Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
BRAMBORÁK S CUKETOU NA PLECHU

BRAMBORÁK S CUKETOU NA PLECHU

Potřebné ingredience

CUKETU NASTROUHANOU SMÍCHÁME S TĚSTEM NA BRAMBORÁKY , PEČEME V TROUBĚ PŘI TEPLOTĚ 200C

Postup přípravy

***

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Hermelínový špíz

Hermelínový špíz

Potřebné ingredience

25 min, pro 2 osoby 2 Sedlčanské Hermelíny 2 menší cibulky 70 g salámu Herkules 3 vejce, hladkou mouku strouhanku na obalení olej na smažení

Postup přípravy

Hermelín rozkrájíme na osm dílků. Přes každý dílek přeložíme plátek salámu a střídavě s cibulí napichujeme na špejli. Takto připravené špízy obalíme v trojobalu. Pozor, je nutné…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapečený Hermelín s květákem

Zapečený Hermelín s květákem

Potřebné ingredience

30 minut, pro 4 osoby 400 g květáku 2 Sedlčanské Hermelíny 150 g měkkého salámu 50 g másla cibule, pažitka, 2 papriky 1,5 dl smetany 1 vejce sůl, pepř

Postup přípravy

Uvařený květák nakrájíme na menší kousky, promícháme s drobně pokrájeným salámem, Hermelínem, nakrájenou cibulí a paprikou. Zalijeme rozšlehaným vejcem, přidáme sůl a pepř. Směs…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Granadír

Granadír

Potřebné ingredience

2 cibule; 50 g sádla; 2 lžičky mleté červené papriky; 500 g v slupce uvařených brambor; 200 g těstoviny(spíše menší,šunkofleky nebo kolínka); sůl;

Postup přípravy

očištěnou cibuli nadrobno nakrájíme.
Na sádle osmahneme,odstavíme,
přimícháme papriku a očištěná na kostky nakrájené brambory.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Fout Smouk

Fout Smouk

Potřebné ingredience

1 kg brambor; 2 žloutky; 120 g hrubé mouky; 20 g másla; strouhanka; sůl; pepř; olej; Omáčka: zakysanka česnek; 300 g plísńového sýru.

Postup přípravy

Oloupané brambory uvaříme,vylejeme vodu a necháme vychladnout.
Asi po 10 min.je roztlačíme.přidáme máslo,mouku,sůl,koření a žloutky.
Zaděláme těsto
a z něj děláme malé…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
SUPER RYCHLÉ ZELENINOVÉ PALAČINKY !!!!! (NEBO PROSTĚ PLACIČKY ČI LÍVANEČKY NA SLANO)

SUPER RYCHLÉ ZELENINOVÉ PALAČINKY !!!!! (NEBO PROSTĚ…

Potřebné ingredience

~1/2 l mléka, ~cca 200g hladké mouky, ~2 vejce, ~lžička soli, ~2 lžíce olivového oleje (či jakýkoli tuk), ~mražená zelenina 1 pytlík (s kukuřicí, mochovská, čínská, nebo to co pokrájíte z domácích zásob) HOTOVO ZA 10 MINUT!!!!

Postup přípravy

Do půl litru mléka rozšleháme 2 vejce, 2 lžíce olivového oleje, osolíme lžičkou soli, začneme postupně vmíchávat mouku, až bude konzistence hustá asi jako puding...... pak přidáme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
SÝROVO - BRAMBOROVÉ SMAŽENKY

SÝROVO - BRAMBOROVÉ SMAŽENKY

Potřebné ingredience

500g ve šlupce vařených brambor,150ml mléka,30g másla,150g-200g strouhaného uzeného sýra,50-60g hladké mouky,3 vejce,tuk na smažení,sýr na posypání.

Postup přípravy

Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a najemno nastrouháme.Do mléka dáme máslo a sýr a zastálého míchání vaříme,dokud se sýr nerozpustí.Sundáme ze sporáku a přimícháme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Střapaté halušky

Střapaté halušky

Potřebné ingredience

4 brambory,asi 2 hrnky mouky hl.,1 vejce,2 lžíce strouhanky,trošku soli.Pěkně prorostlou anglickou,čím víc tím líp,hodně cibule

Postup přípravy

Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle,umícháme s moukou vejcem,strouhankou,solí.Jestli se vám zdá těsto řidké,přidejte mouku.Lžičkou pak házím malé knedlíčky do osolené…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapečené brambory s cuketou, rajčaty a bešamelem

Zapečené brambory s cuketou, rajčaty a bešamelem

Potřebné ingredience

Brambory, cuketa, rajčata, máslo, mléko, hladká mouka, sůl, muškátový oříšek, podravka

Postup přípravy

Brambory očistíme a nakrájíme na kolečka. Dáme je povařit (do poloměkka). Mezitím si uvaříme bešamel - zpěníme máslo (případně olej) s moukou a zalijeme mlékem (kdo chce může…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Lilkové paštičky

Lilkové paštičky

Potřebné ingredience

Potřebujeme: 1 lilek, 50 g kuskusu (neuvařeného), 1 cibuli, 2 prolisované stroužky česneku, asi 5 lžic mražené zeleninové směsi (kukuřice, hrášek, karotka), 230 g rajčat, 30 g strouhaného sýra (eidam, parmazán, čedar), 1 vejce, asi 1/2 malé cukety, 1 lžice čerstvé bazalky, koření dle chuti (římský kmín, chilli, koriandr, bylinkové máslo.....) sůl a pepř

Postup přípravy

Lilek nožem nakrájíme na velmi slabé plátky (asi 2 mm) a 3-4 minuty je povaříme ve vroucí vodě a necháme vychladnout.

6 zapékacím formiček o objemu 150 ml vytřeme olejem a…

Zobrazit více...

Kategorie