Zobrazit přihlášovací formulář
CHUŤOVKY
Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Potřebné ingredience

200g medvědího česneku, 250ml olivového oleje, 100g strouhaných mandlí(piniových oříšků, kešu, vlašáky...),125g strouhaného parmazánu, lžička soli

Postup přípravy

Oprané a osušené listy česneku rozemeleme v oleji se solí a pak už jen přidáme ostatní suroviny, buď jen smícháme, nebo ještě pomeleme dohromady.
Z tohoto množství mi vyšly 4…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Banánová buchta z mikrovlnky

Banánová buchta z mikrovlnky

Potřebné ingredience

Co budete potřebovat: 100 g másla + kousek na vymazání formy 2 zralé banány 100 g třtinového cukru 100 g hladké mouky 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva 1/3 lžičky soli 2 lžičky mleté skořice 2 vejce 2 lžíce mléka

Postup přípravy

Pracovní postup

Do mísy dejte máslo a v mikrovlnce zahřívejte 30 vteřin až 1 minutu při plném výkonu, dokud se máslo nerozpustí. Přidejte jeden a půl banánu a rozmačkejte.…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Housky s prefermentem

Housky s prefermentem

Potřebné ingredience

Preferment: 150g hladké pšeničné mouky, 150g vody, cca 1g droždí. Dále: 140g vody, 200g pšeničné hladké mouky, 150g pšeničné chlebové mouky, 2 lžičky soli, 20g oleje, 10g droždí, 1-2lžíce lněného semínka. Vejce na potření.

Postup přípravy

Ve vodě rozmícháme droždí a smícháme s moukou. Přikryjeme a necháme při pokojové teplotě asi 12 hodin kynout. Poté přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto, necháme nakynout asi…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstoviny s cuketovo-rajčatovou omáčkou

Těstoviny s cuketovo-rajčatovou omáčkou

Potřebné ingredience

2 střední cukety, 400g plechovka rajčat, sůl, pepř, bazalka, 1 stroužek česneku, olej, 250g ricotty, 100-150g mascarpone, těstoviny

Postup přípravy

Kousky cukety orestujeme na oleji, přidáme přepůlený česnek, rajčata a bazalku. Osolíme, opepříme a necháme chvíli dusit. Poté přidáme ricottu s macarpone a rozmixujeme. Dle…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
MUFFINKY kakaové, kokosové i se strouhanou čokoládou

MUFFINKY kakaové, kokosové i se strouhanou čokoládou

Potřebné ingredience

240 g hladké mouky, ½ sáčku kypřícího práčku do pečiva, ½ sáčku vanilkového cukru, 100 g krystalového cukru, 140 g tmavé hořké čokolády, 100 g měkkého másla, 2 deci mléka, 2 celá vejce, malá špetka soli.

Postup přípravy

Měkké máslo smícháme s krystalovým, vanilkovým cukrem a solí. Přidáme postupně vejce a mléko, těsto dáme bokem.
Předehřejeme troubu na teplotu 180 st. C a pokračujeme-s moukou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohový zákusek s piškoty

Tvarohový zákusek s piškoty

Potřebné ingredience

Korpus: 2 vejce, 50 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 90 g hořké čokolády, 120 g másla, 120 g polohrubé mouky, 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva. Krém: 500 g tvarohu ve vaničce, 200 g zakysané smetany, 3 PL cukru moučka, 250 ml smetany ke šlehání 33%, 4 želatinové plátky. Dále: asi 300 g meruňkové marmelády, asi 220 g dětských piškotů, 50 ml mléka, čokoládové zdobení.

Postup přípravy

Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu a máslo, směs vychladíme. Celá vejce s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny, zašleháváme pomalu vlévanou čokoládu. Vmícháme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Čtverečky z listového těsta

Čtverečky z listového těsta

Potřebné ingredience

2 balíčky rozváleného listového těsta, 1 vejce, 250 g tvarohu v alobalu, cukr dle chuti, ovoce na zdobení.

Postup přípravy

Listové těsto pokojové teploty rozvineme, rádlem nakrájíme čtverečky a u poloviny čtverečků vykrojíme středy. Vidličkou rozšleháme vejce. Vejcem potřeme okraje plných čtverečků,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koláčky s kynutého šlehačkového těsta

Koláčky s kynutého šlehačkového těsta

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky 200 ml smetany na šlehání 3 lžíce majonézy 100 ml mléka 2 žloutky kostka droždí 80 g kr. cukru 1 bal. vanilkového cukru 1 lžíce rumu sůl Náplň volitelné: tvaroh s cukrem a rozinkami, povidla, džem, ovoce, mák nebo ořechy *Pokud chcete, můžete si připravit i drobenku

Postup přípravy

Z droždí, lžičky cukru a mléka uděláme kvásek.rnrnKvásek si smícháme s moukou a zbytkem přísad a vymícháme vláčné těsto, které necháme asi hodinu kynout.rnrnMezitím si můžeme…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
VEPŘOVÁ KRKOVICE NA HOUBÁCH v PH

VEPŘOVÁ KRKOVICE NA HOUBÁCH v PH

Potřebné ingredience

1/2 kg masa hřiby cibule,jarní cibulka pórek,sůl pepř párek jíška hořčice

Postup přípravy

Maso naklepu , nasolím a nepepřím. Na pánvi osmažím cibulku potom zatáhnu
maso vložím, pórek, jarní cibulku, PL hořčice,hřiby sušené namočené.

Vše dám do PH podleji…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
MÁSLOVÉ CUKROVÍ S MEDEM-velmi měkké a křehké

MÁSLOVÉ CUKROVÍ S MEDEM-velmi měkké a křehké

Potřebné ingredience

400 g hladké mouky, 40 g kvalitního kakaa, 200 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 15 g tekutého medu, 275 g másla pokojové teploty, 2 celá vejce, strouhaná kůra z jednoho bio pomeranče.

Postup přípravy

Máslo, cukr a med šleháme alespoň 10-15 minut, jedno po druhém vmícháme vejce, vanilkový cukr, kůru a trochu smíchané mouky s kakaem, kterou pak postupně přidáváme. Těstem…

Zobrazit více...

Kategorie