Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Dýňové potěšení _ řezy sladké

Dýňové potěšení _ řezy sladké

Potřebné ingredience

Dyne, pudink, testo...

Postup přípravy

Dyne 500 g ve vode se uvari,rozmixuje,plus cukr,vanilka,citronova stava. rnrnPudink dr otker prichut hruska s levanduli pul litru s cukrem.rnrnNa dne je testo bez vajec: rnrn z…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Sušenky z arašídového másla

Sušenky z arašídového másla

Potřebné ingredience

Těsto: 130 g třtinového cukru, 120 g másla, 180 g arašídového másla, 2 vejce, 300 g hladké mouky, 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva, hrst rozinek.

Postup přípravy

V míse lžící smícháme cukr s máslem, pokrájeným na kousky a s arašídovým máslem. Vznikne mazlavá hmota. Přidáme vejce, mouku s práškem do pečiva a rozinky. Opět mícháme lžící, až…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Lisovaný sendvič s hovězím

Lisovaný sendvič s hovězím

Potřebné ingredience

ciabatta nebo francouzská bageta; * NÁPLŇ: tenké plátky hovězího masa, parmazán, menší pevnější rajčata, červená cibule, ředkvičky (nebo bílá ředkev), rukola; * DRESINK (množství na 1 francouzskou bagetu): 1 menší lžíce majolky, 1 větší lžíce zakysané smetany, 1 lžička medu, 1 velký stroužek česneku, špetka soli

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- z bagety vydlabat vnitřek (bude vypadat jako lodička)

- parmazán nakrájet na tenké plátky
- rajčata nakrájet na kolečka
- ředkvičky…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Štola plněná tvarohem

Štola plněná tvarohem

Potřebné ingredience

Vynikající štola plněná tvarohem Těsto - 30 dkg pol. mouky, 15dkg másla, 100ml mléka, 2 - 3 lžíce cukru, 2dkg droždí, 1 vejce, špetka soli Náplň - 25dkg tvarohu, cukr moučka dle chuti, vanilkový cukr (pokud použijete tvaroh ve vaničce přidejte vanilkový pudink)

Postup přípravy

Vynikající štola plněná tvarohem a těsto zpracujeme v pekárně na Těsto dáme do pekárna na kynutá těsta.
Těsto rozválíme na obdélník potřeme tvarohem a z delších stran přehneme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečné vlnobití

Jablečné vlnobití

Potřebné ingredience

300 g polohrubé mouky,1 prášek do pečiva,200 g pískového cukru 1 lžíce kakaa,1/2 lžičky mleté skořice,4 lžíce oleje,3 lžíce horké vody,3 vejce,2 hrnečky oloupaných a na kostičky nakrájených jablek,3 lžíce rozinek a 3 lžíce nahrubo nasekaných vlašských ořechů

Postup přípravy

Celá vajíčka našleháme s horkou vodou, cukrem ,olejem, kakaem a skořicí. Pak vmícháme kostičky jablek, rozinky, ořechy, prosátou mouku s práškem do pečiva -vše smícháme a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pruhované pomerančové řezy

Pruhované pomerančové řezy

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 100 g cukru krupice, 3 PL oleje, 100 g polohrubé mouky. Krém pomerančový: 400 ml pomerančové šťávy nebo džusu, 2 PL cukru krupice, 1 vanilkový pudinkový prášek, 50 g másla. Bílý krém: 250 g vaničkového tvarohu, 200 g zakysané smetany, asi 3 PL cukru moučka, 1 lžička vanilkového extraktu, 3 želatinové plátky. Dále: marmeláda, čokoládové hoblinky.

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme olej a lehce vmícháme prosátou mouku. Těsto rozetřeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 200°C…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
ZLATAVÉ HOUSTIČKY s dýňovým pyré

ZLATAVÉ HOUSTIČKY s dýňovým pyré

Potřebné ingredience

Ingredience: 500 g oranžové dýně, 500 g polohrubé mouky, 15 g čerstvého droždí, 30 g vlažné vody na kvásek, 15 ml olivového oleje (můžeme nahradit slunečnicovým olejem), 10 g soli.

Postup přípravy

Nejprve oloupeme dýni, očistíme ji od semínek, nakrájíme na silnější plátky, které vložíme na plech s pečícím papírem a pečeme v rozehřáté troubě zhruba 30/40 min na 200 st. C.…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Bratislavské plecko v PH

Bratislavské plecko v PH

Potřebné ingredience

Suroviny 400 g vepřové plece 1 cibule 2 lžíce rajského protlaku 1 velká mrkev Hrášek cuketa na kostičky(nemusí být) 2 sterilované okurky 2 x masox masového vývaru šťáva z půlky citronu voda hladká mouka sůl mletý černý pepř olej 1/2 citronu

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran.
Cibulku osmažím přidám maso orestuji dám mrkev a cuketu a zapnu na high. na 2,5 hod. Po 1,5 hodině přidám protlak okurky,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
OŘECHOVÝ DORT S ČOKOKRÉMEM

OŘECHOVÝ DORT S ČOKOKRÉMEM

Potřebné ingredience

korpus: 130 g másla, 8 bílků, 8 žloutků, 280 g krupicového cukru, 100 g hladké mouky, 100 g hrubé mouky, 100 g mletých vlašských ořechů, 100 g nahrubo sekaných vlašských ořechů, 100 ml pomerančového likéru na pokapání hotového korpusu

Postup přípravy

Poctivý domácí dort, který nejlépe chutná až druhý a třetí den, když se důkladně proleží. Propojení ořechové a čokoládové chuti je fantastické. Pamatujme na to, abychom korpus…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablkový koláč

Jablkový koláč

Potřebné ingredience

300g strouhaných jablek, 80g špaldové celozrnné mouky, 70g polohrubé pšeničné mouky, 75g třtinového cukru, 3 vejce, 90g oleje, 1 PP, 2 lžíce kakaa, malá miska sekaných ořechů, citrónová kůra. Krém: 1 zakysaná smetana, 100-150g čerstvého sýru, javorový sirup dle chuti, vanilka

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny, přidáme olej, mouky smíchané s kakaem a PP. Nakonec zamícháme jablka a ořechy, Pečeme ve vyhřáté troubě na cca 180°C asi 30min. Po…

Zobrazit více...

Kategorie