Plněný bůček s bram. knedlíkem a kapustou
Potřebné ingredience
Vyšší plát bůčlu, sůl, kmín, cibuli, česnek, vodu. Náplň: uzenina(kabanos,párek...),steril. okurek a kapii, 2 vejce. Brambor. knedlík: vařené brambory ve slupce, polohrubou mouku-dávám odhadem, vejce, sůl. Kapusta: mražená kapusta, pepř, sůl.
Postup přípravy
Bůček: bůček nařízneme, aby vznikla kapsa, osolíme ho i ve vnitř, okmínujeme, kapsu naplníme náplní, spíchneme, aby náplň nevytekla a když ano, nevadí, bude lepší šťávička. Do…
Vepřové plátky s dušenou zeleninou-DĚKUJI VARENI.CZ
Potřebné ingredience
na porcí . 1/4 kscibule150 gkedlubna150 gtavený sýr2 lžícemáslo2 plátkyvepřová pečeně bez kosti150 gmrkevpodle chuti mletý černý pepřsůlpodle potřeby olejhladká moukavývar
Postup přípravy
Mrkev a kedlubnu očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky.
Vyšší plátky vepřové pečeně bez kosti, omyjeme, osušíme a okraje několikrát…
Kedlubnové maso na bazalce-MOOC DĚKUJI-Bibinka …
Potřebné ingredience
Suroviny: 500 g vepřového masa(použila jsem vykostěné koleno), 2 větší kedlubny, kus pórku, 3 cibule, 1 větší mrkev, olej, 3-4 lžíce zakysané smetany, 1 lžičku bazalky, kmín, pepř, sůl a 1 lahůdková cibulka
Postup přípravy
Postup:
Orestujeme si nakrájené cibule na oleji skoro do hněda, přidáme maso na kostičky a hodně osmahneme (aby byla tmavá šťáva), přihodíme kmín, sůl, pepř, bazalku,…
Halušky s moravským uzeným a sýrovou omáčkou z…
Potřebné ingredience
2 sáčky halušek v prášku\r\nvoda\r\n30dkg moravského uzeného v celku\r\n10-15dkg špeku\r\n20dkg balkánského sýra\r\n1 zakysaná smetana \r\n1šlehačka(sladká smetana)\r\nkysané zelí ve skle nebo sáčku\r\ncibule,sůl,muškátový květ
Postup přípravy
Halušky v prášku smícháme s vodou, vypracujeme těsto, které protlačujeme do vroucí vody, halušky jsou hotové ,když vyplavají na povrch!Zelí podusíme do měkka,špek na kostičky…
SVRATECKÝ GULÁŠ S BRAMBORÁČKY
Potřebné ingredience
cca 750g plece, 300g žampionů (nejlépe čerstvých), 2 cibule, 150g slaniny vcelku, kečup, salsa, sůl, 2 str. česneku, event. trocha hl. mouky
Postup přípravy
Do většího kastrolu dáme rozškvřit nakrájenou slaninu na větší kostičky a když je chycená, přidáme pokrájenou cibuli. Pořádně osmahneme, přidáme nakrájené, osolené maso,…
Nastavovaná kaše s uzeným masem
Potřebné ingredience
1 kg brambor,20 dkg trh.krupek,2 str.česneku,majoránku,sůl,cibule,sádlo,trochu mléka,uzené maso
Postup přípravy
Oškrábané brambory si uvaříme v osolené vodě .Do mikrovlnky si dám vařit krupky zaliji asi 3dcl vody./tam se nám nepřipálí,/vařím asi 10 min.Brambory scedím,přidám utř.česnek…
dušená mrkev s hráškem
Potřebné ingredience
400g vepř.masa,4 velké mrkve,plechovka hrášku,podravka,ocet,2 cibule,cukr,sul,pepř,hladká mouka,muškátový květ
Postup přípravy
podusíme cibuli,přidat maso-orestovat,přidat mrkev a nechat dusit,podléváme,zahustíme a přidáme hrášek,dochutíme,podáváme s brambor,kaší nebo bramboérem
Vepřové ledvinky na kmíně
Potřebné ingredience
Ledvinky, ml. pepř, ml. kmín, sůl, hl. mouka, olej
Postup přípravy
Očištěné ledvinky nakrájíme na plátky, obalíme v mouce, opepřime, posypeme kmínem, prudce opečeme. Pak osolíme, vyjmeme, štávu podlijeme a podusíme. Nalijeme na hotové ledvinky. …
Karbenátky z ovesných vloček
Potřebné ingredience
ovecné vločky, máslo, voda, uzenina, cibule, vejce, majoránka, sůl, mouka, strouhanka, tuk na smažení
Postup přípravy
Na osmaženou cibulku na oleji dáme syrové vločky, nalejeme asi na 10 dkg 1/3 l vody a dusíme do husté kaše, přidáme vejce, sůl, majoránku, máslo asi 2 dkg na 10 dkg vloček,…
špenátové bramboráčky s masem
Potřebné ingredience
POTŘEBNÉ PŘÍSADY Přísady: • 1 kg brambor • 120 g polohrubé mouky • sůl • pepř • škrob • 1 prdopeč • 450 g mraženého špenátu • 6 vajec • muškátový oříšek • česnek • kousek uzeniny (není podmínkou)- naše vylepšení • tuk na smažení maso na pečení-uzené maso,párek,vepřový bůček,sůl,česnek
Postup přípravy
Postup:
- oloupané brambory povaříme cca 20 minut, studené rozmačkáme a smícháme se škrobem, moukou, prdopečem, rozmraženým špenátem, vejci a ostatním kořením a uzeninou na…