Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
Pečený losos se smetanovým špenátem

Pečený losos se smetanovým špenátem

Potřebné ingredience

LOSOS,225G MRAŽENÝ LISTOVÝ ŠPENÁT,MENŠÍ CIBULI,220ML SMETANY,2STROUŽKY ČESNEKU,SŮL,PEPŘ,CITRONOVÁ ŠŤÁVA

Postup přípravy

Porce lososa bez kůže omyjeme, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Mražené špenátové listy necháme povolit a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
CO Z KAPREM  PO VÁNOCÍCH +++

CO Z KAPREM PO VÁNOCÍCH +++

Potřebné ingredience

LÁK: 500 ml vody ,400 ml octa,asi 100 g cibule,7o g cukru,1 dkg soli,pepř celý 10 kuliček,bobkový list 4 ks....Zbylého naporcovaného a obaleného kapra já měla 60 dkg.VHODNÉ NA SILVESTRA

Postup přípravy

Obaleného a zchladlého kapra naskládáme do skleniček.Potom si uděláme lák.necháme vychladit lák a zalejeme kapra.Necháme uležet 2-5 dní.My máme kapra odkostěného už před smažením.

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
NALOŽENÝ KAPR V MLÉCE  A ČESNEKU +++

NALOŽENÝ KAPR V MLÉCE A ČESNEKU +++

Potřebné ingredience

Kapr, mléko, sůl, česnek

Postup přípravy

Kapra zabijeme vykucháme ,stáhnem z kůže a odkostime vyčistíme opláchneme necháme okapat potom naporcujeme podle toho jaké chceme mít velké kousky osolíme ,nalisujeme česnek a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
KAPR CIBULÁČEK nejen na Vánoce

KAPR CIBULÁČEK nejen na Vánoce

Potřebné ingredience

1 vykuchaný kapr, 1l mléka, 1 citrón, 2 dcl bílého kvalitního vína, 10dkg slaniny (bez masa), 2 lžíce másla nebo oleje, 4 větší cibule, palice česneku, 6 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 1 bobkový list, sůl.

Postup přípravy

Vykuchaného kapra naložím přes noc do mléka. Druhý den porce kapra opláchnu pod vodou, osuším, pocitrónuji a osolím. Pekáček vymažu máslem nebo olejem, hustě pokladu kolečkama…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Balíček z rybacích filiet

Balíček z rybacích filiet

Potřebné ingredience

2 velké filety z rýb MARINÁDA: štava z 1 citrona,1 menšia cibula,2 stručiky cesnaku,ml.č.korenie,sol,čili omáčka,olivovy olej,asi 2 cm nastruhaneho zazvoru,med PLNKA:2 makke žemle,ošupane mandle,petržl.vnat,bylinky ,kôra z 1 citrona,kusok masla,sol,korenie.....krevety,citron na ozdobu

Postup přípravy

.

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pangas podle miláčka

Pangas podle miláčka

Potřebné ingredience

pangasia, sůl, pepř, kmín drcený, kurkuma, smetana, sýr na zapékání, máslo, brambory vařené

Postup přípravy

Rychlé a hlavně dobré.

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Domácí Pečenáče

Domácí Pečenáče

Potřebné ingredience

Kapr - filety sůl pepř sladká červená paprika olej Nálev : 2 a 1/4 l vody 1 l octa celý pepř dle chuti několik bobkových lístků hořčičné semínko cibuli na kolečka kyselé okurky na kolečka mrkev na kolečka červená paprika na proužky

Postup přípravy

Ryby vyfiletujeme, každou filetu nakrájíme na 5 - 6 kousků.
Osolíme je, opepříme a obalíme v HLM smíchanou s červenou sladkou paprikou.
Smažíme do křupava ve vyšší…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Losos se šťouchanými bramborami a zeleninou

Losos se šťouchanými bramborami a zeleninou

Potřebné ingredience

Losos filet, brambory, slanina, cibule, mražená zelenina, citron, sůl, pepř,koření na ryby

Postup přípravy

Losos filet můžeme použít jak s kůží nebo i bez kůže. Používám raději s kůží. Osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Přidáme koření na ryby a necháme na chvíli uležet.
Mezitím…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí polévka od maminky

Rybí polévka od maminky

Potřebné ingredience

Fotografii dodám o Vánocích ..... U nás se vždy vařilo 6 litrů polévky,jak byla dobrá! veliký kastról,3 rybí hlavy,rybí vnitřnosti,mlíčí,jikry,mrkev,celer,petržel,česnek 3 stroužky,muškátový oříšek,muškátový květ,zázvor,sůl,jíška světlá,pórek,hrášek z konzervy,(vajíčko)

Postup přípravy

Uvařit hlavy bez očí a skřelí s celým česnekem.Až se začnou vařit,tak sebrat šum a uvařit do měkka.Obrat maso z hlavy.Nastrouhat celer,petržel,mrkev.Osmažíme dozlatova na másle…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
FILÉ ZAPEČENÉ V ZAKYSANÉ SMETANĚ

FILÉ ZAPEČENÉ V ZAKYSANÉ SMETANĚ

Potřebné ingredience

RECEPT OD: Labužník Vlastinka02 *******************************************************************************************5 porcí 5 kostek filé, citrónová šťáva, sůl, pepř, grilovací koření, 150 g tvrdého sýra, mletá sladká paprika, zelená sekaná nať (pažitka, petrželka, pórek), 500 ml zakysané smetany, několik kapek worchesterové omáčky, 2 lžíce kečupu (nemusí být), olej na pánev

Postup přípravy

Plátky filé zakapeme citrónem, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a mletou paprikou a opečeme na tuku z obou stran.

Sýr nastrouháme a smícháme ho se zakysanou…

Zobrazit více...

Kategorie