NA 3 MÍSTECH,JEMNĚ NAKLEPEME A OSOLÍME.POPRÁŠÍME JE MOUKOU A OPEČEME PO OBOU STRANÁCH NA ROZEHŘÁTÉM SÁDLE A VYJMEME.NA SÁDLE ZPĚNÍME ČESNEK…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
výborná vepřová roláda

výborná vepřová roláda

Potřebné ingredience

vepřovou kýtu,slaninu,cibuli,tvrdý sýr,játra-jaké chceme,plnotučná hořčice,sul,pepř

Postup přípravy

kýtu si rozkrojíme a rozklepeme na obdelník,osolime a opepříme,dáme slaninu na to tvrdý sýr nastrouhany nahrubo,cibuli,a játra nakrájená nadrobno,vše smotáme a ovážeme nití…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
DEBRECÍSKÝ GULÁŠ

DEBRECÍSKÝ GULÁŠ

Potřebné ingredience

HOVEZÍ MASO,CIBULE,PAPRIKA SLADKÁ A GULÁŠOVÁ,TROŠKU PROTLAKU,KMÍN,SUL,PEPŘ,MAJORÁNKU,VÝVAR NEBO ZALIJEME JEN VODOU,HL.MOUKA,DEBRECÍNSKÉ PÁRKY,SLANINU RÝŽI,SUL,CIBULI,HŘEBÍČEK,OLEJ

Postup přípravy

HOVEZÍ KLIŽKU NEBO KRK NEBO DLE VÁS OČISTÍME NAKRÁJÍME NA KOSTKY OPEPŘÍME
A OPEČEME NA PŘIPRAVENÉ PODUŠENÉ CIBULI DO ZLATOVA
OPEČEME A PŘIDÁME KMÍN,PROTLAK,PAPRIKU,

Zobrazit více...

Kategorie