Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Šlehačkové řezy s jahodovou náplní

Šlehačkové řezy s jahodovou náplní

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 120 g cukru moučka, 2 PL oleje, 120 g polohrubé mouky. Náplň: rozmražené mačkané jahody, cukr dle chuti, 1 vanilkový pudinkový prášek, voda. Krém: 500 ml smetany ke šlehání, 250 g měkkého tvarohu v alobalu, 180 g zakysané smetany, cukr moučka dle chuti. Nahoru: čokoládové zdobení.

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme olej, ručně vmícháme prosátou mouku. Těsto natřeme na papírem vyložený plech 30x40 cm a v předehřáté troubě upečeme dorůžova.…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vanilkové rohlíčky - hodně ořechové

Vanilkové rohlíčky - hodně ořechové

Potřebné ingredience

300 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 250 g másla, 1 vejce, 200 g mletých vlašských ořechů

Postup přípravy

Rohlíčky pečeme na 180°C. Upečené necháme 5 minut na plechu zchladnout, aby se nelámaly a pak obalujeme ve vanilkovém cukru.
Dobrou chuť!

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
HAMBURGEROVÉ HOUSKY sypané mákem a sezamovými semínky

HAMBURGEROVÉ HOUSKY sypané mákem a sezamovými semínky

Potřebné ingredience

450 g hladké mouky, 10 g čerstvého droždí (nebo 7 g sušeného), 20 g cukru, 30 g másla, 180 g vlažné vody, 1 celé vejce, 1 kávová lžička soli, 1 žloutek na potření, ½ deci mléka na potření, na posypání malou hrst nemletého máku a sezamových semínek.

Postup přípravy

V mouce uděláme důlek, ve kterém necháme rozpustit rozdrobené droždí s trochou vody. Pak přidáme předepsané suroviny-zbytek vody se solí nakonec a vypracujeme hladké, elastické…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Bebe kuličky (slovenské cukroví)

Bebe kuličky (slovenské cukroví)

Potřebné ingredience

120g bebe pudinku, 80g másla, 20g datlového sirupu, 20g třtinového cukru (nemusí být), kokos na obalení, lískové ořechy doprostřed

Postup přípravy

Pudinkový prášek, máslo, sirup a cukr zpracujeme, necháme v chladu ztuhnout. Poté uděláme kupičky, do každé dáme lískový oříšek a obalíme v kokosu. Skladujeme v lednici.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Dalamánky s prefermentem

Dalamánky s prefermentem

Potřebné ingredience

Preferment: 180g vody, 150g žitné chlebové mouky, 30g hladké pšeničné mouky, 1g droždí. Finální těsto: 200g vody, 2 lžičky soli, lžička medu, kmín, 10-15g oleje, 270g hladké mouky, 150g pšeničné chlebové mouky, 8g droždí

Postup přípravy

Suroviny na preferment smícháme e necháme při pokojové teplotě asi 12 hodin. POté přidáme zbytek ingrediencí, vypracujeme těsto a necháme kynout asi hodin. Poté rozdělíme na…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Šafránové risoto z pečenou dýní

Šafránové risoto z pečenou dýní

Potřebné ingredience

malá dýně hokaido, olivový olej, tymián, 2 lžíce medu, sůl, pepř, 320g rýže arborio nebo carnaroli, 200g bílého vína, 750g vývaru, šafrán, 2 - 3 lžíce mascarpone, opražená dýňová semínka, 100 - 150g fety

Postup přípravy

Dýni nakrájíme na klínky a smícháme s marinádou (olej, med, sůl, pepř a tymián), dáme na plech a upečeme. Trochu oleje rozehřejeme, přidáme rýži a chvíli opékáme, poté postupně…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Špaldové placky

Špaldové placky

Potřebné ingredience

200g špaldové celozrnné mouky, 150g vody, sůl

Postup přípravy

Vypracujeme elastické těsto, zakryjeme a necháme minimálně 30min. odpočívat. Poté rozdělíme na 6 - 8 kousků, vyválíme placičky a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 20-25min., v…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bábovka Bedřiška

Bábovka Bedřiška

Potřebné ingredience

150 g Hery, 5 vajec, 250 g krystalového cukru, 300 g polohrubé mouky, 50 g mletých lískových oříšků, 50 g nahrubo strouhané čokolády na vaření, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 250 ml mléka

Postup přípravy

Nejdřív ušleháme pevný sníh z bílků. Pak utřeme Heru se žloutky a cukrem, přidáme ostatní suroviny a nakonec lehce vmícháme sníh.
Pečeme na 160°C (každý podle své trouby).

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Úžasně jednoduchý lahodný smetanový dezert: Pedrocotta

Úžasně jednoduchý lahodný smetanový dezert: Pedrocotta

Potřebné ingredience

500 ml smetana ke šlehání 1 ks vanilkový lusk / vanilkový cukr 10 g krupicový cukr 3 balíčky Pedro Medvídci 2 lžičky práškové želatiny

Postup přípravy

Krok 1
Želé část
Nad vodní lázní rozpustíme v nerezové misce Pedro Medvídky (červené / mix barev dle libosti), které lijeme do poloviny servírovacích sklenic. Dáme zachladit…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Mrkvový dort s medvídky Pedro Tutti Frutti

Mrkvový dort s medvídky Pedro Tutti Frutti

Potřebné ingredience

Na těsto budete potřebovat: 3 vejce 180 g třtinového cukru 1 lžičku javorového sirupu 240 g polohrubé mouky 1,5 zarovnané lžičky kypřící sody 1,5 zarovnané lžičky prášku do pečiva 1 vrchovatou lžičku skořice 200 ml oleje 7 nahrubo nastrouhaných mrkví špetku soli Na krém budete potřebovat: 600 g termizovaného smetanového sýru typu lučina 120 g změklého másla 160 g moučkového cukru (nebo podle chuti) 1 lžičku javorového sirupu trochu citronové šťávy 3 různé potravinářské barvy A na ozdobu nesmí chybět 2 balení Pedro Tutti Frutti medvídků.

Postup přípravy

Postup je jednoduchý:

Vyšlehejte vejce s třtinovým cukrem a sirupem. Zvlášť si promíchejte všechny suché přísady (mouku, sodu, kypřící prášek, sůl a skořici) a přidejte k…

Zobrazit více...

Kategorie