Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Mleté maso

Přidat recept
MLETÉ MASO
Holandské řízky

Holandské řízky

Potřebné ingredience

50 dkg bůčku, 15 dkg tvrdého sýru a můžeme dát kousek nivy 1dcl mléka, strouhanka, sůl, stroužek česneku

Postup přípravy

Bůček umeleme na masovém strojku. Do mletého masa nalijeme méko a necháme přes noc nasáknout. Druhý den osolíme, přidáme nastrouhaný sýr,stroužek česneku a důkladně prohněteme. Z…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Naprosto výborné CHILLI CON CARNE

Naprosto výborné CHILLI CON CARNE

Potřebné ingredience

půl kila mletého masa (vepřové a hovězí napůl), cibule, česnek (dva stroužky), koření chilli con carne, tři protlaky, dvě konzervy červenych fazolí v nálevu (ne v tomatě), jedna konzerva kukuřice, drúbeží vyvar (nebo kostka), jeden az dva čtverečky hořké čokolády, sůl

Postup přípravy

Zesklovatíme cibulku, přidáme nadrobno pokrajeny česnek a narychlo osmahneme mleté maso doběla. Přidáme protlaky, vsechny konzervy včetně tekutin přisypeme. Poté dolijeme vodou a…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Falešné kuřecí stehýnka

Falešné kuřecí stehýnka

Potřebné ingredience

500 g mletého kuřecího masa, listové těsto, slané tyčinky, cibuli, sůl a pepř.

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme na nakrájíme na tenké proužky cca 3 cm.

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
KAPUSTŇÁK - mleté maso s kapustou

KAPUSTŇÁK - mleté maso s kapustou

Potřebné ingredience

1/2 kg mletého masa, 1 hlávka kapusty, celá palička česneku, půl cibule, 1,5 lžičky soli (česnek obsahuje soli dost, proto můžete dát jenom jednu lžičku soli), pepř, 1 dcl oleje, 2 - 3 vejce, polohrubá mouka asi 1 dcl, 1 lžička sladké papriky pro barvu. Kapustu před pokrájením ještě mírně vymačkám, aby neobsahovala tolik vody. Tip: pro masojídky dejte mletého masa víc - 75 dkg.

Postup přípravy

Postup je u fotek.

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Chilli con carne

Chilli con carne

Potřebné ingredience

400 g mletého masa (nebo točeňák, junior, párky a pod.), cibule, 1 plechovka fazolí v chilli omáčce, 1 plechovka fazolí v rajském protlaku, chlili omáčka (pár kapek, nebo víc, jak máte rádi), 1 vetší rajský protlak, česnek, instatní jíška.

Postup přípravy

Maso orestujeme na cibuli, přidáme fazole i s nálevem, chlilli omáčku, rajský protlak, podlijeme vodou a necháme dusit. (cca půl hodiny). Zahustíme instantní jíškou (dělám to na…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Karbanátky v zelí!!!!!!!!

Karbanátky v zelí!!!!!!!!

Potřebné ingredience

Karbanátky:vepřové mleté maso, sůl, pepř, česnek, cibule, vejce, mléko, mouka hl., strouhanka. Trošičku oleje na smažení, malou hlávku zelí, 2 masox, voda asi 250ml

Postup přípravy

Karbanátky chvilku opečeme na oleji, dáme do zapekací misky. Na zbylém tuku osmahneme zelí nakrájené na nudličky, poté dáme na karbanátky a zalijeme v teplé vodě rozpuštěnými…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
☆☆☆VELMI RYCHLÁ A VÝBORNÁ SEKANÁ☆☆☆

☆☆☆VELMI RYCHLÁ A VÝBORNÁ SEKANÁ☆☆☆

Potřebné ingredience

1,4 KG MLETÉHO MASA(JAKÉKOLIV), 1 NESLAZENÉ MLÉKO TATRA, 2 POLEVKOVÉ LŽÍCE VEGETY

Postup přípravy

VŠE SMÍCHÁME,NECHÁME CHVÍLI ODPOČINOUT A POTÉ VYTVARUJEM NA PLECH ŠIŠKY ,(JÁ JEŠTĚ POSYPALA TROCHU KMÍNEM)PODLEJEM TROCHOU VODY A PEČEME V TROUBĚ DO ZLATOVA.
MOŽNO NECHAT TĚSTO…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Pohanka naslano s mletým masem

Pohanka naslano s mletým masem

Potřebné ingredience

1 balíček pohanky (500g), mleté maso směs, sáček nebo sklenice kysaného zelí, cibule, olej, sůl, pepř, oregano.

Postup přípravy

Když byly děti malé, tak jsem se jim pokoušela propašovat do stravy pohanku. No nezaujala nás. Kaše z ní nám nechutnaly a "smrděly" nám. Pak jsme jednou ochutnali u…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Holandský řízek

Holandský řízek

Potřebné ingredience

500 g mletého maso ( nebo bůčku ), 1 kelímek smetany, 200 g Eidamu, sůl, pepř, strouhanka

Postup přípravy

Mleté maso den předem dáme do mísy a zalijeme smetanou, aby bylo z části potopené (na 500 g mletého 1 kelímek smetany ). Z této dávky jsem měla 16 bochánků .

Druhý den…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
" Holandské řízky " téměř bez práce

" Holandské řízky " téměř bez práce

Potřebné ingredience

1 kg ml.masa,300 g tvrdého sýru(já použila Krolewski),sůl,pepř,máslo,strouhanka.

Postup přípravy

Maso,nastrouhaný sýr nahrubo,sůl a pepř smícháme dohromady.Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.Směs do ní napěchujeme až po okraj.Dáme péct do trouby rozehřáté na…

Zobrazit více...

Kategorie