Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zvěřina

Přidat recept
ZVĚŘINA
Kančí špízy na rozmarýnu

Kančí špízy na rozmarýnu

Potřebné ingredience

kančí maso,anglická slanina,paprika,cibule,sůl,pepř,rozmarýn,divoké koření,olej

Postup přípravy

Knačí maso nakrájíme na malé kousky,anglickou slaninu máme nakrájenou na plátky,papriku nakrájíme na kousky,cibuli můžeme na kolečka a nebo na plátky.
Nakrájené maso v misce…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Kančí nebo jehněcí přední noha nadívaná česnekem.

Kančí nebo jehněcí přední noha nadívaná česnekem.

Potřebné ingredience

Celá přední noha s kostí z kance nebo jehněte, velké množství stroužků česneku, koření na divočinu-není problém koupit,sůl, sádlo, černé pivo.

Postup přípravy

Do masa vpichuji uzkým nožem otvory do kterých dávám celé stroužky česneku co nejhloub, aby byly schované v mase!!! Pročesnekuji co nejhojněji. Nohu po všech stranách osolím a…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
DIVOČÁK SE ZELENINOU A LA "JÁ"

DIVOČÁK SE ZELENINOU A LA "JÁ"

Potřebné ingredience

Maso z divočáka-v podstatě, co seženete nebo dostanete, já měla asi 1,5kg kýty, 5 velkých mrkví, 1 petržel, 1/2 středního celeru,5větších cibulí,4 stroužky česneku,20dkg nějaké slaninky (měla jsem oravskou), 2 stonky řapíkatého celeru, větvička rozmarýnu, lžička drceného kmínu, sůl, pepř, 3dcl vývaru z kostky.

Postup přípravy

Maso pěkně omyji a poctivě nožíkem očistím-seříznu blanky apod., aby zůstaly libové kousky. Maso nakrájím na menší kusy-dejme tomu jako dětská zatnutá dlaň, do pekáče dám…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Kančí biftečky

Kančí biftečky

Potřebné ingredience

Kančí kýtu (případně kdo má pravou svíčkovou), pepř, grilovací koření, trošku másla, olej

Postup přípravy

Kýtu nakrájíme na plátky, nenaklepáváme - pouze pěstí trochu umačkáme, opepříme, můžeme přidat i trochu grilovacího koření, NESOLÍME (jinak maso ztvrdne)!, poté biftečky vložíme…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
§*§*§ Jehněčí roláda na pivě se sýrem §*§*§

§*§*§ Jehněčí roláda na pivě se sýrem §*§*§

Potřebné ingredience

* 600 g jehněčího masa * 100 g strouhaného parmazánu * 200 g anglické slaniny * 500 ml piva * česnek * tmavá instantní jíška * máslo * sůl * pepř * tymián * rozmarýn * šalvěj

Postup přípravy

Plát jehněčího masa posolíme a opepříme. Z prolisovaného česneku, sekaných bylinek, oleje a soli umícháme směs, kterou vetřeme do masa a navrch poklademe anglickou slaninu. Maso…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Kančí gulášek

Kančí gulášek

Potřebné ingredience

kančí maso (plecko nebo krk), 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, trochu sádla, sladká paprika, sůl, kmín, majoránka, hladká mouka, vývar na podlití.

Postup přípravy

Maso nakrájíme nakostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a dáme osmahnout na rozpuštěné sádlo ( já dělám cibulku pěkně tmavou- těsně před spálením :-)), omáčka má pak pěknou…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
@ Babicovy dobroty @ Roláda z mladého divočáka plněná houbovou omeletou @

@ Babicovy dobroty @ Roláda z mladého divočáka plněná…

Potřebné ingredience

Marináda: 3 dcl olivového oleje 1 mrkev 5 stroužků česneku 5 ks bobkového listu 10 kuliček nového koření 10 kuliček celého pepře Příprava masa: 750 g kýty z divočáka 10 plátků slaniny 10 dkg špeku 30 dkg nakrájených hub 2 dcl bílého vína 1 lžíce hořčice 1 lžíce sádla 2 cibule sůl pepř Omeleta: 1 lžíce hrášku 10 dkg nakrájených hub 1 lžíce nakrájené červené papriky 1 lžíce sádla 1 červená cibule 2 vejce hrst petrželky

Postup přípravy

Dva dny předem naložíme kýtu do olivového oleje s mrkví, česnekem, bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Z kýty utvoříme plát, naklepeme, osolíme, opepříme, pomažeme…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Kančí kýta s pečenými bramborami a zdravou "tatarkou" ze zakysané smetany:o))

Kančí kýta s pečenými bramborami a zdravou &#34…

Potřebné ingredience

kančí kýta, grilovací koření, sůl, pepř, červené víno.

Postup přípravy

Kýtu nakrájet na tenké plátky, opepřit, osolit, posypat gril. kořením, naskládat do nádoby, zalít 1dl červeného vína, nechat do druhého dne uležet. Pak je možné smažit nasucho či…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Poněšický guláš

Poněšický guláš

Potřebné ingredience

50dkg jeleního masa,5 dkg másla,cibule,2 lžíce mleté papriky,pepř,sůl,tymián,drcený kmín,feferonky,hl.mouka na zahuštění

Postup přípravy

Na másle zpěníme cibulku,zasypeme paprikou,dáme maso,orestujeme.Přidáme drcený kmín,tymián,pepř,feferonku,osolíme,podlijeme.Zahustíme ,povaříme

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
DAŇČÍ KÝTA (PLEC) NA LEČU S RÝŽÍ

DAŇČÍ KÝTA (PLEC) NA LEČU S RÝŽÍ

Potřebné ingredience

Daňčí kýta 500g, sůl, pepř, koření na divočinu, cibule, sklenice zeleninového leča, olej.(kostka bujonu/masoxu),hladká mouka na zahuštění.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky, posolíme a okořeníme. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso.Krátce orestujeme a zalijeme vodou. Dusíme do měka, potom přidáme menší sklenici zeleninového…

Zobrazit více...

Kategorie