Pangasius (filé) na víně s paprikou
Potřebné ingredience
2 dcl bílého vína, 1kg Pangasiuse (filé nebo jakákoliv ryba podle chuti), 2dcl vody,2 smetany ke šlehání, 2 čerstvé červené nebo oranžové papriky, sůl, solamyl
Postup přípravy
Papriku si nakrájíme na malé kostičky, vložíme do hrnce (nebo pekáčku) zalijeme 2dcl bílého vína a 1-2dcl vody. Vše vaříme nebo dusíme v troubě až je paprika měkoučká, přilijeme…
Pangas se sýrovou omáčkou (4 druhy sýra)
Potřebné ingredience
Pangas filety cca 1kg, smetana ke šlehání 250 ml sáček, směs na omáčku 4 druhy sýra od Maggi, eidam strouhaný nebo vcelku, brambory
Postup přípravy
Nejdříve si nakrájíme slupky zbavené brambory na kolečka. Filety nakrájíme příčně na menší kousky. Do zapekací mísy naskládáme nejdříve brambory, na ně poklademe filety a zalijeme…
KAPR, NEBO KTERÁKOLI RYBA BEZ KOSTÍ
Potřebné ingredience
kapr nebo kterákoli ryba, máslo, sádlo, sůl, pepř, cibule, česnek, špek
Postup přípravy
Rybu si nakrájíme na řízky, osolíme a opepříme. Přidáme do pekáče 10 dkg másla a 10 dkg sádla. Dáme do trouby na 110 stupňů a pečeme 12 hodin. Nemusíte se o rybu vůbec starat,…
Losos se šťouchanými bramborami a zeleninou
Potřebné ingredience
Losos filet, brambory, slanina, cibule, mražená zelenina, citron, sůl, pepř,koření na ryby
Postup přípravy
Losos filet můžeme použít jak s kůží nebo i bez kůže. Používám raději s kůží. Osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Přidáme koření na ryby a necháme na chvíli uležet.
Mezitím…
Filé s jogurtem
Potřebné ingredience
4 kostky filé(nebo pangase),2 cibule,2 kapie,2 rajčata,4 str.česneku,3 bílky,1 bílý jogurt(používám Klasik),sůl ,pepř,15 dkg str.eidamu,olej
Postup přípravy
Pekáček vymažeme olejem a položíme rybu.Osolíme ,opepříme,potřeme česnekem a zasypeme na plátky nakrájenou cibulí,kapiemi a rajčaty.Bílky rozmícháme s jogurtem a nalijeme na filé…
losos zapečený v alobalu
Potřebné ingredience
Losos, máslo, podravka, koření na ryby, pórek, alobal.
Postup přípravy
Lososa si nakrájíme na podkovy a z jedné strany ho posypeme kořením na ryby a zdruhé strany podravkou. Připravíme si alobal na který dáme plátek másla, okořeněného lososa a…
Zapečené filety na bazalce se smetanou a sýrem
Potřebné ingredience
Filety,bazalka,citron,sůl,kmín,tvrdý sýr (je jedno jaký) já použila Eidam,cibule,červená paprika,smetana.
Postup přípravy
Filety osolíme,pokapeme citronem,posypeme červenou paprikou,na to dáme bazalku,množství záleží na Vás,já nijak nešetřila :-),pokmínujeme a necháme chviličku odležet..nachystáme si…
Losos
Potřebné ingredience
Lososvý filet, koření Kotányi česnek + bylinky, citron,olivový olej,brambory
Postup přípravy
Porce lososa omyjeme, osušíme a zakápneme citronem, poté posypeme kořením ( může být různé ). Rozpálíme teflonovou pánev, přidáme 1 lžíci oliv. oleje a lososa z obou stran opečeme…
Panganius se sýrem a brusinkami
Potřebné ingredience
panganius, máslo,olej,česneku,koření,sýr,brusinky
Postup přípravy
panganius-kousky namažeme směsí z rospuštěného másla,oleje,prolis.česneku,koření co máme rádi,dáme dusit na plíšku pod alobalem,ke konci poklademe plátky sýra a na talíři…
"ŠKVARKY" Z PANGASE
Potřebné ingredience
1 balení pangase - ev. libovolné množství :-) hl.mouka, olej, grilovací česnekové koření, možno i sojová omáčka
Postup přípravy
Pangase necháme úplně rozmrazit, vodu vylijeme a pangase nakrájíme na drobnější kousky. Ty posypeme grilovacím česnekovým kořením (možno dle chuti samozřejmě i jiným), přidáme 2…