Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
Vynikající zapečené rybičky

Vynikající zapečené rybičky

Potřebné ingredience

1,5 kg brambor vařených ve slupce 250 g krabích tyček 300 g ryb /aljašská treska,okoun,filé,.../ 2 cibule kopr /nejlépe čerstvý/ drcený kmín,sladká paprika sůl,pepř 200 ml smetany 1 vejce alobal

Postup přípravy

Uvaříme brambory ve slupce,oloupeme pokrájíme na kolečka a dáme do pekáčku,osolíme,opepříme,okmínujeme,opaprikujeme a poklademe krabími tyčkami a na kousky velké jako krabí tyčky…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Kapr na pivě

Kapr na pivě

Potřebné ingredience

6 očištěných porcí kapra sůl mletý pepř 250 ml světlého piva 2 polévkové lžíce oleje 1 středně velká cibule citronová šťáva 50 g másla mletý kmín sladká paprika

Postup přípravy

Kousky ryby osolíme, opepříme, pokapeme pivem (ne vším) a vložíme asi na hodinu do chladničky. Na oleji osmahneme na tenká kolečka pokrájenou cibuli a vložíme na ni porce kapra.…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Staročeský kapr

Staročeský kapr

Potřebné ingredience

1 asi kilový kapr 1 celer 1 mrkev 1 petržel 1 velká cibule 10 zrnek pepře 10 zrnek nového koření 3 hřebíčky 3 bobkové listy 10 velkých sušených švestek 1 l piva 1 l vody 1/4 l octa cukr povidla perník na strouhání hrst rozinek hrst mandlí 1 lžička citronové kůry trocha zázvoru a tymiánu několik vlašských ořechů,

Postup přípravy

Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na kolečka. Přidáme pepř, nové koření, hřebíček, bobkovy list, zázvor,tymián, vlašské ořechy a švestky. Vše zalijeme pivem, vodou, octem…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí file  s rajčaty v alobalu

Rybí file s rajčaty v alobalu

Potřebné ingredience

800 g rybího file, 40 g oleje, 80 g másla, 300 g rajčat, 80 g eidamu, 60 g hladké mouky, 1 vejce, 4 stroužky česneku, 30 g zelené petržele, sůl,mletý pepř

Postup přípravy

Rybí file nakrájíme na porce (2 kusy na osobu), osolíme a obalíme v rozšlehaném vejci a hladké mouce. Takto připravenou rybu naskládáme na větší plát alobalu, přidáme nakrájená…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pangasius (filé) na víně s paprikou

Pangasius (filé) na víně s paprikou

Potřebné ingredience

2 dcl bílého vína, 1kg Pangasiuse (filé nebo jakákoliv ryba podle chuti), 2dcl vody,2 smetany ke šlehání, 2 čerstvé červené nebo oranžové papriky, sůl, solamyl

Postup přípravy

Papriku si nakrájíme na malé kostičky, vložíme do hrnce (nebo pekáčku) zalijeme 2dcl bílého vína a 1-2dcl vody. Vše vaříme nebo dusíme v troubě až je paprika měkoučká, přilijeme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Losos na másle s rýží Basmati a zeleninou-Li

Losos na másle s rýží Basmati a zeleninou-Li

Potřebné ingredience

Kus lososa koření a citron rýže basmati zeleninka

Postup přípravy

Velký kus čerstvého lososa .-)
Bez kostí!Na nízký pekáček(já vzala od pizzi)se vystřihne pečící papír.Losos se zakape citronem,osolí a okoření.Já dala trochu vegety(vegi bez…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
filetka ala BUDA

filetka ala BUDA

Potřebné ingredience

na 3porce- tři filetky( nebokostky mražené..) 1x smetana trocha másla sůl koření na ryby( jedno jaké) 6 x brambor 1x citron

Postup přípravy

-troubu nahřejem na 200C z obou stran
-rybu opláchnem pod vodou a dáme na plech s vysokým rantlem nebo do misky na pečení, osolíme ocitronujem, posipem kořením a na každý…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečený pangasius

Zapečený pangasius

Potřebné ingredience

pangasius česnek celerová a petrželová nať cibule brambory máslo

Postup přípravy

Pangase lehce rozmrazíme a klademe na dno máslem vymazaného pekáčku. Posolíme, posypeme na kolečka nakrájeným česnekem, poklademe celerovou a petrželovou natí, cibulí a nakonec…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečený Pangas

Zapečený Pangas

Potřebné ingredience

Pro 2 osoby: 2 filety Pangase 1 bílá paprika 2 rajčata 1 zakysaná smetana 2 velké stroužky česneku hrst pažitky trochu soli,pepře grilovací koření máslo pár kapek oleje

Postup přípravy

Do zapékací mísy dle počtu porcí rozvrstvíme nakrájenou papriku na proužky, rajčata na plátky. Na to pod každý filet pláteček másla, na máslo z obou stran grilovacím kořením…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Kapr po staročesku

Kapr po staročesku

Potřebné ingredience

800 g - 1 kg kapra, 1 celer, mrkev, petržel, velká cibule, 10 zrnek pepře, 10 zrnek nového koření, 3 hřebíčky a 3 bobkové listy, trocha zázvoru a tymiánu, několik vlašských ořechů a 10 velkých sušených švestek, 1 l piva, 1 l vody, 1/4 l octa, cukr, povidla nebo sirup, perník, hrst rozinek a hrst mandlí, 1 lžička citronové kůry

Postup přípravy

Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na kolečka. Přidáme zrnka pepře, nového koření, hřebíčky a bobkové lsity, trochu zázvoru a tymiánu, několik vlašských ořechů a švestky.

Zobrazit více...

Kategorie