Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové nudličky s brokolicí a zázvorem-moooc děkuji Bibinka (Janinka)

Vepřové nudličky s brokolicí a zázvorem-moooc děkuji…

Potřebné ingredience

Suroviny: 800 g vepřového masa, 1 větší cibule, 1/2 i více brokolice, 2 lžičky zázvoru, hovězí vývar(může být v kostce), 2 větší lžíce hladké mouky, olej, sůl.

Postup přípravy

Postup:

Maso si nakrájíme na trochu silnější nudličky, nebo na kousky(jak kdo má rád), do kastrolu na olej dáme smažit nakrájenou cibulku do světle hněda, pak přidáme maso,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
DOMÁCÍ MASOVÁ  TLAČENKA S RECEPTEM DĚLAL MANŽEL  +++

DOMÁCÍ MASOVÁ TLAČENKA S RECEPTEM DĚLAL MANŽEL +++

Potřebné ingredience

2 hrnce, sůl, majoránka, mletý pepř, špetka nového koření, mletý kmín, 4 palice česneku nalisované, 1 srdce, 1 jazyk, můžete dát i kousek jater.

Postup přípravy

Do jednoho hrnce dáme vodu a hrst soli, celou očištěnou hlavu z prasete,k hlavě přidáme oprané 1 srdce,1 očištěný spařený a oškrábaný jazyk,kousek jater ale ty vyndáme o něco…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kousky na tymiánu v červené omáčce -MOOOCDĚKUJI MIRKA 75

Vepřové kousky na tymiánu v červené omáčce …

Potřebné ingredience

Suroviny: Vepřová plec 600g, sádlo (olej) 2 lžíce, cibule 2ks, česnek 1 větší stroužek, čerstvý tymián lžičku, nebo 1/4 lžičky sušeného, rajčatový protlak 2 lžičky, paprika mletá uzená 1 lžička - lze použít i obyčejnou sladkou, sůl, pepř mletý bílý, mouka hladká, olej na jíšku, vývar ( voda ) na podlití

Postup přípravy

Postup:

V kastrolu si rozehřejeme olej, vsypeme najemno nakrájenou cibuli a restujeme do sklovata, pak přidáme česnek a vše restujeme do zlatova.
Mezitím si nakrájíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÁ PLEC NA HRÁŠKU

VEPŘOVÁ PLEC NA HRÁŠKU

Potřebné ingredience

400gr vepřové plece,2cibule,200gr hrášku-plechovka,nebo mražený,kmín,podravka,sul,pepř,smetana

Postup přípravy

cibulku necháme do ružova,přidáme maso sul pepř kmín a podlijeme vodou,necháme dusit tak 45min do měkka,potom zahustíme-mouka,voda,prováříme 20min a ke konci nasypeme hrášek a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ KOTLETY V ČESNEKOVÉ SMĚSI

VEPŘOVÉ KOTLETY V ČESNEKOVÉ SMĚSI

Potřebné ingredience

4 VEPŘOVÉ KOTLETY NEBO KRKOVICI, 40 G SÁDLA, ČESNEK -DLE CHUTI, 2 ČERSTVÉ NEBO STERILOVANÉ KAPIE, ŠPETKA MAJORÁNKY, BOBKOVÝ LIST, HL.MOUKA ,SŮL ,PEPŘ

Postup přípravy

VEPŘOVÉ KOTLETY NAŘÍZNEME PO OBVODU NA 3 MÍSTECH,JEMNĚ NAKLEPEME A OSOLÍME.POPRÁŠÍME JE MOUKOU A OPEČEME PO OBOU STRANÁCH NA ROZEHŘÁTÉM SÁDLE A VYJMEME.NA SÁDLE ZPĚNÍME ČESNEK…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
výborná vepřová roláda

výborná vepřová roláda

Potřebné ingredience

vepřovou kýtu,slaninu,cibuli,tvrdý sýr,játra-jaké chceme,plnotučná hořčice,sul,pepř

Postup přípravy

kýtu si rozkrojíme a rozklepeme na obdelník,osolime a opepříme,dáme slaninu na to tvrdý sýr nastrouhany nahrubo,cibuli,a játra nakrájená nadrobno,vše smotáme a ovážeme nití…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
DEBRECÍSKÝ GULÁŠ

DEBRECÍSKÝ GULÁŠ

Potřebné ingredience

HOVEZÍ MASO,CIBULE,PAPRIKA SLADKÁ A GULÁŠOVÁ,TROŠKU PROTLAKU,KMÍN,SUL,PEPŘ,MAJORÁNKU,VÝVAR NEBO ZALIJEME JEN VODOU,HL.MOUKA,DEBRECÍNSKÉ PÁRKY,SLANINU RÝŽI,SUL,CIBULI,HŘEBÍČEK,OLEJ

Postup přípravy

HOVEZÍ KLIŽKU NEBO KRK NEBO DLE VÁS OČISTÍME NAKRÁJÍME NA KOSTKY OPEPŘÍME
A OPEČEME NA PŘIPRAVENÉ PODUŠENÉ CIBULI DO ZLATOVA
OPEČEME A PŘIDÁME KMÍN,PROTLAK,PAPRIKU,

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové nudličky s broskví

Vepřové nudličky s broskví

Potřebné ingredience

3 kotletky bez kostí, pórek, 1 ČL podravky, 1 ČL sušené petrželky, 1/2 ČL koření na rožnění, 1/4 ČL granulovaný česnek, čerstvě mletý pepř, 3 ČL plnotučné hořčice, 2-3 celá vejce, 2-3 ČL solamylu 1 velká broskev, 3 ČL cukru, plátek másla a olej na smažení,

Postup přípravy

Nejprve si na pánvi rozehřeju plátek másla se lžíci oleje a na něm cca 3-5 min opékám na plátky nebo na hranolky nakrájenou čerstvou broskev. Pak broskev posypu cca 3 lžičkami…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pikantní řízky mojí tchýně

Pikantní řízky mojí tchýně

Potřebné ingredience

1 kg masa na řízky, 2 celá vejce, 1 lžíce solamylu, 1/2 lžíce maggi, 1/2 lž. worčestru, 1/2 lž. pepře, 1 lž. majoránky, trochu mleté papriky, soli a česneku asi 3 stroužky.

Postup přípravy

Řízky naklepat, osolit. Smíchat suroviny a dát do mísy na řízky. Nechat uležet a pak opéct na oleji. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová játra v srnčím hřbetu

Vepřová játra v srnčím hřbetu

Potřebné ingredience

500g vepřových jater,1 smetana ke šlehání,3 vejce,sůl,sádlo na vymazání formy

Postup přípravy

Játra odblaníme a umeleme.Smícháme s vejci a šlehačkou-osolíme.Formu na srnčí hřbet vymažeme sádlem -nalijeme směs a pečeme na 160°C asi 45 min.PZ podávat můžeme s chlebem ale i s…

Zobrazit více...

Kategorie