Pesto z medvědího česneku
Potřebné ingredience
200g medvědího česneku, 250ml olivového oleje, 100g strouhaných mandlí(piniových oříšků, kešu, vlašáky...),125g strouhaného parmazánu, lžička soli
Postup přípravy
Oprané a osušené listy česneku rozemeleme v oleji se solí a pak už jen přidáme ostatní suroviny, buď jen smícháme, nebo ještě pomeleme dohromady.
Z tohoto množství mi vyšly 4…
Banánová buchta z mikrovlnky
Potřebné ingredience
Co budete potřebovat: 100 g másla + kousek na vymazání formy 2 zralé banány 100 g třtinového cukru 100 g hladké mouky 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva 1/3 lžičky soli 2 lžičky mleté skořice 2 vejce 2 lžíce mléka
Postup přípravy
Pracovní postup
Do mísy dejte máslo a v mikrovlnce zahřívejte 30 vteřin až 1 minutu při plném výkonu, dokud se máslo nerozpustí. Přidejte jeden a půl banánu a rozmačkejte.…
Housky s prefermentem
Potřebné ingredience
Preferment: 150g hladké pšeničné mouky, 150g vody, cca 1g droždí. Dále: 140g vody, 200g pšeničné hladké mouky, 150g pšeničné chlebové mouky, 2 lžičky soli, 20g oleje, 10g droždí, 1-2lžíce lněného semínka. Vejce na potření.
Postup přípravy
Ve vodě rozmícháme droždí a smícháme s moukou. Přikryjeme a necháme při pokojové teplotě asi 12 hodin kynout. Poté přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto, necháme nakynout asi…
Těstoviny s cuketovo-rajčatovou omáčkou
Potřebné ingredience
2 střední cukety, 400g plechovka rajčat, sůl, pepř, bazalka, 1 stroužek česneku, olej, 250g ricotty, 100-150g mascarpone, těstoviny
Postup přípravy
Kousky cukety orestujeme na oleji, přidáme přepůlený česnek, rajčata a bazalku. Osolíme, opepříme a necháme chvíli dusit. Poté přidáme ricottu s macarpone a rozmixujeme. Dle…
MUFFINKY kakaové, kokosové i se strouhanou čokoládou
Potřebné ingredience
240 g hladké mouky, ½ sáčku kypřícího práčku do pečiva, ½ sáčku vanilkového cukru, 100 g krystalového cukru, 140 g tmavé hořké čokolády, 100 g měkkého másla, 2 deci mléka, 2 celá vejce, malá špetka soli.
Postup přípravy
Měkké máslo smícháme s krystalovým, vanilkovým cukrem a solí. Přidáme postupně vejce a mléko, těsto dáme bokem.
Předehřejeme troubu na teplotu 180 st. C a pokračujeme-s moukou…
Tvarohový zákusek s piškoty
Potřebné ingredience
Korpus: 2 vejce, 50 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 90 g hořké čokolády, 120 g másla, 120 g polohrubé mouky, 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva. Krém: 500 g tvarohu ve vaničce, 200 g zakysané smetany, 3 PL cukru moučka, 250 ml smetany ke šlehání 33%, 4 želatinové plátky. Dále: asi 300 g meruňkové marmelády, asi 220 g dětských piškotů, 50 ml mléka, čokoládové zdobení.
Postup přípravy
Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu a máslo, směs vychladíme. Celá vejce s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny, zašleháváme pomalu vlévanou čokoládu. Vmícháme…
Čtverečky z listového těsta
Potřebné ingredience
2 balíčky rozváleného listového těsta, 1 vejce, 250 g tvarohu v alobalu, cukr dle chuti, ovoce na zdobení.
Postup přípravy
Listové těsto pokojové teploty rozvineme, rádlem nakrájíme čtverečky a u poloviny čtverečků vykrojíme středy. Vidličkou rozšleháme vejce. Vejcem potřeme okraje plných čtverečků,…
Koláčky s kynutého šlehačkového těsta
Potřebné ingredience
500 g hladké mouky 200 ml smetany na šlehání 3 lžíce majonézy 100 ml mléka 2 žloutky kostka droždí 80 g kr. cukru 1 bal. vanilkového cukru 1 lžíce rumu sůl Náplň volitelné: tvaroh s cukrem a rozinkami, povidla, džem, ovoce, mák nebo ořechy *Pokud chcete, můžete si připravit i drobenku
Postup přípravy
Z droždí, lžičky cukru a mléka uděláme kvásek.rnrnKvásek si smícháme s moukou a zbytkem přísad a vymícháme vláčné těsto, které necháme asi hodinu kynout.rnrnMezitím si můžeme…
VEPŘOVÁ KRKOVICE NA HOUBÁCH v PH
Potřebné ingredience
1/2 kg masa hřiby cibule,jarní cibulka pórek,sůl pepř párek jíška hořčice
Postup přípravy
Maso naklepu , nasolím a nepepřím. Na pánvi osmažím cibulku potom zatáhnu
maso vložím, pórek, jarní cibulku, PL hořčice,hřiby sušené namočené.
Vše dám do PH podleji…
MÁSLOVÉ CUKROVÍ S MEDEM-velmi měkké a křehké
Potřebné ingredience
400 g hladké mouky, 40 g kvalitního kakaa, 200 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 15 g tekutého medu, 275 g másla pokojové teploty, 2 celá vejce, strouhaná kůra z jednoho bio pomeranče.
Postup přípravy
Máslo, cukr a med šleháme alespoň 10-15 minut, jedno po druhém vmícháme vejce, vanilkový cukr, kůru a trochu smíchané mouky s kakaem, kterou pak postupně přidáváme. Těstem…