Losos s hořčicovou omáčkou a těstovinami
Potřebné ingredience
600 g filet z lososa, sůl, pepř, cukr, 1 salátová okurka, 1 cibule, 1 svazek petrželky, rostlinný olej nebo tuk, 300 ml zeleninového vývaru, 150 ml smetany, 3-4 čajové lžičky plnotučné hořčice, jíška na zahuštění (používám instantní od Knorra), jako příloha těstoviny.
Postup přípravy
Lososa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky (tak 1 cm). Cibuli nakrájíme nadrobno. Okurku nakrájíme také na kostky - pokud má větší zrníčka, vybereme je.
Na tuku zpěníme…
Filé zapečené se zakysanou smetanou
Potřebné ingredience
6 porcí filé (kostky), 1 zakysaná smetana, 2 vejce, 1 cibule, 8 lžic kečupu, 1 lžička grilovacího koření, kmín, citrónová šťáva, sůl, 1 cibule, olej, několik kapek worchesterové omáčky, 100 g strouhaného tvrdého sýra, 3 lžíce strouhanky
Postup přípravy
Filé zakapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Na oleji zpěníme cibuli, na to dáme osolené a okmínované filé a opečeme. Zalijeme troškou vody a dusíme na mírném ohni…
Sushi Nori
Potřebné ingredience
rýže /nejlépe speciální sushi rýže, ale lze použít i jinou- jasmínovou, kulatozrnnou.../
rýžový ocet
cukr
syrový losos /dá se použít i uzený/
avokádo
okurka hadovka
plátky řasy Nori
Postup přípravy
Uvaříme rýži, necháme trochu vychladnout. Svaříme si cca 3 lžíce rýžového octa s 1 lžící cukru a tuto směs zamícháme do rýže. Tím rýže bude pěkně držet pohromadě a získá tu…
Maki Suhi
Potřebné ingredience
Rýže /nejlépe speciální na sushi, ale dá se použít i jiná, my rádi jasmínovou/
rýžový ocet
cukr
syrový losos /dá se použít i uzený/
avokádo
okurka hadovka
řasa Nori- pláty
Postup přípravy
Uvaříme rýži, necháme trochu vychladnout. Svaříme si cca 3 lžíce rýžového octa s 1 lžící cukru a tuto směs zamícháme do rýže. Tím rýže bude pěkně držet pohromadě a získá tu…
výborný pstruh trochu jinak
Potřebné ingredience
pstruhu kolik sníte, citrony, drcený barevný pepř, tymian, petržel,sul,maslo
Postup přípravy
pstruhy omyjeme a osušímé. omyte pstruhy a osušené osolíme,opepřímé,poklademe každého pstruha snítkou tymianu ( pokud namáte čerstvý jako já tak je posipte zlehoučka ve vnitř i z…
Zapečený pangasius ( sumeček ) se šlehačkou a sýrem.
Potřebné ingredience
Filety Pangasius ( chcete-li sumeček ), cibule, strouhaný sýr a koření : sůl, drcený kmín, směs na ryby, špetka tymiánu, špetku bazalky...
Postup přípravy
Nakrájím cibuli na půlkolečka, na ní položím osolený filetek pangasia. Posypu od oka kořením, keré jsem psala ( fantazii se meze nekladou ) zaliju šlehačkou a posypu hustě sýrem…
Smažené sardinky
Potřebné ingredience
chlazené sardinky, rajčatový protlak, česnek, hladká mouka, olej, sůl, pepř
Postup přípravy
Sardinkám odstraníme hlavu a tím vytáhneme i vnitřnosti, důkladně omyjeme. Pokud máme malé sardinky, lze s hlavou vytáhnout i páteř, jinak necháme. Sardinky otevřeme a máme jakási…
Švédská treska
Potřebné ingredience
1 kg mražené tresky, 200 g eidamu, 5 mrkví, 1 pórek, 1 cibule, 500 ml zakysané smetany
podle chuti : sůl, bílý pepř, provensálské koření, sekaná petrželka, pažitka, olivový olej
Postup přípravy
Necháme si trochu rozmrazit tresku. Poté ji nasolíme a pokapeme citrónem, nebo citrónovou šťávou, podle chuti opepříme a posypeme provensálským kořením.
Na pánvi na trošce…
Pangas v troubě
Potřebné ingredience
pangas
sůl, kmín, solčanka, sl. paprika, koření na ryby
česnek
jarní cibulka
rajčata
kozí rohy
citron
máslo
Postup přípravy
Rybu dáme do pekáčku. Pocitronujeme. Posypeme vším kořením. Přidáme česnek na plátky nebo rozetřený. Posypeme cibulkou na kolečka. Přidáme rajčata na kolečka. Obložíme kozími rohy…
Zapečený uzený losos, receptík od sestry
Potřebné ingredience
100g uzeného lososa kouksy, nebo jej nakrájíme, jeden pórek, šlehačka 33%, kousek másla
Postup přípravy
Na másle osmahneme pórek, zalejeme smetanou a 10minut povaříme. Přidáme kousky lososa, dáme do trouby a zapečeme.
Jako přílohu podáváme rýži, nebo brambory.