Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zeleninová jídla

Přidat recept
ZELENINOVÁ JÍDLA
Francouzská kuchyně - Ratatouille

Francouzská kuchyně - Ratatouille

Potřebné ingredience

2 červené papriky, 2 cibule, 2 malé cukety (nebo jedna větší), 1 lilek, 2 rajčata, 1 plechovka loupaných rajčat, 4 stroužky česneku, olivový olej, pepř, sůl, rozmarýn a tymián (může být i sušený, ale čerstvý je lepší) - zeleninu krájím na hrubší kousky (např. na V kráječi používám planžetu na hranolky). Jedná se o starý francouzský venkovský recept. Jednoduchý, zeleninový, velmi chutný, ne příliš náročný na přípravu. A taktéž platí stará pravda, že co ves, to trochu jiná obměna.

Postup přípravy

Pokrájíme lilek na hrubší kousky, osolíme a necháme tzv. vypotit. Na oleji zpěníme cibuli, když zesklovatí, přidáme papriku, rajské, poté opláchnutý lilek a nakonec nahrubo…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapečená cuketa s čtyřmi druhy sýra a rajčátky

Zapečená cuketa s čtyřmi druhy sýra a rajčátky

Potřebné ingredience

3 mladé cukety 3 rajčata sýry(eidam,niva,cotagge,mozzarella)podle toho co doma najdete:) bazalka,sůl

Postup přípravy

Na plech rozprostřete plátky z cukety(pokud je maldá nemusí se odstranovat pecky)
posypeme solí a bazalkou či oregánem.
Dáme kousek rajčátka
a na rajčátko dáme kousek…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapečený patizon se sýrem

Zapečený patizon se sýrem

Potřebné ingredience

1 ks patizon 1 plechovka zavařených krájených rajčat 1 zelená paprika koření Vitana Steak,chilli a šípek tvrdý sýr

Postup přípravy

Patizon nakrájíme na cca 1,5 cm plátky,vykrojíme stopku a bubáka,oloupeme slupku.
Nejlepší je mladý,při vrypu lehce do zelena,který se nemusí ani loupat,ale je to lepší.

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapečená brokolice s kari

Zapečená brokolice s kari

Potřebné ingredience

čerstvá brokolice, 5 brambor, máslo, mléko, lžíce hl.mouky, 3 vejce, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, lžička kari, plátkový nebo strouhaný sýr

Postup přípravy

Brokolici uvaříme do měkka v osolené vodě, barmbory také, ale zvlášť. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme hl.mouku a připravíme jíšku. Zalijeme mlékem, osolíme, opepříme a přidáme…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Květákové karbanátky se šunkou a sýrem-MOOOC DEKUJI ID-8264

Květákové karbanátky se šunkou a sýrem-MOOOC DEKUJI ID…

Potřebné ingredience

POTŘEBNÉ PŘÍSADY Seznam ingrediencí: # 1 ks menšího květáku # 50 g strouhaného sýra # 50 g šunky # 1 vejce # na obalení strouhanka # dle chuti sůl # dle potřeby olej na smažení

Postup přípravy

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup přípravy:
# Květák uvaříme v osolené vodě, vyndáme, necháme okapat a
# nejlépe vidličkou rozmačkáme. Přidáme nadrobno nastrouhaný sýr, najemno…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Lilek se zeleninou - jako lehká večeře nebo dietní oběd či jen příloha. Rychlé, chutné, vhodné :-)

Lilek se zeleninou - jako lehká večeře nebo dietní…

Potřebné ingredience

1 lilek, papriky, rajčata, cibule, mozarella, sůl, pepř. Na množství nezáleží - je to na Vás, ale pokud někdo potřebuje poměr, tak například 1 lilek + 2-3 tlustostěnné papriky (na barvě nezáleží), 2-3 rajčata, 1 cibule

Postup přípravy

Zeleninu omyjeme a nakrájíme. Lilek rozpůlím podélně, půlku zase rozpůlím podélně a nakrájím na plátky cca 3 - 5 mm silné, papriky na větší kousky, rajčata na čtvrtky, cibuli na…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Mrkev s hráškem na smetaně

Mrkev s hráškem na smetaně

Potřebné ingredience

1 kg mrkve, 2 hrsti mraženého hrášku, 1 smetana, sůl, pepř, 2 lžíce másla, 2 lžičky škrobu

Postup přípravy

Mrkev oloupeme, nakrájíme na kolečka a osmažíme na másle, poté zalijeme trochou vody, osolíme, opepříme a dusíme. Když mrkev trochu změkne, přidáme hrášek. Na konci přilijeme…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Cuketová nádivka z celozrnného pečiva s tofu

Cuketová nádivka z celozrnného pečiva s tofu

Potřebné ingredience

Na menší pekáček: 1 středně velká cuketa, 2 kornspitze (nebo jiné celozrnné pečivo), 1/2 kostky česnekového tofu (lze použít i jiné), 2 vejce, mléko, čerstvé bylinky (petrželka, pažitka, bazalka,....), polohrubá mouka (dle potřeby) sůl, pepř

Postup přípravy

Pečivo, cuketu a tofu nakrájíme na malé kostičky a dáme do mísy. Asi ve 1/4 litru mléka rozmícháme 2 žloutky a nalijeme na směs v míse. Přidáme nasekané bylinky, osolíme, opepříme…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Květáková večeře

Květáková večeře

Potřebné ingredience

Květák,1 cibuli,oliv.olej,3 str.česneku,kečup asi 200 g,zelená petrželka/nemusí být/sýr na strouhání

Postup přípravy

Uvaříme si květák do měkka-scedíme a rozdělíme na růžičky.Na oliv.oleji zesklovatíme cibulku,přidáme utřený česnek a růžičky květáku ,nasek.petrželku - osmahneme.Nakonec…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Pečená petržel a mrkev s kozím sýrem a medem

Pečená petržel a mrkev s kozím sýrem a medem

Potřebné ingredience

petržel, mrkev, 1 lžíce hladké mouky + 1 lžička římského kmínu + sůl + pepř, kozí sýr, med, olej

Postup přípravy

Troubu si předehřejeme na 200°C. Do zapékací misky nalijeme trochu oleje a dáme do trouby rozpálit.

Petržel a mrkev oloupeme, nakrájíme na kousky velikosti palce a asi 5…

Zobrazit více...

Kategorie