Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Brambory zapečené s Nivou

Brambory zapečené s Nivou

Potřebné ingredience

1 kg brambor,150 g Nivy,1 větší cibule,4 str.česneku,2 kelímky smetany na vaření,1 lžíce solamylu,máslo,sůl,pepř,majoránka

Postup přípravy

Oloupeme si brambory a nastrouháme na okurkovém struhadle na jemné plátky.Promícháme s trochou soli (pozor Niva je slaná) a utřeným česnekem..Zapékací misku vymažeme máslem …

Zobrazit více...
POLÉVKY
Dýňová polévka s hlávkovým zelím a vepřovým masem.  Zahřívací a sytá :-)

Dýňová polévka s hlávkovým zelím a vepřovým masem. …

Potřebné ingredience

800g vepřových žeber, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře 3 střední cibule 4 stroužky česneku lžíce sádla uzená paprika (sypká) 1/2 hlávky středně velkého bílého zelí (hlávkového) 140 g rajského protlaku ( případně méně a plechovku loupaných rajčat) 3 mrkve menší máslová dýně, nebo dýně hokkaido zakysaná smetana

Postup přípravy

Dáme si vařit vepřové žebra spolu s uvedeným kořením a solí. Vaříme cca 2,5 h, případně v papiňáku 1,5 Vývar scedíme a kosti obereme. V hrnci na sádle…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Buchta s jablky a ořechy

Buchta s jablky a ořechy

Potřebné ingredience

4 větší jablka.2 hrnečky polohrubé mouky,1 hrneček krystal.cukru,1 prášek do pečiva,2 lžíce kakaa,1/2 lžičky skořice,hrst vlašských ořechů-posekaných nahrubo,1/2 hrnku oleje.

Postup přípravy

Jablka oloupeme ,zbavíme jadřinců a nastrouháme na hrubém struhadle,V míse smícháme mouku,cukr,prášek do pečiva,kakao,skořici,přidáme strouhaná jablka,nasekané ořechy a olej-vše…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené řízky

Zapečené řízky

Potřebné ingredience

4 řízky s pečeně bez kosti,česnek,sůl,pepř,2 vejce,strouhanka,1 větší cibule,10 dkg plátků anglické slaniny

Postup přípravy

Maso naklepeme,osolíme,potřeme česnekem,opepříme -vše po obou stranách.Obalíme ve strouhance -silně do ní přitiskneme ,pak obalíme v rozšlehaných vejcích.Takto připravené řízky…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
čokoládové hvězdičky s kokosovou náplní

čokoládové hvězdičky s kokosovou náplní

Potřebné ingredience

Těsto: 200 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 150 g másla, 1 vejce, 2 PL kakaa, vanilkový cukrr Náplň: 80 g kokosu, 80 g moučkového cukru, 150 ml mléka, 100 g másla, 70 g pomletých piškotů, 2 polévkové lžíce rumu, čokoládová poleva

Postup přípravy

Recept mám z internetu a zvládl ho i 12letý syn sám. Vypracujeme těsto, dáme na 2 hodiny odpočinout do chladničky. Potom vyválíme a formičkou vykrajujeme hvězdičky. Dáme na plech…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ MEDICÍNA
Domácí rýmovníková mast - bleskurychle zhojí rýmou podrážděné okolí nosu a jiné kožní oděrky či vysušenou kůži

Domácí rýmovníková mast - bleskurychle zhojí rýmou…

Potřebné ingredience

200 g nosného základu masti (domácí čisté vepřové sádlo, lékařská vazelína, bambucké máslo či kokosový a 20-30 listů rýmovníku

Postup přípravy

1. Ostříháme listy rýmovníku a nakrájíme je na kousky. Stonky odstraníme, ale ničemu to nebude vadit, když je nasekáte na kousky a přidáte k listům.

2. Připravíme si 200…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kynutý knedlík

Kynutý knedlík

Potřebné ingredience

0,5 kg pol. mouky, 250ml mléka, 0,5 kostky droždí, 1 vejce, sůl, trochu cukru na kvásek, něco zeleného pro barvu, 1 rohlík na kostičky

Postup přípravy

Uděláme kvásek z droždí, cukru a mléka. Poté přidáme mouku, zelené a vejce, umícháme a nakonec vsypeme nakrájený rohlík, uděláme 3 šišky a necháme 30 minut kynout. Vařime 30 minut…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Bulky s krustou

Bulky s krustou

Potřebné ingredience

400g hladké mouky, 240g mléka, 60g vody, 2 lžíce oleje, 1 lžíce cukru, 1 a 1/2 lžičky soli, 7g sušeného droždí. Na krustu: 50g rýžové mouky, 50g vody, 10g oleje, 10g cukru, 4g sušeného droždí, sůl

Postup přípravy

Do mísy nalijeme vlažnou vodu, přidáme cukr a droždí a necháme chvíli stát, než se vytvoří pěna. Poté Přidáme zbytek surovin na těsto a vypracujeme. Necháme kynout 1 - 1,5 hodiny.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso pod pokličkou

Vepřové maso pod pokličkou

Potřebné ingredience

cca 600g vepřové plece, sůl, pepř, tymián, olej, 2 lžíce sójové omáčky, 2 bobkové listy, 400 - 500g zeleninového vývaru, 300g hnědých žampionů, hrst sušených hub předem namočených, 1 plná lžíce hladké mouky, cca 1 kg brambor

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kousky, přidáme lžíci oleje, sůl, a lžíce sójové omáčky. Necháme marinovat do druhého dne (není nutné). Poté maso orestujeme na tuku, přidáme žampiony. Zaprášíme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Banánový koláč

Banánový koláč

Potřebné ingredience

100g měkkého másla, 6 lžic javorového sirupu, 4 zralé banány, 120g třtinového cukru, 4 vejce, 150g hladké mouky, 50g hladké špaldové mouky, 100g mletých mandlí, 1 lžička sody, 2 lžičky PP, 200g jogurtu

Postup přípravy

Pekáček vymažeme máslem, na dno dáme pečící papír, na ten naskládáme půlky 3 banánů řezem dolů a pokapeme asi 3 lžíce mi sirupu. Na těsto vyšleháme máslo, cukr a vejce do…

Zobrazit více...

Kategorie