Zobrazit přihlášovací formulář
CUKROVÍ
Makové kuličky se sezamem

Makové kuličky se sezamem

Potřebné ingredience

Ingredience: * 160 g mletého máku * 110 g akátového medu * 4 kapky citrónového arom. oleje „Just“ * ½ lžičky mleté kvalitní skořice * sezam na obalení * 17 ks sloupnutých mandlí na variantu s mandlemi

Postup přípravy

Makové kuličky patří mezi nepečené cukroví, které může zpestřovat náš jídelníček i v jiné dny než jsou vánoce či velikonoce. Mohou být vhodným mlsáním také pro děti a jsou pro ně…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Rýžové kuličky s kokosem

Rýžové kuličky s kokosem

Potřebné ingredience

Ingredience: * 200 g uvařené bílé rýže * 40 g medu * 40 g mletého kokosu * případně 20 g rýžového nápoje „Zajíc“ * 2 kapky citrónového arom. oleje „Just“ * pár celých oloupaných menších mandlí

Postup přípravy

Mezi rychlé vánoční cukroví můžeme zařadit i tyto dezertní kuličky z vařené rýže. Jsou dosti podobné klasickým bílým kuličkám „Rafaelo“, ale na rozdíl od nich jsou méně tučné a…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Dietní rýžové kokosky

Dietní rýžové kokosky

Potřebné ingredience

Ingredience:\r\n\r\n * 160 g rýžové krupice + 500 ml vody\r\n * 50 g rýžového nápoje „Zajíc“\r\n * 100 g mletého kokosu\r\n * 2 kapky citrónového arom. oleje „Just“ (nemusí)\r\n * 2 bílky\r\n * 2 rovné malé odměrky „Sladkého polibku“ (Stevie) nebo 60 g fruktózy\r\n * špetka mořské soli do bílků

Postup přípravy

Sladké kokosky bývají dost kalorické a obsahem kokosu patří mezi cukroví hůře stravitelné a to nejen pro oslabenou slinivku. Mívala jsem je však ráda a tak jsem přemýšlela, jak…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Marcipánové bonbóny

Marcipánové bonbóny

Potřebné ingredience

Světlý marcipán:\r\n\r\n * 170 g jemně namletých mandlí\r\n * 150 g mixované fruktózy, popř. třtinového cukru\r\n * 1 menší bílek (i méně)\r\n * pár kapek rumu pro vůni\r\n\r\nDalší ingredience:\r\n\r\n * mléčná čokoláda na vaření s třtinovým cukrem (pro světlejší bonbóny)\r\n * hořká čokoláda na vaření s třtinovým cukrem (pro tmavé polévané bonbóny)\r\n * krájené a sekané mandle\r\n * celé oloupané mandle

Postup přípravy

Z marcipánové hmoty na mandlové hříbečky můžeme připravit velice efektní a jednoduché bonbóny. V naší rodině se ujaly okamžitě. Lze je vytvořit určitě z jakékoliv mandlové hmoty,…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Ořechové oválky

Ořechové oválky

Potřebné ingredience

Ingredience: * 200 g hladké celozrnné pšeničné mouky BIO * 90–100 g másla * 80 g strouhaných vlašských ořechů * 30 g sušeného sojového nápoje s příchutí vanilky * 30 g rýžového sladu * 1 žloutek * 2 lžíce bílku * 3 kapky citrónového arom. oleje „Just“ (nemusí být) * půlky vlašských ořechů na ozdobení * 1–2 sáčky „vanilkového cukru light“ – fruktóza s vanilkou

Postup přípravy

Budeme potřebovat nastrouhané vlašské ořechy, změklé máslo, rýžový slad, sojový nápoj s příchutí vanilky a pšeničnou celozrnnou mouku v BIO kvalitě.

Na spojení těsta pak z…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Meruňkové kuličky s ořechy

Meruňkové kuličky s ořechy

Potřebné ingredience

Ingredience: * 100 g sušených nesířených meruněk * 130 g vlašských ořechů * 80 g pohanky zrna + 400 ml vody * špetka mořské soli * 50 g (nebo dle potřeby) instantní mouky nebo kaše (rýžové, pohankové, kukuřičné) * 5 kapek pomerančového aromatického oleje „Just“ * instantní rýžová nebo kukuřičná „Vtipná kaše“ na obalení

Postup přípravy

Sušené meruňky přímo pomeleme v mlýnku na maso s jemnějšími otvory. Na „vymletí“ meruněk z mlýnku můžeme použít pár vlašských ořechů z odváženého množství k receptu. Ostatní…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Ořechové kuličky s medem

Ořechové kuličky s medem

Potřebné ingredience

Ingredience: * 100 g mletých vlašských ořechů * 50 g akátového medu (popř. jiný tekutý) * 3 kapky citrónového arom. oleje „Just“ * pár datlí bez pecek * trochu mletých oříšků na obalení, popř. kukuřičné „Vtipné kaše“

Postup přípravy

Vlašské ořechy je vhodnější mít raději namleté na mlýnku na strouhanku. Jsou takto jemnější. Když bychom je mixovali, budou tam kousky a výsledná hmota bude s tvrdými drobečky.…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Medvědí tlapky s karobem

Medvědí tlapky s karobem

Potřebné ingredience

Ingredience: * 160 g jemné celozrnné pšeničné špaldové mouky * 100 g mletých vlašských ořechů * 1 rovná lžička mleté skořice BIO * ½ lžičky mletého hřebíčku * ½ lžičky mletého nového koření * 15 g karobu (svatojánský chléb) * 40 g sušeného ovesného nápoje „Oves Milk“ * 40 g medu * 1 vejce * 50 g panenského slunečnicového oleje * 4–5 kapek citrónového aromatického oleje „Just“ * namixovaný vanilkový cukr „light“ (fruktóza s vanilkou) na obalení * rostlinný tuk „Blesk“ na vymaštění formiček

Postup přípravy

Jako kvalitní náhradu kakaa, které může obsahovat tropické plísně, jsem použila pro barvu mletý svatojánský chléb. Můžete zvolit tmavý nebo světlý, oba budou ve výsledku chutnat…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Mandlová srdíčka

Mandlová srdíčka

Potřebné ingredience

Ingredience: * 120 g celozrnné špaldové jemné mouky * 50 g oloupaných a namixovaných mandlí (nebo strouhaných) * 10 g práškové (namixované) fruktózy pro lepší soudržnost těsta * 20 g sušeného sojového nápoje s příchutí vanilky „Soja Milk vanilka“ * 1 žloutek * 90 g kvalitního másla * 3 kapky citrónového aromatického oleje „Just“ * mixovaná fruktóza na obalení

Postup přípravy

Na vál si dáme všechny ingredience, máme-li tak do mouky kápneme pro krásnou vůni i aromaolejíček od Justu a nejlépe mazacím kulatým tupým nožem začneme zpracovávat těsto. Máslo…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Úlečky bez vajíčka

Úlečky bez vajíčka

Potřebné ingredience

Ingredience:\\r\\n\\r\\n * 90 g přesátých strouhaných vlašských ořechů\\r\\n * 60 g sušeného ovesného nápoje „Oves Milk“\\r\\n * 40 g javorového sirupu\\r\\n * 3 kapky citrónového aromatického oleje „Just“\\r\\n * instantní rýžová mouka na obalení

Postup přípravy

Ingredience na „vylepšené“ úlečky jsou trochu odlišné, ale strouhané vlašské oříšky jsou stále jako hlavní složka. Je vhodné si je přesít, aby neobsahovaly větší kousky a až toto…

Zobrazit více...

Kategorie