Šneci s nutellou
Potřebné ingredience
listové těsto Nutella vajíčko na pomazání
Postup přípravy
listové těsto pomažeme nutellou, zabalíme, nakrájíme na šneky a pomažeme vajíčkem pečeme při 150° do zezlátnutí
Kuře na moravance
Potřebné ingredience
3 líce plnotučné hořčice rybízový džem 1 lžíce Kuře
Postup přípravy
Kuře obalíme hořčicí a džemem. Zalijeme moravankou a přidáme máslo. Pečeme. Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Koprová omáčka
Potřebné ingredience
1l mléka, sůl 1 lžička, 1 balíček kopru, 2 lžíce octa, 3lžíce cukr, 100g másla, 3 lžíce hladké mouky. PŘÍLOHA : vejce, brambory.
Postup přípravy
Čerstvý kopr obereme a nasekáme. Do rozpuštěného 100g másla nasypeme 3lžíce hl. mouky a trochu orestujeme... Za stálého míchání nalijeme 1L mléka osolíme 1lžickou soli - necháme…
Dortíčky Margot s čokoládovou polevou
Potřebné ingredience
Těsto: 300 g hladké mouky 50 g moučkového cukru 100 g nastrouhané čokolády Margot 1 balíček vanilkového cukru 200 g másla 50 g sádla 2 lžíce rumu špetka soli Krém: 150 g másla 1 rovná lžíce moučkového cukru 150 g salka-karamel 50 g nastrouhané čokolády Margot podle chuti rum rozpuštěná hořká čokoláda na polití strouhaná čokoláda Margot na posypání
Postup přípravy
Na krém vyšleháme máslo s moučkovým cukrem, zašleháme Salko-karamel, vmícháme jemně strouhanou čokoládu Margot a přidáme podle chuti rum. Na vál prosejeme mouku s moučkovým…
Grilování s vůní Indie
Potřebné ingredience
1 lžička sušeného drceného zázvoru 1 lžička cuminu 20 kuliček koriandru 2 lžičky kurkumy Špetka skořice 6 plátků vepřového masa
Postup přípravy
Do hmoždíře si dáme zázvor, cumin, koriandr a vše rozdrtíme na prášek. Rozdrcené koření dáme do mističky, přidáme kurkumu, skořici promícháme a touto kořenící směsí bohatě…
Sekaná se sýrem
Potřebné ingredience
1kg mletého masa 2 vejce, celý sáček koření na mletá masa, sůl, pepř, drcený kmín, majoránku 2 cibule na malé kousky 7 rozmačkaných stroužků česneku 1 rohlík namočený a vyždímaný v hrnicku s vodou,trochu strouhanky 200g eidamu nastrouhaneho nahrubo.
Postup přípravy
Vše důkladně spojime, uhněteme a utvoříme 2 šišky, potřeme rozšlehaným vajičkem a dáme péct na 200°C, asi 1h.
Sladké batátové vafle
Potřebné ingredience
400 g batátů 150 g rýžové mouky 4 vejce 100 ml méka malá lžička prášku do pečiva bez fosfátu 1 malá lžička skořice 2 lžíce medu
Postup přípravy
Batáty oloupeme a nakrájíme na kostičky, které posléze vaříme cca 20 min nad párou doměkka. Poté vodu slijeme, uvařené kostky vložíme spolu s ostatními ingrediencemi do robotu a…
Dýňovo-batátová zeleninová polévka
Potřebné ingredience
300 g na kostičky nakrájené dýně Hokido 300 g na kostičky nakrájených batátů 1 velká červená cibule (nebo běžná žlutá) 30 g kokosového oleje 500 g rajčatové passaty nebo protlaku 3 lžičky domácího zeleninového bujonu (nebo 2 kostky) 1 lžička koriandru 0,5 lžičky kurkumy 1 l horké vody sůl dle chuti petrželka na dozdobení
Postup přípravy
Na rozpáleném kokosovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, až zesklovatí, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a za průběžného míchání ještě asi 3 minuty opékáme.…
Bramborové "placki z blachi"
Potřebné ingredience
800 - 1000 g oloupaných syrových brambor 1 malá lžička soli 1 malá lžička majoránky 1 velké nebo 2 malá vejce 60 - 80 g hladké špaldové mouky K podávání: cca 400 g škvarků (vybírejte ty masitější z dobrých řeznictví) 1 velká zakysaná smetana (nejmíň 18 % tuku, bez přidaných škrobů) 1 dcl mléka
Postup přípravy
V robotu najemno nastrouháme syrové brambory, přidáme ostatní ingredience na těsto a promícháme. Klademe naběračkou na rozpálené plotýnky (TIP: Já si pořídila speciální, které…
Lotuskový turbo dezert s mascarpone
Potřebné ingredience
1 malý kelímek 33% smetana ke šlehání (200 ml, ale může být i 250 ml) 250 g mascarpone 2 lžíce kokosového cukru či jiného sladidla dle chuti 1 balíček lotus sušenek (z daných surovin nám zbyde ještě půl balíčku)
Postup přípravy
Z lednice vytáhneme vychlazené mascarpone a smetnu a společně vyšleháme ručním mixérem nebo v robotu do hustého krému (bude nám na to stačit minutka). Připravíme si 4 skleničky…