Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
Losos s hořčicovou omáčkou a těstovinami

Losos s hořčicovou omáčkou a těstovinami

Potřebné ingredience

600 g filet z lososa, sůl, pepř, cukr, 1 salátová okurka, 1 cibule, 1 svazek petrželky, rostlinný olej nebo tuk, 300 ml zeleninového vývaru, 150 ml smetany, 3-4 čajové lžičky plnotučné hořčice, jíška na zahuštění (používám instantní od Knorra), jako příloha těstoviny.

Postup přípravy

Lososa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky (tak 1 cm). Cibuli nakrájíme nadrobno. Okurku nakrájíme také na kostky - pokud má větší zrníčka, vybereme je.

Na tuku zpěníme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Filé zapečené se zakysanou smetanou

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Potřebné ingredience

6 porcí filé (kostky), 1 zakysaná smetana, 2 vejce, 1 cibule, 8 lžic kečupu, 1 lžička grilovacího koření, kmín, citrónová šťáva, sůl, 1 cibule, olej, několik kapek worchesterové omáčky, 100 g strouhaného tvrdého sýra, 3 lžíce strouhanky

Postup přípravy

Filé zakapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Na oleji zpěníme cibuli, na to dáme osolené a okmínované filé a opečeme. Zalijeme troškou vody a dusíme na mírném ohni…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Sushi Nori

Sushi Nori

Potřebné ingredience

rýže /nejlépe speciální sushi rýže, ale lze použít i jinou- jasmínovou, kulatozrnnou.../
rýžový ocet
cukr
syrový losos /dá se použít i uzený/
avokádo
okurka hadovka
plátky řasy Nori

Postup přípravy

Uvaříme rýži, necháme trochu vychladnout. Svaříme si cca 3 lžíce rýžového octa s 1 lžící cukru a tuto směs zamícháme do rýže. Tím rýže bude pěkně držet pohromadě a získá tu…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Maki Suhi

Maki Suhi

Potřebné ingredience

Rýže /nejlépe speciální na sushi, ale dá se použít i jiná, my rádi jasmínovou/
rýžový ocet
cukr
syrový losos /dá se použít i uzený/
avokádo
okurka hadovka
řasa Nori- pláty

Postup přípravy

Uvaříme rýži, necháme trochu vychladnout. Svaříme si cca 3 lžíce rýžového octa s 1 lžící cukru a tuto směs zamícháme do rýže. Tím rýže bude pěkně držet pohromadě a získá tu…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
výborný pstruh trochu jinak

výborný pstruh trochu jinak

Potřebné ingredience

pstruhu kolik sníte, citrony, drcený barevný pepř, tymian, petržel,sul,maslo

Postup přípravy

pstruhy omyjeme a osušímé. omyte pstruhy a osušené osolíme,opepřímé,poklademe každého pstruha snítkou tymianu ( pokud namáte čerstvý jako já tak je posipte zlehoučka ve vnitř i z…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečený pangasius ( sumeček ) se šlehačkou a sýrem.

Zapečený pangasius ( sumeček ) se šlehačkou a sýrem.

Potřebné ingredience

Filety Pangasius ( chcete-li sumeček ), cibule, strouhaný sýr a koření : sůl, drcený kmín, směs na ryby, špetka tymiánu, špetku bazalky...

Postup přípravy

Nakrájím cibuli na půlkolečka, na ní položím osolený filetek pangasia. Posypu od oka kořením, keré jsem psala ( fantazii se meze nekladou ) zaliju šlehačkou a posypu hustě sýrem…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Smažené sardinky

Smažené sardinky

Potřebné ingredience

chlazené sardinky, rajčatový protlak, česnek, hladká mouka, olej, sůl, pepř

Postup přípravy

Sardinkám odstraníme hlavu a tím vytáhneme i vnitřnosti, důkladně omyjeme. Pokud máme malé sardinky, lze s hlavou vytáhnout i páteř, jinak necháme. Sardinky otevřeme a máme jakási…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Švédská treska

Švédská treska

Potřebné ingredience

1 kg mražené tresky, 200 g eidamu, 5 mrkví, 1 pórek, 1 cibule, 500 ml zakysané smetany
podle chuti : sůl, bílý pepř, provensálské koření, sekaná petrželka, pažitka, olivový olej

Postup přípravy

Necháme si trochu rozmrazit tresku. Poté ji nasolíme a pokapeme citrónem, nebo citrónovou šťávou, podle chuti opepříme a posypeme provensálským kořením.

Na pánvi na trošce…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pangas v troubě

Pangas v troubě

Potřebné ingredience

pangas
sůl, kmín, solčanka, sl. paprika, koření na ryby
česnek
jarní cibulka
rajčata
kozí rohy
citron
máslo

Postup přípravy

Rybu dáme do pekáčku. Pocitronujeme. Posypeme vším kořením. Přidáme česnek na plátky nebo rozetřený. Posypeme cibulkou na kolečka. Přidáme rajčata na kolečka. Obložíme kozími rohy…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečený uzený losos, receptík od sestry

Zapečený uzený losos, receptík od sestry

Potřebné ingredience

100g uzeného lososa kouksy, nebo jej nakrájíme, jeden pórek, šlehačka 33%, kousek másla

Postup přípravy

Na másle osmahneme pórek, zalejeme smetanou a 10minut povaříme. Přidáme kousky lososa, dáme do trouby a zapečeme.
Jako přílohu podáváme rýži, nebo brambory.

Zobrazit více...

Kategorie