Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Výborná svíčková omáčka - dle šéfkuchaře

Výborná svíčková omáčka - dle šéfkuchaře

Potřebné ingredience

500-1000 g hovězího masa na svíčkovou (králík, krůtí., sekaná.dle chuti), kousek špeku, 2 mrkve, 1 velká petržel, celer, vše nakrájené na kostičky, velká cibule,divoké koření (1 bobkový list, nové koření, hřebíček), sůl, 2 hrsti pískového cukru, tuk, kolečko citronu, lžíce hořčice, 1 hrnek vývaru (domácího,ten je lepší, v horším případě bujon) , 250 ml smetany ke šlenáhí, 2 lžíce zakysané smetany

Postup přípravy

V jednom kastrolku osmahneme na oleji kousíčky špeku a posolené maso, nakrájené na plátky. Podusíme asi tak 5 minut, dokud nepustí šťávu. Ve druhém kastrole rozpálíme olej,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
>>> Rajská omáčka (nenáročná)

>>> Rajská omáčka (nenáročná)

Potřebné ingredience

** 1/2cibule ** 5hřebíčků ** 3 celé nové koření ** 1celá skořice ** 1 větší rajský protlak ** cukr moučka ** sůl ** máslo+hl.mouka na zásmažku (trošku mléka nebo smetany)

Postup přípravy

V malém kastrolku asi ve 2,5dcl vody si uvaříme "vývar" z cibule i se slupkou, hřebíčků, nového koření a skořice. Povaříme 5-7min. a dáme stranou. V hrnci si uděláme z…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Svíčková inspirovaná pořadem Babicovy dobroty

Svíčková inspirovaná pořadem Babicovy dobroty

Potřebné ingredience

Inspirovala jsem se v Babicových dobrotách, poněkud upravila a včera jsme se mohli utlouct. Vřele doporučujeme :-) Ingredience: 1 kg hovězí zadní, 1/2 většího celeru, 2 - 3 mrkve, 1 petržel, 1 cibule, balíček mražené zeleniny do svíčkové, 8 kuliček celého pepře, 8 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, 250 ml mléka, 2 lžíce hladké mouky, 250 ml 30% smetany ke šlehání, 1 kostka masoxu, 1 citrón, 4 lžíce cukru, špetka soli

Postup přípravy

Do ohnivzdorné zapékací misky jsem dala na dno mraženou a na ni čerstvou zeleninu nakrájenou na kostky, včetně nadrobno nasekané cibule. Spařila jsem to vroucí vodou. Na zeleninu…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Hrášková omáčka

Hrášková omáčka

Potřebné ingredience

Plechovka hrášku, mlíko, hladká mouka, sůl

Postup přípravy

Do kastrolku dávám půl napůl vodu s mlékem, nasypu hrášek i s nálevem, jak začne vřít, tak zahustím hladkou moukou s mlíkem. Osolit a je hotovo. Podávat s knedlou a vajíčkem…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Hodolanská omáčka

Hodolanská omáčka

Potřebné ingredience

mrkev, petržel, trochu celeru,brambory, sůl, celý černý pepř, bobkový list, troška citornové šťávy na dochucení, cibule, olej, hladká mouka, mléko

Postup přípravy

Zeleninu nastrouháme na struhadle, osmažíme cibulku na oleji a přidáme nastrouhanou zeleninu a osmažíme.Zalijeme vodou, přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme a okořeníme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Vepřový jazyk a játra na smetaně (lepší pajšl)

Vepřový jazyk a játra na smetaně (lepší pajšl)

Potřebné ingredience

2 vepřové jazyky ,30dkg vepřových jater,1 cibule,1mrkev,1 petržel ,kousek celeru,8 kuliček nového koření,6 kuliček pepře ,3 lístky bobkového listu,špetička tymiánu . Na dokončení omáčky trochu octa,mouku a tuk na jíšku,1 smetanu a sůl.

Postup přípravy

Dobře umyjeme jazyky a játra.Dáme do hrnce s kořením a se zeleninou a dáme vařit do měkka bez soli!!
Potom vytáhneme jazyky a sloupneme je ,jde to krásně,když je jazyk teplý…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Bratislavská omáčka s krůtím masem

Bratislavská omáčka s krůtím masem

Potřebné ingredience

60-70dkg krůtích prs, 1 velká nebo 2 malé cibule, 1 malá mrkev, kousek celeru, 2-3lžíce sterilovaného hrášku, 1 sterilovaná okurka, mléko, 150-200ml smetany, sůl, mletý pepř, hladká mouka na zahuštění, citronová šťáva,

Postup přípravy

Maso osolit, opepřit. Na troše rozpáleného oleje necháme zesklovatět cibuli, přidáme maso a ze všech stran opečeme do zatáhnutí.Polijeme trochou vývaru nebo horké vody, dusíme pod…

Zobrazit více...
OMÁČKY
HOUBOVÁ SMETANOVÁ OMÁČKA

HOUBOVÁ SMETANOVÁ OMÁČKA

Potřebné ingredience

plátky vepřové pečeně (asi 60 dkg), velká cibule, sádlo, 2 velké hrsti hub, smetana, hl. mouka, sůl, pepř, kmín, sladká paprika /5-6 porcí/

Postup přípravy

Menší plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme, na pánvi opečeme na sádle (jen nechat maso "stáhnout")
V hrnci si necháme na sádle jemně zrůžovět nakrájenou cibuli,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
BUŘTGULÁŠ +++

BUŘTGULÁŠ +++

Potřebné ingredience

sladká paprika, majoránka, mletý kmín, gulášové koření, sůl,pepř, cibule, 2 x párek, 3 brambory, 2 stroužky česneku, voda + hl.mouka na zahuštění, kousek masoxu nebo magi.

Postup přípravy

Nejprve si nakrájíme na drobno cibulku a česnek na tenké plátky orestujem na sádle slabě do růžova přidáme mletý kmín, sladkou papriku,gulášové koření, zamícháme a podlijeme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Koprová omáčka s brambory a vejcem

Koprová omáčka s brambory a vejcem

Potřebné ingredience

Kopr ve sladkokyselém nálevu, vejce, máslo, brambory ve slupce, možno i knedlík, masox, sůl, cukr, hl.mouka, smetana

Postup přípravy

Koprová omáčka s brambory a vejcem Rychlá a jednoduchá a hlavně dobrá!

Zobrazit více...

Kategorie