Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Čalamáda na topinky, k bramboráku....Lahůdka:-)

Čalamáda na topinky, k bramboráku....Lahůdka:-)

Potřebné ingredience

1 kg rajčat, 1 kg paprik, 1 kg cibule, plnotučná hořčice střední, 80 g soli, 130 g cukru, 1/2 balíčku mletého pepře, 1/2 l oleje, 2 dcl octa, 1 větší česnek

Postup přípravy

Zeleninu nakrájíme na kostičky, přimícháme k ní všechny ostatní ingredience, dáme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme minimálně hodinu, než se vše pěkně propojí a směs zhoustne.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Ořechy zavařené v mikrovlné troubě

Ořechy zavařené v mikrovlné troubě

Potřebné ingredience

ořechy, MT, sklenice, černocha na vybouchávání ořechů....

Postup přípravy

Nedávno mi přišel mejlík na uskladnění ořechů. Tak jsem vyzkoušela a předávám dál. Ořechy vyloupeme, vložíme do vymytých a vysušených sklenic, zavíčkujeme, dáme do mikrovlné…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Vynikající marmeládá z josty, červeného rybízu, bez chemie

Vynikající marmeládá z josty, červeného rybízu, bez…

Potřebné ingredience

šťáva z josty cukr

Postup přípravy

- dáme do hrnce jostu (může být namíchaná i s rybízem), neobíráme, jenom opereme
- necháme vařit 25 min., nepodléváme, jen občas zamícháme
- propasírujeme přes cedník
-…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Vařená švestková povidla bez míchání

Vařená švestková povidla bez míchání

Potřebné ingredience

2,5 kg švestek, 0,5 kg cukru, 1 dcl octa

Postup přípravy

Vypeckované švestky v hrnci zasypeme cukrem, a octem a necháme 24 hod odležet (lépe pouští šťávu).

Vaříme BEZ MÍCHÁNÍ !!!!!!!!!!!!!!! ( mícháním se způsobuje stříkání a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
RYBÍZOVÁ MARMELÁDA  BEZ CHEMIE +++

RYBÍZOVÁ MARMELÁDA BEZ CHEMIE +++

Potřebné ingredience

rybíz já měla 1,80 kg z povařené a propasírované dávky ,30 dkg cukru jemnýho je přidán do vymačkané štávy,ale může být i min nebo víc , plinka,mlýnek,skleničky + víčka,

Postup přípravy

Nejprve posbíráme rybíz který obereme ze štopek propláchneme necháme okapat,potom ho na masovém mlýnku pomeleme.Dáme do většího kastrolku a vaříme na mírném ohni asi 10 minut.(…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
STERILOVANÉ  LEČO - do rizota, číny, na pizzu, nebo klasicky se salámem :-)

STERILOVANÉ LEČO - do rizota, číny, na pizzu, nebo…

Potřebné ingredience

2kg rajčat, 2kg paprik, 1 cibule, olej.

Postup přípravy

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na prožky nakrájenou papriku a na malé kousky pokrájená rajčata. Promícháme a necháme asi 1/4 hodiny dusit, aby rajčata pustila šťávu…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rajský protlak

Rajský protlak

Potřebné ingredience

2kg rajčat, 250g cibule, 2 bobkové listy, 1 malá lžička mleté skořice, 4 roztlučené hřebíčky, 1 polévková lžíce mleté sladké papriky, 1 polévková lžíce soli, 300g krystalového cukru, 125 ml octa

Postup přípravy

Rajčata umyjeme, nakrájíme a dáme vařit bez vody. Hned přidáme nakrájené cibule a bobkové listy. Vše vaříme do měkka, až se vydusí voda. Pak rozmixujeme ponorným mixerem a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Čalamáda z okurek

Čalamáda z okurek

Potřebné ingredience

2,5 kg okurek, 1 kg cibule, 0,5 l octa, 40 dkg cukru, 3 polévkové lžíce soli, 1 lžičku pepře, 1 lžičku kari.

Postup přípravy

Ukrojit konce okurek, zvážit a nakrájet i se slupkou na plátky. Cibuli nakrájet na kolečka nebo půl kolečka, vše smíchat a nechat odležet tak dlouho, až to pustí šťávu. Dát do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jahodový kompot

Jahodový kompot

Potřebné ingredience

jahody, cukr

Postup přípravy

Na 1 kg jahod dáme 25 dkg cukru /já dávala moučku/. Večer promícháme jahody s cukrem, přes noc krásně pustí šťávu.Měla jsem je v hrnci normálně na lince. Ráno plníme do sklenic i…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Švestková povidla - z domácí pekárny či v troubě - zhodnocení vyzkoušených postupů

Švestková povidla - z domácí pekárny či v troubě -…

Potřebné ingredience

podle Zuzka J. (zjelenice) ID 25040 jsem dala suroviny: 1 kg švestek, 1 lžíce octa, 25 dkg cukru, špetka lžičky mleté skořice, 1 roztlučený hřebíček, 2 pol. lžíce rumu (zdá se mi to ale docela sladké)

Postup přípravy

Švestky umyjeme, vypeckujeme. Pokapeme cik cak octem a dáme na hodinku odležet jen tak na stůl (ale nemusíme, nevím, k čemu to odležení je vlastně dobré :) Ponorným mixérem…

Zobrazit více...

Kategorie