Srnčí kýta s brusinkami
Potřebné ingredience
600 g srnčí kýty-nudličky, 1 větší cibule-kostičky, 2 lžíce povidel, 4 lžíce brusinek, 1 dcl červeného vína, špetka zázvoru
Postup přípravy
Cibuli zpěnit na tuku, osmahnout, přidat maso. Orestovat, opepřit, osolit. Přidat postupně (a nezaměňovat) povidla - orestovat, zázvor, brusinky. Chvíli restovat a nakonec přilít…
Kráík na sojové omáčce
Potřebné ingredience
kralík,3 lžíce oleje, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce plnot.hořčice, 1 lžička sladké papriky, 2 cibule najemno nakrájet, 6 stroužků nasekaného česneku, sůl
Postup přípravy
Vše smícháme na naporcovaného kraláka a necháme 24 hodin uležet.Podlijeme trochou vody a pečeme přikryté v troubě nebo na pánvi.Příloha rýže nebo brambor
@ Bylinkové jehněčí@
Potřebné ingredience
* 800 g jehněčího hřbetu * 2 lžíce ostré hořčice * 60 g másla * 5 stroužků česneku * petrželová nať * rozmarýn * citrónová šťáva * bílek * strouhanka * 100 ml bílého vína * bílý pepř * sůl
Postup přípravy
Očistěné maso osolíme a přelijeme citrónovou šťávou. Bylinkové těstíčko si připravíme ze směsi nasekané petrželky, hořčice, másla, špetky rozmarýnu, prolisovaného česneku, soli,…
DIVOČÁK SE ZELENINOU A LA "JÁ"
Potřebné ingredience
Maso z divočáka-v podstatě, co seženete nebo dostanete, já měla asi 1,5kg kýty, 5 velkých mrkví, 1 petržel, 1/2 středního celeru,5větších cibulí,4 stroužky česneku,20dkg nějaké slaninky (měla jsem oravskou), 2 stonky řapíkatého celeru, větvička rozmarýnu, lžička drceného kmínu, sůl, pepř, 3dcl vývaru z kostky.
Postup přípravy
Maso pěkně omyji a poctivě nožíkem očistím-seříznu blanky apod., aby zůstaly libové kousky. Maso nakrájím na menší kusy-dejme tomu jako dětská zatnutá dlaň, do pekáče dám…
báječný srnčí gulášek s brusinkami
Potřebné ingredience
srnčí maso(může být i hovězí),
cibule,
sádlo,
sůl,pepř,fefronka,vegeta,koření VITANA- DIVOČINA,
malý rajčatový protlak,hladká mouka,česnek,sklenice sterilovaných brusinek
Postup přípravy
na sádle usmažíme cibulku do zlatova,přidáme maso a zprudka osmahneme,zasypeme kořením Divočina a prolisovaným čenekem,zalijeme vodou ,osolíme,opepříme a dusíme cca 1,5 hodiny až…
Kančí kýta na smetaně s brusinkami
Potřebné ingredience
Maso z kančí kýty.kořeni na zvěřinu od vitany,kořenovou zeleninu -mrkev,celer ,petržel,olej,2 smetany ke šlehání,plátky anglické slaniny,cibuli,sůl.
Postup přípravy
Kanči maso odblaníme,koření na zvěřinu smíchame s olejem potřeme maso a ještě trochu přisolíme.Necháme alespon půl dne odležet v chadu.Nakrajenou kořenovou zeleninu a cibuli dáme…
Nutrie na švestkách
Potřebné ingredience
200 g masa z nutrie, šťáva z jednoho menšího pomeranče, 1-2 lžičky povidlí, nové koření, muškátový oříšek, 50 g sušené švestky, medovina, mleté ořechy (mandle)
Postup přípravy
Ze šťávy z pomeranče, 1-2 lžičky povidlí, nového koření a muškátového oříšku si uděláme marinádu, do které vložíme na kousky nakrajené maso. Necháme uležet v lednici. Na pánvičce…
Nakladane maso nejen na divočinu
Potřebné ingredience
Na jednu davku potřebujeme:
7až 8 platků masa 2 vejce ,5-7 stroušků česneku ,1 lžice vegety ,1lžice hořčice,1 lžice kečupu ,4 lžice solamylu špetka majoranky ,sůl.
Postup přípravy
Naklepeme si maso,v krnci s pokličkou připravime dvě vajička prolisovany česnek přidame vegetu,hořčici,kečup,solamyl a špetku majoranky a sůl dle chuti všechny suroviny…
Srnčí kýta na zelenině
Potřebné ingredience
srnčí kýta, cibule, mrkev, petržel, celer, nové koření, celý peř, bobkový list, sladká paprika, rajský protlak nebo sterilovaná rajčata, víno, olej
Postup přípravy
Srnčí kýtu odblaníme, pokrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, lehce opepříme a potřeme sladkou paprikou. Poté naskládáme do misky, přidáme několik kuliček nového koření a pepře,…
ZVĚŘINOVÉ STEAKY S BRUSINKAMI
Potřebné ingredience
pannenky (srnčí a jiné...)
divoké koření (jalovec,celý pepř,nové koření)
sůl
kompot brusinek
smetanu
brambory
Postup přípravy
Syrové brambory si oloupané nakrájíme na tenká kolečka ,osolíme a dáme na plech do trouby opéct (nebo můžeme použít americké brabory).
Maso nakrájíme na silnější plátky,osolíme…