Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Plněný bůček s bram. knedlíkem a kapustou

Plněný bůček s bram. knedlíkem a kapustou

Potřebné ingredience

Vyšší plát bůčlu, sůl, kmín, cibuli, česnek, vodu. Náplň: uzenina(kabanos,párek...),steril. okurek a kapii, 2 vejce. Brambor. knedlík: vařené brambory ve slupce, polohrubou mouku-dávám odhadem, vejce, sůl. Kapusta: mražená kapusta, pepř, sůl.

Postup přípravy

Bůček: bůček nařízneme, aby vznikla kapsa, osolíme ho i ve vnitř, okmínujeme, kapsu naplníme náplní, spíchneme, aby náplň nevytekla a když ano, nevadí, bude lepší šťávička. Do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky s dušenou zeleninou-DĚKUJI VARENI.CZ

Vepřové plátky s dušenou zeleninou-DĚKUJI VARENI.CZ

Potřebné ingredience

na porcí . 1/4 kscibule150 gkedlubna150 gtavený sýr2 lžícemáslo2 plátkyvepřová pečeně bez kosti150 gmrkevpodle chuti mletý černý pepřsůlpodle potřeby olejhladká moukavývar

Postup přípravy

Mrkev a kedlubnu očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky.

Vyšší plátky vepřové pečeně bez kosti, omyjeme, osušíme a okraje několikrát…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kedlubnové maso na bazalce-MOOC DĚKUJI-Bibinka (Janinka)

Kedlubnové maso na bazalce-MOOC DĚKUJI-Bibinka …

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g vepřového masa(použila jsem vykostěné koleno), 2 větší kedlubny, kus pórku, 3 cibule, 1 větší mrkev, olej, 3-4 lžíce zakysané smetany, 1 lžičku bazalky, kmín, pepř, sůl a 1 lahůdková cibulka

Postup přípravy

Postup:

Orestujeme si nakrájené cibule na oleji skoro do hněda, přidáme maso na kostičky a hodně osmahneme (aby byla tmavá šťáva), přihodíme kmín, sůl, pepř, bazalku,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Halušky s moravským uzeným a sýrovou omáčkou z balkánského sýra

Halušky s moravským uzeným a sýrovou omáčkou z…

Potřebné ingredience

2 sáčky halušek v prášku\r\nvoda\r\n30dkg moravského uzeného v celku\r\n10-15dkg špeku\r\n20dkg balkánského sýra\r\n1 zakysaná smetana \r\n1šlehačka(sladká smetana)\r\nkysané zelí ve skle nebo sáčku\r\ncibule,sůl,muškátový květ

Postup přípravy

Halušky v prášku smícháme s vodou, vypracujeme těsto, které protlačujeme do vroucí vody, halušky jsou hotové ,když vyplavají na povrch!Zelí podusíme do měkka,špek na kostičky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
SVRATECKÝ GULÁŠ S BRAMBORÁČKY

SVRATECKÝ GULÁŠ S BRAMBORÁČKY

Potřebné ingredience

cca 750g plece, 300g žampionů (nejlépe čerstvých), 2 cibule, 150g slaniny vcelku, kečup, salsa, sůl, 2 str. česneku, event. trocha hl. mouky

Postup přípravy

Do většího kastrolu dáme rozškvřit nakrájenou slaninu na větší kostičky a když je chycená, přidáme pokrájenou cibuli. Pořádně osmahneme, přidáme nakrájené, osolené maso,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Nastavovaná kaše s uzeným masem

Nastavovaná kaše s uzeným masem

Potřebné ingredience

1 kg brambor,20 dkg trh.krupek,2 str.česneku,majoránku,sůl,cibule,sádlo,trochu mléka,uzené maso

Postup přípravy

Oškrábané brambory si uvaříme v osolené vodě .Do mikrovlnky si dám vařit krupky zaliji asi 3dcl vody./tam se nám nepřipálí,/vařím asi 10 min.Brambory scedím,přidám utř.česnek…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
dušená mrkev s hráškem

dušená mrkev s hráškem

Potřebné ingredience

400g vepř.masa,4 velké mrkve,plechovka hrášku,podravka,ocet,2 cibule,cukr,sul,pepř,hladká mouka,muškátový květ

Postup přípravy

podusíme cibuli,přidat maso-orestovat,přidat mrkev a nechat dusit,podléváme,zahustíme a přidáme hrášek,dochutíme,podáváme s brambor,kaší nebo bramboérem

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové ledvinky na kmíně

Vepřové ledvinky na kmíně

Potřebné ingredience

Ledvinky, ml. pepř, ml. kmín, sůl, hl. mouka, olej

Postup přípravy

Očištěné ledvinky nakrájíme na plátky, obalíme v mouce, opepřime, posypeme kmínem, prudce opečeme. Pak osolíme, vyjmeme, štávu podlijeme a podusíme. Nalijeme na hotové ledvinky. …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Karbenátky z ovesných vloček

Karbenátky z ovesných vloček

Potřebné ingredience

ovecné vločky, máslo, voda, uzenina, cibule, vejce, majoránka, sůl, mouka, strouhanka, tuk na smažení

Postup přípravy

Na osmaženou cibulku na oleji dáme syrové vločky, nalejeme asi na 10 dkg 1/3 l vody a dusíme do husté kaše, přidáme vejce, sůl, majoránku, máslo asi 2 dkg na 10 dkg vloček,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
špenátové bramboráčky s masem

špenátové bramboráčky s masem

Potřebné ingredience

POTŘEBNÉ PŘÍSADY Přísady: • 1 kg brambor • 120 g polohrubé mouky • sůl • pepř • škrob • 1 prdopeč • 450 g mraženého špenátu • 6 vajec • muškátový oříšek • česnek • kousek uzeniny (není podmínkou)- naše vylepšení • tuk na smažení maso na pečení-uzené maso,párek,vepřový bůček,sůl,česnek

Postup přípravy

Postup:
- oloupané brambory povaříme cca 20 minut, studené rozmačkáme a smícháme se škrobem, moukou, prdopečem, rozmraženým špenátem, vejci a ostatním kořením a uzeninou na…

Zobrazit více...

Kategorie