Rychlé Honzovy buchty bez kynutí
Potřebné ingredience
500 g polotučného tvarohu v kostce na pečení 2 vejce 240 g špaldové mouky (My jsme daly víc.) 2 lžičky jedlé sody Náplň: 200 g povidel, ale může být i maková, čokoládová, skořicová nebo ořechová náplň 2 lžíce oleje mouka na podsypávání
Postup přípravy
Do misky dejte tvaroh a vejce, dále přidejte mouku smíchanou s jedlou sodou a vypracujete lehce lepivé těsto. Když se vám těsto bude zdát moc husté, přidejte trošku mléka. Těsto…
Muffiny s borůvkami podle Josefa Maršálka
Potřebné ingredience
Hmota na muffiny: 300 g hladké špaldové mouky 190 g sypkého sladidla (My jsme dávaly i míň.) 50 g oleje 2 vejce M 300 g tvarohu s jogurtem 50 g citronové šťávy (my jsme nedávaly.) 100 g borůvek 2 g soli 9 g prášku do pečiva Drobenka: 30 g sypkého sladidla 30 g másla 45 g hladké špaldové mouky 1 g soli
Postup přípravy
Smícháme si všechny sypké suroviny a přidáme tekuté. Borůvky smícháme s trochou mouky, aby neklesly na dno nebo je můžeme dát do těsta v košíčcích. Hmotu plníme do silikonových…
Jednoduché noky
Potřebné ingredience
400 g polohrubé mouky, 1 vejce, 100 g hery, sůl, mléko
Postup přípravy
Do misky dáme mouku, osolíme, přidáme vejce, rozpuštěný tuk a promícháme. Postupně přiléváme mléko a promícháváme až vznikne hladké těsto o trochu řidší než na buchty - aby z něho…
Univerzální těsto na pečené, pařené i duk. buchty
Potřebné ingredience
SUROVINY 42 g droždí 1 kg polohrubé mouky 750 ml mléka 125 g másla 1 vejce 5 PL cukru špetka soli
Postup přípravy
V troše teplého mléka rozpustíme asi lžíci cukru. Přidáme droždí a necháme vzejít kvásek. Všechny ostatní suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a zpracujeme těsto, které necháme…
Švestkové buchy - balada ze švestek:-)
Potřebné ingredience
hladká mouka 500 g droždí - já dvávám 3/4 z 42 g kostky trošička soli cukr citronová kůra - já na to používám z bio citronu, ale vůbec nemusí být mléko tuk, olej skořicový cukr
Postup přípravy
Teď je všude švestek, tak si holky udělejte švestkové buchty, je to hrozně dobré:-) Začneme kynutým těstem, já používám hladkou mouku. Mouku nasypeme do mísy, uděláme důlek,…
Růžičkové buchty
Potřebné ingredience
Těsto: 200 ml mléka, 21 g droždí, 120 g Hery, 2 žloutky, 400 g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, 50 g cukru, ½ lžičky soli; Maková náplň: 100 g máku, 200 ml mléka, ½ balíčku perníku na strouhání, 2 lž cukru, 2 lž rumu, 2 lž švestkových povidel
Postup přípravy
Ze surovin na těsto zaděláme kynuté těsto a necháme vykynout.
Maková náplň: Mléko přivedeme k varu, vsypeme mák a za stálého míchání povaříme. Pak přidáme nastrouhaný…
Povidlové buchty z remosky
Potřebné ingredience
* OMLÁDEK: 80 g vody, ½ kostky droždí (tzn. 21 g), ½ lžičky Sladěnky, 100 g polohrubé mouky; * TĚSTO: 300 g polohrubé mouky, 110 g mléka, 45 g moučkového cukru, 60 g rozpuštěného másla, 1 žloutek, 1 lžíce vanilkového cukru, citronová kůra, špetka soli; * NÁPLŇ: švestková povidla (cca 400 g), citronová kůra, skořice, kardamon, (na zahuštění - nastrouhaný perník, na naředění - rum, voda); * NA PROMAŠTĚNÍ REMOSKY A BUCHET: 50 g rozpuštěného másla
Postup přípravy
Jednoduché, s minimem námahy - těsto je možné zadělat v pekárně, nebo klasicky v míse.
Tento rozpis je do velké remosky Grand (průměr mísy 29 cm).
Nejdříve zadělat…
MORAVSKÉ KOLÁČE
Potřebné ingredience
100 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 100 ml mléka, 65 g rozpuštěného másla nebo Hery, 40-50 g cukru, 10 g droždí, žloutek do těsta, trochu soli, muškátový oříšek, citronová kůra, 1 vanilkový cukr 1 vejce na potření, na drobenku: 10 g másla, 10 g cukru, 10 g polohrubé mouky Náplň: povidla, slivovice (rum), skořice 1/2 vaničky tvarohu, 1 žloutek, namočené rozinky ve slivovici
Postup přípravy
Nejdříve si necháme vzejít kvásek (kvasnice, trocha cukru, mléka a hladké mouky). Ten poté přidáme k mouce. Přidáme mléko, rozpuštěné zchladlé máslo, cukr, žloutek, trochu soli,…
LENČINO KYNUTÉ TĚSTO
Potřebné ingredience
1 kg polohrubé mouky, 1 kostka kvasnic, 2 vejce, 10 dkg cukru, 2 dcl oleje, půl lžičky soli, asi půl litru mléka
Postup přípravy
vypracuje klasické kynuté těsto - jde na sladko i slano (buchty, Martinské rohlíčky, pizza ..)
Koláč s čerstvým ovocem s drobenkou
Potřebné ingredience
125 g změklého másla, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1/2 prášek do pečiva, vanilkový cukr, 2 vejce, 3/4 hrnku mléka nebo kefíru. Čerstvé ovoce.
Postup přípravy
Nemám moc ráda hrnkové buchty, obvykle pro mě nemají žádnou chuť. Tento koláč jsem objevila na internetu a je to úplně jiná liga. Navíc je tak jednoduchý, že ho zvládne i malá…