RED SNAPER - chňapal obecný
Potřebné ingredience
2 rybky
sůl, pepř čtyř barev
víno
olivový olej
Postup přípravy
Rybu omyjeme ,osolíme,opepříme.Na dno pekáčku cáknem olej a položíme rybky.
Pečeme zprudka v předem vyhřáté troubě.I když ryba vypadá jako okrasná není-je to mořská ryba a…
LABUŽNICKÉ FILÉ
Potřebné ingredience
400g filé,1lžice hořčice,2str.česneku,gril.koření,1lžička magi,1lžička vorčestru,100g strouh.sýra,3 lžice oleje,súl
Postup přípravy
Mírně rozmražené filé nakrájet na plátky,osolit je potřít směsí připravenou z hořčice,utřeného česneku,vorčestru,magi,gril.koř.,necháme 10 min.odležet a poté osmahnout z jedné…
ZAPEČENÉ FILÉ
Potřebné ingredience
filé, žampiony, tvrdý sýr, kečup, máslo, koření na ryby, kmín drcený
Postup přípravy
na másle a trošce oleje z obou stran rychle a lehce osmahneme filé, které jsme si předtím osolili, dochutili kořeníčkem na ryby a posypali drceným kmínem (používám, protože syn…
PANGACIUS V TĚSTÍČKU
Potřebné ingredience
PANGACIUS podle počtu porcí (něco jako filé, takový bílý řízek :-)), cibule, sůl, pepř, sádlo nebo olej
TĚSTÍČKO: jakýkoliv tvrdý sýr, olivový olej, trocha strouhanky, citron, smetana a česnek
Postup přípravy
rybu posolíme a opepříme s obou stran, vložíme do zapékací misky, kde máme již na jemno nakrájenou cibulku a kousky sádla.
Do misky nastrouháme sýr, lisovaný česnek,…
Pstruh na másle, sypaný mandlemi
Potřebné ingredience
pstruh (1 kus na osobu), máslo, sůl, citrónová šťáva, koření na ryby, mandle (lupínky, nebo nasekané)
Postup přípravy
Vykuchaného pstruha pokapat citrónovou šťávou, lehce osolit a vnitřek vyplnit plátky másla.
Dno pekáčku pomazat máslem, ryby rozložit, posypat je kořením na ryby a navrch dát…
Zapečený pangasius se zeleninou dietní,ale výborné!
Potřebné ingredience
Pangasius 3 plátky, 2 rajčata, 2 zelené kapie, 1 červená cibule, 1 bílá cibule, pórek, olivový olej, 1 smetana, 2 vejce, 15dkg tvrdého sýra, 10 brambor, koření na rybu, citrón, bazalka, sůl, pepř.
Postup přípravy
Rybu naložíme do citrónu. Mezitím si uvaříme brambory ve slupce a nakrájíme zeleninu na kolečka. Uvařené brambory oloupeme a vrstvíme do pekáčku vymazeného olivovým olejem. Na dno…
Kapr na šalvěji aneb proč nejíst kapra jen na Vánoce :…
Potřebné ingredience
kapr, anglická slanina, lístky šalvěje, máslo, smetana, sůl, pepř, česnek
Postup přípravy
Tento skvělý recept jsem získala od svého kamaráda rybáře-gurmána! Jídlo je to naprosto fantasticky chutné a jednoduché. A proto kapra můžeme jíst celoročně nejen jako vánoční…
Krabí karbanátky
Potřebné ingredience
250 g krabích tyčinek, 1 lžička pažitky, 1 lžička worchestrové omáčky, 1 lžička hořčice, 1 vejce, 1 cibule na jemno nakrájená, 1 lžíce mouky, špetka sladké papriky, sůl a pepř podle chuti, olej na smažení, strouhanka, vejce na obalení
Postup přípravy
Tyčinky nasekáme na velmi drobné kousky a smícháme s ostatními surovinami. Směs důkladně promícháme a necháme asi půl hodiny uležet v lednici. Po uležení děláme karbanátky. Pokud…
Krabí tyčinky (surimi) zapečené s bramborovou kaší
Potřebné ingredience
250 g krabích tyčinek * 2 balení instantní bramborové kaše * smetana 12% nebo šlehačka 200 ml * 2 vejce * 15 cm pórku * vegeta * máslo * koření na ryby * 100 g nahrubo strouhaného tvrdého sýra
Postup přípravy
Dle návodu na obalu uděláme bramborovou kaši - 800 ml vody svaříme, dáme rozpustit kousek másla a cca 2 lžičky vegety, poté přidáme 200 ml (nikoli 400 jak by dle návodu patřilo,…
Smažené krabí tyčinky po čínsku s ochucenou rýží
Potřebné ingredience
250 g krabích tyčinek (nebo krabího masa, kdo má:-)) * 3 lžíce solamyl * 100 g hladká mouka * 1 vejce * 2 lžíce vody * sůl *vegeta * několik lžic bílého vína (lze nahradit drůbežím vývarem)* olej *************** DRESING: sójová omáčka dle chuti (aspoň čtyři lžíce) * strouhaný křen (dávám krenex), 1 dcl vývaru (z kostky - drůbeží je nejlepší) * příloha - 2 sáčky obyčejné rýže (ne parboiled) * 1 cibule * olej * sůl
Postup přípravy
Dáme vařit rýži.
Mezitím krabí tyčinky nakrájíme na špalíčky a v misce promícháme se solí a vegetou, může být i pepř, já už dávám jen vegetu, ale zato tak tři lžičky:-).