Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
Barevná zeleninka s jasmínovou rýží

Barevná zeleninka s jasmínovou rýží

Potřebné ingredience

cibule, česnek, cuketa, dýně Hokkaido, květák, kurkuma, římský kmín, sůl, pepř, trochu smetany, bílého jogurtu na zjemnění (nemusí být)

Postup přípravy

Na oleji si orestujeme nakrájenou cibuli, česnek, přidáme římský kmín, kurkumu a vše společně krátce orestujeme. Přidáme na plátky nakrájenou cuketu, kostičky dýně a mírně…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Grilované quesadilly s fazolovo-kukuřičnou náplní

Grilované quesadilly s fazolovo-kukuřičnou náplní

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: 1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička římského kmínu, 400 g steril. červených fazolí, 1 malá plechovka steril. kukuřice, 2 lžičky koření "Chilli con carne" (Kotányi), sůl ********** MIMO TO: 8 pšeničných tortil, 100 g strouhaného sýra (dle vaší chuti), čerstvý koriandr, asi 3 větší rajčata, zakysaná smetana

Postup přípravy

Na oleji opečeme nadrobno nakrájenou cibuli a najemno nasekaný česnek. Přidáme římský kmín a opékáme ještě asi 1 min. Vsypeme scezené a propláchnuté fazole, koření "Chilli con…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Lilkové placičky

Lilkové placičky

Potřebné ingredience

1 lilek, olivový olej, římský kmín, čerstvý koriandr, sůl, pepř, strouhaný parmazán, celozrnná hl. mouka nebo dětská krupička na zahuštění

Postup přípravy

Lilek nakrájíme na malé kostičky a na oleji orestujeme do měkka. Vychladlý lilek smícháme v míse s římským kmínem, nasekaným koriandrem, solí, pepřem, strouhaným parmazánem a dle…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Tvarohový koláč plný zeleniny

Tvarohový koláč plný zeleniny

Potřebné ingredience

KORPUS: 300 g hladké mouky (dala jsem 200 g hl. špaldové a 100 g hl. pšeničné), 150 g studeného másla, 1 lžička soli (nejlépe mořské), 1 vejce, 1 lžíce studené vody ********** TVAROHOVÁ NÁPLŇ: 1 měkký tvaroh ve vaniččce, 100 g krémového sýra, 80 g žervé, malá hrst lístků bazalky, sůl, pepř ********** ZELENINA: 1 malý lilek, 1 malá cuketa, 2 velká rajčata, 3 ředkvičky, 2 lžíce oliv, rukola

Postup přípravy

Mouku, máslo a sůl dáme do mísy a v robotu zpracujeme na jemnou drobenku. Přidáme vejce a vodu a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a dáme na 30 min. do lednice. …

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Pečená dýně Hokkaido s cibulí a polentovými tolárky

Pečená dýně Hokkaido s cibulí a polentovými tolárky

Potřebné ingredience

dýně Hokkaido, cibule ********** POLENTOVÉ TOLÁRKY: instantní kukuřičná polenta, bylinky (použila jsem rozmarýn), sůl, pepř ********** MIMO TO: olivový olej, sojová omáčka (tamari, shoyu), zakysaná smetana s pestem a čerstvá petrželka na ozdobu

Postup přípravy

Nejprve si připravíme polentu. Do vroucí osolené vody vsypeme tolik polenty až získáme hustší kaši, kterou ochutíme pepřem a rozmarýnem. Připravíme si alobal, na jeho delší stranu…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Kedgeree s tofu

Kedgeree s tofu

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: 250 g rýže basmati, 3 - 4 vejce uvařená natvrdo, 2 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 3 lžíce středně pálivého kari (madras), 2 lžičky bílých hořčičných semínek, 1/2 lžičky kayenského pepře (nebo chilli), 200 g tofu ( nejlepší je uzené nebo marinované), 1 svazek jarných cibulek, sůl, pepř, čerstvá petrželka nebo koriandr na ozdobu

Postup přípravy

Dáme si vařit rýži obvyklým způsobem. Stejně tak dáme vařit vejce (6-8 min.)

Ve woku si zahřejeme olej a asi 5 min. na něm restujeme jemně nakrájenou cibuli. Vsypeme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
ZDRAVÁ MÍCHANICE - lilek, tofu, pohanka

ZDRAVÁ MÍCHANICE - lilek, tofu, pohanka

Potřebné ingredience

Na 2 porce: 200 g pohanky kroupy, 1 kostka tofu (dala jsem zeleninové), asi 1/2 menšího lilku, 1 cibule, 1 paprika, sojová omáčka (Tamari), koření (kari, sušený nebo čerstvý koriandr), sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy

Pohanku propereme v horké vodě, necháme okapat a na suché pánvi chvilku opražíme do sucha. Přendáme do hrnce, zalijeme vroucí vodou, osolíme a pod pokličkou na mírném plameni…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapečený lilek s rajčaty a mozzarellou

Zapečený lilek s rajčaty a mozzarellou

Potřebné ingredience

2 lilky, 6 rajčat, 2 balíčky mozzarelly, 1 ochucená rajčatová omáčka (např. Panzani), lístky čerstvé bazalky, sůl, pepř, strouhaný parmazán

Postup přípravy

Lilek nakrájíme na kolečka, posypeme solí a necháme 30 min. "vypotit". Poté opláchneme vodou, osušíme, lehce z obou stran obalíme v hladké mouce a na oleji osmažíme.…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Robi čína

Robi čína

Potřebné ingredience

300 g Robi nudliček, 100 g syrového bílého zelí ********** MARINÁDA: 1 vejce, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 1 lžíce sojové omáčky (Tamari, Shoyu), 1 lžička kari, 1 lžíce oleje, sůl a pepř dle chuti

Postup přípravy

Nejdříve si promícháním všech surovin připravíme marinádu, do které naložíme Robi nudličky (nejlépe přes noc).

Uleželou směs opékáme ve woku na trošce oleje. Přidáme syrové…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Polentové noky s omáčkou z hlívy ústřičné

Polentové noky s omáčkou z hlívy ústřičné

Potřebné ingredience

POLENTOVÉ NOKY: 3/4 l vody, sůl, větší špetka majoránky, 200 g instantní polenty ********** OMÁČKA: 2 lžíce másla, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 250 - 300 g hlívy ústřičné, 140 ml bílého vína, 1 zakysaná smetana, sůl, pepř, pažitka (nemusí být)

Postup přípravy

Nejprve si připravíme polentu. Vroucí vodu osolíme, přisypeme majoránku a odstavíme. Za stálého míchání zašleháváme polentu. Vrátíme zpět na plotýnku a mícháme asi 1 min, dokud…

Zobrazit více...

Kategorie