Mé vlastní zapečené RATATOUILLE se sýrem
Potřebné ingredience
1 cibule, 2 papriky (já použila bílé), krabičku cherry rajčátek, 2 malé cuketky, žampiony (můžou i mrazené), 6 brambor uvařených ve slupce do 3/4, kečup, tvrdý sýr
Postup přípravy
Poprvé jsem vyzkoušela a byla to opravdu mňamka, zvlášť pro milovníky zeleninových jídel.
Na velké pánvy na másle necháme zpěnit cibuli nakrájenou na tenké půlměsíčky. Pak…
Pór s rýží
Potřebné ingredience
2 větší pórky (cca 500g), 1 lžíce tuku, 250g vařené rýže, 1/4 l masového vývaru (i z kostky), 100g goudy, pepř
Postup přípravy
Očištěný pór nakrájíme na silnější kolečka. Na rozehřátém tuku jej necháme zpěnit, potom jej zalijeme trochou vývaru a dusíme pod pokličkou doměkka. Do uvařené horké rýže vmícháme…
hokkaido dýně pod grilem
Potřebné ingredience
hokkaido, olivový olej, niva, vlašské ořechy
Postup přípravy
dýni omyjeme, vydlabeme, nakrájíme na kostičky, nebo měsíčky poklademe na plech, pocrcáme oliváčem, rozdrobíme nivu a dáme pod gril, v půlce pečení přidáme vlašáky ... podáváme…
Carpaccio z červené řepy
Potřebné ingredience
2–3 červené řepy o velikosti tenisáku 100 ml olivového oleje 2 lžíce květového medu (ne lesního) 1 lžíce krupicového cukru 2 lžíce vinného octa 3 lžíce dobrého pomerančového džusu tymián, sůl, pepř 1 lžíce sójové omáčky 3cm kousek čerstvého zázvoru 150 g čerstvého kozího sýra hrst piniových semínek
Postup přípravy
1 Očištěnou řepu nakrájejte na co nejtenčí plátky, nejlépe na mandolíně. Ocet svařte se solí a cukrem, přidejte med, pepř, olej, džus a tymián, sójovou omáčku a rozšlehejte.…
Křupavé květákové placičky a petrželkové brambory
Potřebné ingredience
1 květák,3 větší brambory,2 vejce,3 lžíce strouhanky,2 lžíce hladké mouky,4 stroužky česneku,50 g strouhaného eidamu,sůl,pepř,majoránka,olej na smažení Na brambory-omyté brambory,sůl.olivový olej,zelená petrželka,
Postup přípravy
Placičky: Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě povaříme do poloměkka (trvá to asi 10 minut)-nesmí se rozvařit.Vodu slijeme a necháme vychladnout.
Pak si květák…
Zápečená zelenina se sýrem
Potřebné ingredience
2 velké mrkve, 2 velké petržele, 1/2 velkého celeru, asi 5 středních brambor, 200g anglické slaniny, olivový olej, sůl, 2 stroužky česneku, 300g sýru podle chuti (niva, hermelín, gouda,...),ev. bylinky
Postup přípravy
Mrkev, petržel, celer, brambor a česnek nakrájíme na tenké plátky. V míse promícháme s proužky slaniny, solí a asi 2 lžícemi oleje. Dáme do zapékacího mísy, přiklopíme a pečeme…
Zdravé a lehké květákové muffiny (bez tuku!)
Potřebné ingredience
1/2 menšího květáku, 3 vajíčka, 5dkg sýra, 5 dkg šunky, strouhanka, sůl, pepř
Postup přípravy
Květák nevaříme (vůbec to není nutné, akorát ztratí vitamíny a vy si přiděláte práci), ale syrový nastrouháme (doporučuji zapojit robot :-)), stejně tak sýr a šunku. Do vzniklé…
Bramboráky z cukety-děkuji vareni.cz
Potřebné ingredience
Ingredience Cuketa 1 Sůl Majoránka Vejce 2 Mléko Hladká mouka Česnek Sádlo Ubrousek
Postup přípravy
Cuketu najemno nastrouháme a vymačkáme z ní vodu. Podle chuti a potřeby přidáme utřený česnek, hladkou mouku, majoránku, vejce, trochu mléka - všechno tak, aby vznikla kašovitá…
Zapékaný patizon
Potřebné ingredience
Patizon,oliv olej, sůl, italské bylinky,česnek,rajče, mozzarela,
Postup přípravy
Patizon rozpůlíme a vydlabeme semínka, nakrájíme a osolíme. Na olivovém oleji osmažíme do zahnědnutí patizon, přendáme do pekáčku,pomažeme rozetřeným česnekem, na něj položíme…
Smažený celer s cibulovou kaší
Potřebné ingredience
Středně velký celer, sůl ,citronovou šťávu,1 vejce, hl . mouku ,strouhanku, olej na smažení Na kaši: brambory , mléko, máslo, sůl,1 cibule
Postup přípravy
Celer očistíme a nakrájíme na půl centimetrové plátky osolíme a pokapeme je citronovou šťávou(aby nezhnědly.)Necháme půl hodiny přikryté odležet-plátky zkřehnou. Pak je obalíme…